• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FEDAJKIN: Au 😊😊 Tohle nepochopim. Bohuzel mi prijde z mych omezenych zkusenosti, ze leckdo z automotive ma to ego prilis velike.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    LAUNCHER: Afonsovo poslední video, spekuluje se, že ho z Nia vyrazili v rámci propouštění a šetření na který tlačí investoři. Což by mě nepřekvapilo, párkrát jsem se s ním bavil a jeho ego by muselo jezdit výtahem samo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Utrzkovite info o snaze Tesly maknout na objemu produkce 4680, chcete-li "burtu". Budu rad za doplneni, jestli nekdo nevite jak to vypada se 4680 jinde, napr. u VW. Pamatuji se, ze meli zajem, nevim jak dneska.

    Tesla importing cell parts from China to expand 4680 battery capacity, report says - CnEVPost
    https://cnevpost.com/2024/01/18/tesla-importing-cell-parts-china-4680-capacity-report/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    House of Nio. Jen "zdvorilostni" video, necekejte zadne velke veci. Ale hezke videt ten progress. Nemohl jsem prehlednout Nio EP9 Supersport, herdek, mel jsem se lepe ucit ☺️

    House of NIO: EP.8 Boxing with the NIO community at a NIO House
    https://www.youtube.com/watch?v=t1SofCZUgtw
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HANZS: u nás to nikde neni ale pilot se testuje v Kodani s velmi dobrými výsledky

    E.ON Drive v Dánsku testuje dynamické ceny na veřejných dobíjecích stanicích – Forum elektromobilita 2023 | fDrive.cz
    https://fdrive.cz/clanky/eon-drive-v-dansku-testuje-dynamicke-ceny-na-verejnych-dobijecich-stanicich-forum-elektromobilita-2023-11374
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    Seslo se mi nekolik zajemcu, udelal jsem anketu, zvolte si noveho spravce sami
    (bohuzel mi to v nepremiove verzi umoznilo dat pouze na nastenku, a jsem na NYXu docela rusty takze je to na nastence uplne dole)
    dam vam par dni, ja si mezitim zjistit jak vlastne predat vlastnictvi :D
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    LAUNCHER: ja tady nebyl zhruba od ty doby co jsem psal ten prispevek na ktery reagujes, takze takovy 4 roky..
    takze pokud ma nekdo zajem o prevzeti tohodle klubu, tak dejte vedet .. ja ho myslim taky zdedil.. respektive si nepamatuju ze jsem to zakladal:D
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    STETKINS: Mě Model Y nepřijde hnusnej, mě vadí, jak je generickej. Vypadá to jako NPC auto z GTA. A sám bych si v něm připadal jak NPC.

    I ten Enyaq má nějakej ksicht a připadám si v tom jak v autě – navíc co tomu neblbne infotainment (naopak mi přijde, že se třeba po startu probouzí líp než Hyundai a je líp domyšlenej), tak je to naprosto skvělý auto pro někoho, kdo je zvyklej třeba na Superba.

    Zároveň si na stejný technice můžu koupit různý VW, za chvíli i třeba Cupru Tavascan, která vypadá docela cool:


    Nebo si můžu koupit Mustang Mach E, kterej má taky zase nějakej jinej "ksicht", nebo X dalších věcí, který všechny nejsou NPC autíčko.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DANCHEZ: Ahoj. Zvládneš prosím udržet tenhle board k tématu Elektromobilu, pripadne si k tomu vybrat vhodné subspravce? Na Nyxu je nejméně 10 jiných boardu pro ICE všeho druhu. Tak tu myslím nemusí být zas a znova diskuze o ICE. Pokud to nejde, stačí dát vědět, zlobit se nebudu, můj board to není a na netu jsou případně i jiný místa doopravdy o EV - kdyžtak se přesunu, abych tu diskuzi o ICE zbytečně nerušil s příspěvky o EV.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    STETKINS: Jo, ještě mají ve fleetu verzi se starým motorem (150kW) a starým MIB. Znovu tomu dám pokus až bude na trhu dlouhej.

