• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    SCHWA: kdyz si me vyfiltrujes, tak jsem tu podrobny navod daval
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SCHWA: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/dph-dan-nakup-vozu-v-zahranici.A181108_105434_automoto_taj

Budes muset zaplatit DPH 2x a pak zadat o jeho vraceni z Nemecka.
    Nevim, jak jsou na tom Tesly cenove v DE, zda je to opravdu o tolik vyhodnejsi, ale jestli ne o tzv. moc, tak bych se na to vykaslala, protoze s tim papirovanim je to opravdu oser.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SCHWA: Kamarád dovezl novou Teslu z DE nějaký čas zpět, myslím že říkal že DPH musel zaplatit 2*, pak mu to vrátili. Byl s tím opruz to papirovat. Pokud nesezes přesnější rady, můžu se ho poptat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SCHWA: pokud to chápu dobře, musíš si jeden vybrat na e-shopu a zaplatit nevratný poplatek. Když se ti na místě auto nelíbí, tak poplatek propadá. Prý bývá kosmetika tragedie a zkontrolovat si taky dokumenty.
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s nakupem Tesly v Nemecku? Maj tam velky vyber predem nakonfigurovanych a skladovych aut. Dojet si pro auto do Berlina mi nedela problem a rad si tam pri te prilezitosti udelam vylet. Vidite v tom nejaky zasadni problem? Samozrejme bych potreboval uplatnit odpocet DPH (reverse charge, nákup na firmu - jsem VAT registered, platce DPH). Díky moc
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KURE
    KURE --- ---
    MINER: ok, zkusim. dobrej tip.
    MINER
    MINER --- ---
    KURE: Nevim, jestli ti to pomůže, ale Android pověsí telefon, když mu řekneš ‚hang up‘ (když se to zapne). Musí tě slyšet do kapsy, no:) Já to dělám přes hodinky, což funguje vždy. Nevim, jestli iPhone má to samý.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KURE: Holt pitomců občanů, kteří nejsou tak úplně duševní velkostatkáři, je ve společnosti většina. A když jejich patologický chování nijak nekoriguje PČR, tak si takoví dobří lidé myslí, že si za volantem můžou dělat co chtějí.

A taky dělají.
    KURE
    KURE --- ---
    CERMI_FOX: no mě sere když ten telefon zvoní, prostě mě to ruší, takže i kdybych se rozhodl že s danym člověkem nechci (teď) mluvit, chci mít možnost ten telefon umlčet aniž bych se lovil v kapse.
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: Ty co za jizdy telefonujou a ještě tak, že ten telefon drží před xichtem jako chleba, vídam často, byť nemám žádný data ani odhad kolik takových je.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LAUNCHER: taky nemam, nevidim duvod :-)
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    LAUNCHER: je to zcela bezny i v ramci rodiny... ja jaktozto zbehlej IT vyuzivam v kazdym aute co jde a moje zena teprv nedavno po 10ti letech co mela moznost si nechala pripojit telefon aby ho uz nemusela drzet u ucha :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LAUNCHER: při pohybu po Praze potkávám velmi často řidiče telefonující s mobilem na uchu a řekl bych, že převážně v nových luxusnějších SUV.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Souhlas. Pro jistotu dovysvetlim: Ja se na nekoho takoveho vubec nezlobim, jen me prekvapilo, ze je mozna takovych lidi hodne. (porad nevim, jestli to JYRKA myslel obrazne, nebo ma realne cislo)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: přesně můj případ. Ne proto, že bych to coby vysokoškolák zadírající v IT nezvládl, ale jsem ten typ řidiče, co chce mít v autě svoji pohodu, přičemž telefonování za jízdy je s mojí představou o pohodě na palubě v příkrém rozporu. Audiosystém mám nadobro vypnutej a není tedy s čím párovat. Navíc telefonovat mě štve i normálně, natož v autě.

Každýmu dle jeho vkusu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Pls tohle je real / máte na tohle čísla? Protože jestli má polovina řidičů nespárované handsfree/telefon, tak ziram a nechápu 😃 Ale je teda pravda, že už jsem to kamarádovi pomáhal parovat, když jsem si všiml, že nemá.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    TEST: Cupra Born VZ. Takto má jazdiť športová zadokolka.
    https://www.youtube.com/watch?v=XfONVwFnOG8&ab_channel=ElektromobilTV
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    W_NOICE78: Nedavno se mi taky odpojilo nabijeni, rikal jsem si ze asi nejaka chyba. Ze by to bylo >3x refreshem v ty skodovacky appce? To se mi uplne nezda. Nicmene dost me to nepotesilo, zjistil jsem to po hodine a pul, nabijelo to neco pres 20 minut (AC, takze prakticky skoro nic). Nebyl jsem ani pobliz, abych to hned pripojil.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH: to zas neni uplne pravda
    Vysvetli mi nekdo prosim jak zvysit limit vzbuzeni auta? To opravdu jde jen 3x? Protoze napoctvrte sem auto uz nevzbudil a odpojilo se mi nabijeni…musel sem jak debil k autu dojit a poklikat rucne..nejsem teslaclub ale v tesle co jezdi manzelka mi toto proste nedela…a muzu si nabijeni spustit i na dálku..
    Ps: auto pri nabijeni netopi? Nelzespustit topeni?
    Ps2: auto nejde odemknout mobilem?
    Ps3: jak vypnout spin abych nemusel pri kazdem startovani tukat jak debil
    Diky moc!
    Majitelé a příznivci elektromobilů v ČR / SK | Vysvetli mi nekdo prosim jak zvysit limit vzbuzeni auta
    https://www.facebook.com/groups/2100772423579450/permalink/3952458625077478/
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Mam dotaz, ma Skoda taky elektronicke zamky jako Tesla?
    Děsivá nehoda elektromobilu Škoda. Po nárazu do stromu auto vzplálo a cestující se uškvařili - Echo24.cz
    https://www.echo24.cz/a/HRA9n/svet-zpravy-desiva-nehoda-elektromobilu-skoda-po-narazu-do-stromu-auto-vzplalo-cestujici-se-uskvarili
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    BOBASH, LOPIK: já ani nemyslím ani tak nějaké super Tesla features, jako spíš takové ty zmínky o tom, jak se zasekávají aktualizace nebo jak má celý infotainment pomalou odezvu + samozřejmě celá ta architektura v pozadí, kdy to prostě dlouho automobilce trvá odladit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MOODYCAT: Gratuluji! Preji spokojene kilometry bez nehod, v klidu a k Tve spokojenosti. Mohla bys prosim napsat par radek jako mini-recenzi? 😊
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam