• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SCHWA: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/dph-dan-nakup-vozu-v-zahranici.A181108_105434_automoto_taj

Budes muset zaplatit DPH 2x a pak zadat o jeho vraceni z Nemecka.
    Nevim, jak jsou na tom Tesly cenove v DE, zda je to opravdu o tolik vyhodnejsi, ale jestli ne o tzv. moc, tak bych se na to vykaslala, protoze s tim papirovanim je to opravdu oser.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Jen abyste věděli, že v tom nejste sami. Tohle mi napsal Ford, když jsem si stěžoval, že mám rok a půl starou verzi software na novém autě.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SCHWA: Kamarád dovezl novou Teslu z DE nějaký čas zpět, myslím že říkal že DPH musel zaplatit 2*, pak mu to vrátili. Byl s tím opruz to papirovat. Pokud nesezes přesnější rady, můžu se ho poptat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SCHWA: pokud to chápu dobře, musíš si jeden vybrat na e-shopu a zaplatit nevratný poplatek. Když se ti na místě auto nelíbí, tak poplatek propadá. Prý bývá kosmetika tragedie a zkontrolovat si taky dokumenty.
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s nakupem Tesly v Nemecku? Maj tam velky vyber predem nakonfigurovanych a skladovych aut. Dojet si pro auto do Berlina mi nedela problem a rad si tam pri te prilezitosti udelam vylet. Vidite v tom nejaky zasadni problem? Samozrejme bych potreboval uplatnit odpocet DPH (reverse charge, nákup na firmu - jsem VAT registered, platce DPH). Díky moc
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KURE
    KURE --- ---
    MINER: ok, zkusim. dobrej tip.
    MINER
    MINER --- ---
    KURE: Nevim, jestli ti to pomůže, ale Android pověsí telefon, když mu řekneš ‚hang up‘ (když se to zapne). Musí tě slyšet do kapsy, no:) Já to dělám přes hodinky, což funguje vždy. Nevim, jestli iPhone má to samý.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KURE: Holt pitomců občanů, kteří nejsou tak úplně duševní velkostatkáři, je ve společnosti většina. A když jejich patologický chování nijak nekoriguje PČR, tak si takoví dobří lidé myslí, že si za volantem můžou dělat co chtějí.

A taky dělají.
    KURE
    KURE --- ---
    CERMI_FOX: no mě sere když ten telefon zvoní, prostě mě to ruší, takže i kdybych se rozhodl že s danym člověkem nechci (teď) mluvit, chci mít možnost ten telefon umlčet aniž bych se lovil v kapse.
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: Ty co za jizdy telefonujou a ještě tak, že ten telefon drží před xichtem jako chleba, vídam často, byť nemám žádný data ani odhad kolik takových je.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LAUNCHER: taky nemam, nevidim duvod :-)
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    LAUNCHER: je to zcela bezny i v ramci rodiny... ja jaktozto zbehlej IT vyuzivam v kazdym aute co jde a moje zena teprv nedavno po 10ti letech co mela moznost si nechala pripojit telefon aby ho uz nemusela drzet u ucha :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LAUNCHER: při pohybu po Praze potkávám velmi často řidiče telefonující s mobilem na uchu a řekl bych, že převážně v nových luxusnějších SUV.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Souhlas. Pro jistotu dovysvetlim: Ja se na nekoho takoveho vubec nezlobim, jen me prekvapilo, ze je mozna takovych lidi hodne. (porad nevim, jestli to JYRKA myslel obrazne, nebo ma realne cislo)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: přesně můj případ. Ne proto, že bych to coby vysokoškolák zadírající v IT nezvládl, ale jsem ten typ řidiče, co chce mít v autě svoji pohodu, přičemž telefonování za jízdy je s mojí představou o pohodě na palubě v příkrém rozporu. Audiosystém mám nadobro vypnutej a není tedy s čím párovat. Navíc telefonovat mě štve i normálně, natož v autě.

Každýmu dle jeho vkusu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Pls tohle je real / máte na tohle čísla? Protože jestli má polovina řidičů nespárované handsfree/telefon, tak ziram a nechápu 😃 Ale je teda pravda, že už jsem to kamarádovi pomáhal parovat, když jsem si všiml, že nemá.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    TEST: Cupra Born VZ. Takto má jazdiť športová zadokolka.
    https://www.youtube.com/watch?v=XfONVwFnOG8&ab_channel=ElektromobilTV
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    W_NOICE78: Nedavno se mi taky odpojilo nabijeni, rikal jsem si ze asi nejaka chyba. Ze by to bylo >3x refreshem v ty skodovacky appce? To se mi uplne nezda. Nicmene dost me to nepotesilo, zjistil jsem to po hodine a pul, nabijelo to neco pres 20 minut (AC, takze prakticky skoro nic). Nebyl jsem ani pobliz, abych to hned pripojil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam