HERR_FLICK: Jako, já bych chtěl, aby to tak bylo. Respektive, těším se, až ta doba přijde. Nicméně, v létě jsem to řešil (a nedořešil / ne pro profi, jen pro domácí i když trochu extenzivnější nasazení) a mám docela pochybnosti, že dvě AR 2000 L by stačily při komerčním nasazení. Uváděná výdrž AR 2000 L s FSA 200 (což je ten jejich profi aku křoviňák) s kovovým nožem je jenom 62 minut provozu, nabíjecí doba s jejich nejvýkonnější nabíječkou je 130 minut. Přitom ten kit dvou zádových baterií, nosného systému, nabíječky a aku křoviňáku vyjde podle ceníku Stihlu na 90+ tisíc, když bys chtěl 3 baterky, na 3 hodiny provozu, seš v tom za 126+ tisíc. Ekvivalentní spalovák od Stihlu stojí pod 20k. V tuhle chvíli je to v pohodě pro moje užití, kde mi stačí jeden den posekat část a další části sekat další dny. Nabít baterky je pro mě mnohem menší otrava, než řešit benzín a olej, hodně ocením, že nemusím pálit a inhalovat benzín, a dělám to občas, tím pádem nemám problém s životností současným baterií, tudíž o tom systému uvažuju. Ve chvíli, kdy potřebuješ baterku protočit za šichtu dva a vícekrát a životnost Li-On baterek se uvažuje na 500–1 000 cyklů to znamená, že bys akumulátory musel měnit každé dva roky, takže i kdybys měl jen tři AP 500, znamená to co dva roky 35+ tisíc jen za baterky. Pro fajnšmekry v pohodě, na komerční profi nasazení si bohužel asi ještě počkáme.