• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🚗🔋
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Wow. Koukam, ze jsme se asi stale jeste nepochopili, takze 30 dnu. Ja si myslim, ze by bylo lepsi mi ty maily prestat posilat. A kdyz uz, tak urcite ne takovyhle. Ale nazory se ruzni, koukam.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    MINER: já to chápu, vím, že to není 100% "etické", ale jaká je šance, že tam zrovna v dobu co tam budu stát, bude chtít jet nabíjet někdo urgentněji než já? i v době kdy jsem odcházel to druhé vedlejší místo zůstávalo prázdné... typicky tam asi moc lidí přes den nenabíjí, tak není lepší to využít, než nechat neobsazené? pak se zase dostáváme k tomu, že tyhle pomalé nabíjecí sloupky nikdo nestaví - proč by je stavěl, když nejsou využívané? když to využiju já na "zbytečné" nabíjení, je to horší než nechat to neobsazené pro případ, že by tam chtěl nabíjet někdo s více vybitou baterkou?
    já původně reagoval na LAUNCHER, že to je zlo a prosí nepodporovat - takže já to spíše vítám, i když je "otrava" vyndavat, zapojovat a pak zase uklízet svůj kabel, tak pro mě jsou okamžiky, kdy to do minuty zvládnu, ale za minutu bych lepší parkovací místo nesehnal...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Tak 14 dnu, za neschopnost sebereflexe v me poste.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    NIKDAS: já si ještě řikám, že bude horší rekuperace a efektivita na dálnici, protože mam pocit, že ten přední motor je jinej (převodování etc)
    MINER
    MINER --- ---
    NIGHTHUNTER: zrovna někdo s 10 % bude rád za cokoliv dostupného. Nikdo netvrdí, že je to konec světa, ale zkus se nad tim ještě zamyslet, jestli nejsou nějaké chvíle, kdy se i pomalá nabíječka nemůže hodit víc než jen kvůli snadnému parkování.
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    LAUNCHER: Chvíli jsem přemýšlel, co je to za nové VW - ID Blowup 7, nějaká nafouklá verze id7?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ELIJEN: zase ale neblokuju nabíječku, která umí DC... taky jsem naštvanej, když u DC nabíječky někdo zabere místo a nabíjí AC... ale v tomhle mém případě ti vadí co? nestojí tam spalovák ale elektro, nestojí tam nepřipojený, ale nabíjí... že nabíjím třeba ze 70 na 80%? chápu, že když tam přijede někdo s 10% tak by to místo uvítal, ale ten asi bude spíš hledat DC...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: pred 100 rokmi auta nekam jeli, ale cestou trebars niekoho zabili a na zaklade toho sa postupne vyvinuli pravidla cestnej premavky a dopravne znacky :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NIKDAS: Pamatuju si to jak jsem ti radil Teslu, ale ted po updatu od koncernu me laka vw. Vw ma akcni ceny na vsechny modely a k tomu je jeste dotace a nulovej urok na uver od vwfs.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NIGHTHUNTER: Tyhle experti, co zaberou nabijecku, jen aby zaparkovali jsou nejlepsi :(
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    W_NOICE78: ono s tim dojezdem a cenou, kdyz ss ti povede vyuzit dotaci, tak je to o dost levnejsi, nez ICE alternativa.
    Jinak Tesly jsem se bal, vyjed si prispevky, docela jsem to tu resil. Bylo to pro 70letou tchyni a musim rict, ze se s tim autem neuveritelne sžila :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DIM_: Mám pocit že Renaulty to uměj, ale musel bych hledat.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    NIKDAS: mam nmc na motorce a s nabijenim je to stres, nabiječka neumí prestat nabíjet v 80%,90% tj je to nutné hlídat. bohužel ani nezobrazuje stav baterky ani na baterce nejsou procenta pouze čtverecky po 20%. Takze nez nekam jedu tak obvykle na hodnu a pul pichnu na nabíečku a bud to dojede do 100% nebo nekam k devadesati, ale záhy to zase vybiju cestou. Skladuju to v rozmezi 60%-80%
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NIKDAS: To je presne to co ted potrebuju ja 😉 jen nevim jestli chci Teslu 🤷🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    W_NOICE78: Fuuuuuck, to je přesně to, co by se mi při nákupu v prosinci hodilo. Chtěli jsme vyšší dojezd, ale nechtěli přidávat 200k za 4x4, protože to nevyužijem.
    Ale je pravda, že v tom NMC baterka, takže potřebuje "lepší" péči, což si u tchýně moc představit nedovedu :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIGHTHUNTER: Primarne nutnost vozeni si vlastniho kabelu a nasledne sachy s nim. Na cerpacku jsem si taky nevozil vlastni hadici.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ID Blowup 7 dnu RO za poruseni rule #4 viz header diskuze. Jeho a pripadne dalsi EV skeptiky prosim o presun na trebas autoforum.cz , nebo podobna relevantni mista. Sem to nepatri. Dekuji za pochopeni.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    LAUNCHER: já to občas využívám, když neni lepší místo na parkování - holt vytáhnu kabel, zapojím, nabíjím... něco málo tam nateče, něco málo za to zaplatim, ale primárně mi nejde o dobíjení, ale rychlejší zaparkování na dobrým místě... co ti na nich tak vadí? že jich je teda minimum je jedna věc (např. na celé to parkoviště u Ikea Zličín asi 2?)

    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    CRAZY_IVAN: Zadokolka s menším dojezdem ma LFP, zadokolka s větším NMC.
    LFP zvládne více nabíjecí cyklu než NMC ale LFP se může nabíjet do 100% defakto na denní bázi když hodně jezdíte.
    Je to taková baterka pro začátečníky kde vůbec neřešíte nabíjecí limity.
    Omezení u LFP může být pro někoho max nabíjení výkon 170kW, NMC umí 250kW ale zase dost krátce.
    LFP má po posledních updatech dost plochou křivku na Superchargeru.
    https://x.com/elegantnikuryr/status/1778349316169478236?s=46
    GOR
    GOR --- ---
    LAUNCHER: Mně ty bezkabelové vyhovují v tom, že jedna z mála výhod Leafu je, že AC kabel je součástí výbavy a bývá u nich prázdno, protože ho málokdo vozí :-D Ale zas Tobě jako Teslistovi to může být fuk, kabel se Ti vejde do frunku, lehko pro něj šáhneš i když máš naloženo... ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam