FEDAJKIN:
já to rozdělím, pronájem baterky, která nejde vyndat je furt úspora v pořizovací ceně. (teoreticky)
battery swap ještě upřesním
byl jsem velký fanda better place a viděl jsem v tom budoucnost. ale to bylo v době, kdy byl swap jediná cesta, jak někam dojet.
dneska tu motivaci nevidím. osobně si vzpomenu na jedinou situaci, kdybych to využil... vezl jsem děti na moravu na otočku a zpátky jsem vlastně jel s prázdnou baterií, byl jsem sám a unavenej. a vůbec mě nebavilo čekat, takže jsem jen docucnul, abych dojel někam dál. a do toho byla jedna nabíječka obsazená a další nefungovala. a prostě mě to tehdy všechno štvalo.
na zahraničních cestách je mi to vlastně jedno, je to pauza a mnohdy nakonec dobiju víc, než jsem plánoval. prostě jdeš u hranic na covid testy, během toho dobiješ, pak si dáš někde pauzu na čůrání, pak větší pauzu na jídlo, pak nabíjíš u hotelu... prostě ani není příležitost swapovat.
a co se týče lidí, o kterých jsem mluvil, že jsou k tomu skeptičtí, tak jsem vybíral jen ze skupiny majitelů elektroaut nebo fanoušků do nich. tedy ze skupiny, která ví, jaký to je s EV jezdí.