FEDAJKIN: Ano, je pravda ze ja jsem na auto zavisly - musim ho pouzit. A ze zaroven vzhledem k praci kterou delam a kterou bych mohl delat nikdy nebudu mit takovy prijem abych mohl zit s rodinou ve vetsim meste. Takze mas pravdu ze se to tyka i me samotneho.
To nic nemeni na faktu ze to co bys klidne rad prosadil je soucast te urychlene obmeny. A to bude mit dopad takovej jako ja pisu a mozna i takovej jako ty pises (s tema vesnicanama co se poprve v zivote zmuzou na neco co je kvalitne udelane a dobre).
V cem jsem se asi mylil. Pravdu ma asi BOBASH i ty v tom ze tech levnych a dobry aut tady v urcite dobe bude dostatek. Co si ale myslim stale, ze to nebude masivni priliv nejakych muscle cars. A nevidim duvod proc (jako chudsi zeme nez Nemecko) by to tak nemohlo byt. Ty auta budou novejsi vic nez soucasne dovazene ojetiny - dojde mozna ke snizeni prumeru veku aut. Ty auta budou EURO-6d-TEMP nebo EURO-7 (lokalni emise vyresene a globalni skokove lepsi nez to co je v soucasnosti prumer na ceskych silnicich), takze proc by tu nemohli jezdit a tem petrloheadum doprat posledni zavan vune benzinu?
Vubec nechapu ten hejt na ty "kriply z vesnice". Tak kazdej neni intelektual. Ty mas treba zcestovanou pulku sveta, take to stalo nejake emise. Tak proc nenechat peonum tu radost z dobryho auta? Kdyz oni by stejne nejake auto meli, tak akorat diky tem procesum budou mit auto lepsi a kvalitnejsi. Pri prechodu na bezemisni ekonomiku je tohle soucast prerodu, nechme ty auta dozit a to ze vesnican ma AMGcko s o 30% vyssi produkci CO2 nez by mela oktavka proste v situaci kdy osobni automobily tvori ~ 7% emisi sklenikovych plynu neni dulezity. Dulezity je trend a slapani (/vysmivani se) po kazdym kdo neni dostatecne uvedomelej a bohatej jde fakt mimo me.