• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    TOFI
    TOFI --- ---
    COMODOR_FALKON: jaky komentar myslis ?
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    COMODOR_FALKON: Čekal jsem cokoliv, ale tohle fakt ne :D Juniper bude levnější verze TMY wut? :D
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    TOFI: Nejlepší je tam ale ten komentář pod článkem…
    TOFI
    TOFI --- ---
    Cenová bitva elektromobilů. Tesla uvádí nejlevnější model na trhu s dojezdem 702 km
    Tesla Model 3 pod milion - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/tesla-model-3-pod-milion/r~20433894854011efa26cac1f6b220ee8/
    TIGU
    TIGU --- ---
    AIAX: Zatím je to dítě jedno, takže bych to tak černě neviděl. Už jsme si demo dali a docela OK (na týden). A ano, vezly se i věci jako postýlka, menší přepravka hraček a tak. Jestli přibyde další dítě, bude to s místem o poznání smutnější.

JYRKA: V pořádku - já reagoval na ten sedan ;)
    AIAX
    AIAX --- ---
    TIGU: S 9měs. miminem ještě asi nejezdíte na dovču, napiš, až začnete :DD
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Ceka Te to znova s vnoucaty ;-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    TIGU: Ted je detem 19 a 20, kolecka jsem sundaval u anissana Almery. :)
    TIGU
    TIGU --- ---
    JYRKA: Mám 9 měsíční dítě a TM3 a z kočárku teda kolečka sundávám, jen když je fakt krize. Ve většině případů prostě stačí sundat korbička a secvaknout podvozek. Dokonce se to vleze na sebe - podvozek s nasaznýma kolečkama a na to korbička. Ale pravda - ta díra do kufru je malá - narvat tam Škodováckej Wallbox v krabici byl boj :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    * (Nejen) kombiky ma Kia, do/ze skoly tu nejaky dalsi tatinek jezdi s EV6. Nic o tom nevim, jen dalsi z (mnoha) aut co se mi vizualne libi.
    * Mmch TMY je crossover SUV, proste nekde mezi combi a SUV. Viz wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Model_Y

Hlavne jsem rad, ze je u EV postupne vetsi a vetsi moznost volby.

KUTAS
    KUTAS --- ---
    JYRKA: tak já tomu rozumím tak, že chceš prostě velkého kombíka a nechceš platit za SUV.

AIAX: njn Řím taky nepostavili přes noc, aneb musíme si ještě chvilku na ty auta počkat.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    AIAX: hovoří ten, který v Tvé situaci koupil sedan a pak musel před každou jízdou sundávat kolečka od kočárku a k tomu poslouchat řeči manželky :)
    Místo kombiku bych si koupil SUV, které je z mnoha hledisek praktičtější. Třeba se nemusíš rolovat k zemi, abys strčil děti do sedaček.
    AIAX
    AIAX --- ---
    KUTAS: No ale to je pro spoustu rodin v jediný myslitelný typ auta. Kdybych už měl děcka z domu a krizi středního věku, beru okamžitě tu novou trojku, neb se mi strašně líbí, ale v současné situaci s ročním dítětem a druhým na cestě by mě manželka vyhnala z domu.
    KURE
    KURE --- ---
    AIAX: za normální motor. ten zakladní třívalec, když v tom chceš vezt rodinu s narvanym kufrem a zapnutou klimoškou, mi nepřijde jako dobrej napad. Ale můžeme to vidět jinak.
    AIAX
    AIAX --- ---
    KURE: Mám 6 let starou Astru Tourer, tenkrát jsem si vzal jen o palec větší kola a jinou metalízu, příplatek v sumě za 16+ tisíc. Vůbec nic víc není třeba, nejsme v devadesátkách, ty základy už jsou dávno dost bohaté. Ani nevím, za co bych utrácel těch 200 tisíc navíc, za potahy z tygří kůže?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Tak hlavně tyhle kombíky ještě v BEV tolik nejsou ne? Z těch vyloženě rodiných a není to SUV, mě ještě napadá KIA.

Jinak je to podobné jako moje čekání na BEV Fabii, prostě zatím se tolik takových aut nevyrábí.
    KURE
    KURE --- ---
    AIAX: jsem přesvědčen o tom, že u těhle zmiňovanejch aut bys nechtěl s listovou konfigurací do 600k jezdit. Když to začne připomínat auto, stojí 800+.
    Ale fair point na peguoty/citrony bejvaj brutal slevovy akce, takže to by asi klaplo.
    AIAX
    AIAX --- ---
    KURE: "no ale on takovej rodinnej kombik neni. bez ohledu na způsob pohonu"

Během pěti minut jsem kolem 600 tis. se zhruba 600 litrovým kufrem našel Opel Astra Tourer, Peugeot 308 SW a Golf Variant. Určitě jich bude víc.

RATTKIN: To je srovnání nových aut s něčím, co má najeto 100 000 km. U EV to asi neznamená tolik co u fosilů s ventily, klapkami, filtry apod., ale určitě to není "jedno".
    KURE
    KURE --- ---
    AIAX: no ale on takovej rodinnej kombik neni. bez ohledu na způsob pohonu. Pokud teda myslíš novej.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    AIAX: moje nabušená TMY s plným FSD, dvěma sadami kol, tažným a střešním stála 800. Má 100.000 najeto, ale to je u elektromobilů jedno.

Za 600 je TM3 Performance. Obyčejné TM3 jsou ještě levnější. Není to kombík, ale TMY bude stát stejně až vyjde Juniper.

Nevím jak to myslíte s hodnotou ojetin?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam