NTR23: já tajně doufám, že je to úcta k cizímu majetku nebo aspoň strach z toho, že to bývá drahé auto a způsobená škoda tak může být velká (takže rozdíl mezi přestupkem a trestným činem), přičemž zároveň třeba Tesla umí toho škodícího i nahrávat při zapnutém Sentry modu a třeba i živě streamovat videa z kamer do mobilu majitele.
Na druhou stranu sám mám dospělého kolegu (40+), který se baví tím, že bezdrátově na vzdálenost desítek metrů vysílá signál pro otevření chargeportu u Tesel, což je takové "vandalství" bezdotykově, vzdáleně a řekněme k ničemu, protože se ten chargeport zase po chvíli sám zavře.
Dřív se taky kradla loga Mercedesu z kapoty, antény... kdo by chtěl ničit, vždycky si něco najde - ať už třeba vypustit gumy, urazit boční zrcátka, nebo poškrábat lak klíčem...
BLOWUP: ten port je na to taky určitě stavěnej, ale zavřít ho celej ručně je něco jiného, než zmáčknout tlačítko a při otvírání/zavírání motorkem to ještě popostrčit ručně. To je za mě debilita a jasně, pak to asi otevřeli rukou celý, zmáčkli tlačítko, zavřelo se to jak mělo a bylo vyřešeno.