    S novým motorem a infotainmentem teď testuju Enyaqa a je to fakt dramatickej upgrade – jen mě teda trochu sere kombinace zadokolky, nevypínatelnýho ESC a týdne kde je furt všude led. Mám nutkání tý stabce vytáhnout pojistku, protože by to tak KRÁSNĚ driftovalo a teď se to tak divně mrcasí jak to ESC nezvládá držet úplně v klidu ale taky to nenechá jít bokem aniž by do toho hráblo (což třeba u 4x4 ICE Škodovek umí).
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    BOBASH: Díky. Takže jsi ještě testoval tu starou 150kW verzi?
    Co mi říkali ve VW, tak teď už i do toho krátkého mají dávat jen ten 210kW motor co je v ID.7...
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    DIM_: Taky, když si kupuju věci, tak řeším jejich praktičnost a poměr cena/výkon, ale design je pro mě dost zásadní také. Myslím, že to, čím se obklopujeme, nás ovlivňuje a formuje. I když je zřejmé, že by pro mě takový TMY byla ideální (poměr cena/výkon), tak si ji nekoupím, protože bych byl každej den, když vylezu před barák, nasranej co to tam stojí za obludu :-D
    Jo fakt mi nejde o to abych měl nejnovější model BMW či kýho čerta. Mám více aut (podnikání) a poměrně často jezdím starou felicií, prostě protože auto skoro nepotřebuju, tak ty lepší auta mají kolegové a hlavně manželka :-D
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    HERR_FLICK: Vzdyt Multivan, Proace, Staria jsou dodavky a SMax neni Galaxy.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    KUTAS: jak přestali
    Zrovna VW prodává zároveň T7 Multivan (přímej nástupce Sharanu, jen ho čůrácky pojmenovali)
    K tomu máš ID BUZZ
    A T6.1 se dá brát jako MPV, kterýmu teď přijde nástupce
    W447 V-class/EQV
    Toyota Proace verso a její PSA sourozenci
    Hyundai Staria
    Lexus LM
    Ford S-max
    Za louží se furt prodává Honda Odyssey
    ...

    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KUTAS: Protože je nekupovalo dost lidí a nekupovali je za dost peněz. Proč vyrábět Touran, když za stejný peníze vyrobíš Tiguan Allspace, kterej prodáš dráž?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Ad SUV - ja nechapu, proc se prestali delat MPV… jako do Sharanu jsem naskladal rodinu i s kocarkem a jidlem na 10 dni tak, ze jsem zatahnul roketu… dcera mezi detskyma sedackama nereptala, ze tam je malo mista, vysoky to bylo taky… a jeste navic se v tom dalo skvele spat. O luxusu zadnich soupacich dveri nemluve.

    Ted mam Kodiaq a to je proste nesrovnatelne mensi, ale ano je to i vyznamne kratsi auto. Jen obe staly stejne penize a ted, kdyz chci velke auto, tak musim jit jedine do SUV.

    S EV pocitam nejdriv jako s druhym autem, ale zase bych bral neco aspon na urovni Fabie. Jen tenhle nakup musi jeste pockat asi 3 roky…
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    Protože jsem se tu nedávno ptal na možnosti nabíjení tak si tu i sám odpovidam: existuje aplikace která ukazuje kolik budu kde platit s různými providery. Za me super.

    Chargeprice - Der Ladetarifrechner für dein Elektroauto
    https://www.chargeprice.app/


    Pro me nejlíp v Berlíně vychází electroverse.
    KEB
    KEB --- ---
    BOBASH: ta cena je prostě šílená

    btw dotaz na znalce, už konečně aspon v praze existuje nějaký smysluplný systém na dobíjení BEV na sídlišti nebo pořád nic?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BTW, k nástupu SUV přispívají i elektromobily, protože dělat na elektriku ne-SUV jde blbě. Když se člověk snaží udělat elektrickej kombík, tak po nacpání baterek do podlahy většinou stejně skončí s něčím, co je spíš SUV. Čest všem asi třem výjimkám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam