• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    MAGE
    MAGE --- ---

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SCHWA: Tu část s CZ DPH měl stejně, pak mu to vrátili.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    SCHWA: kdyz si me vyfiltrujes, tak jsem tu podrobny navod daval
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    LAUNCHER: Dnes rano jsem si psal s Tesla representative z Nemecka. Ujistil me, ze s tim problem nebude. Dostanu od nich pry invoice bez VAT.
    Zjistuji, ze je spis problem pri naslednem prihlaseni v CR... zde budu muset ceske DPH doplatit (nehlede na to ze jsem platce). Az pak ho budu moct zazadat od FU zpet. Myslel jsem, ze to bude stejne, jako kdyz na firmu objednavam napriklad elektroniku a jine zbozi ze statu EU. Eshopu staci prokazat, ze jsem VAT registered, pak platim castku bez DPH a u ceskeho FU pak nezadam vraceni DPH... takhle jednoduse to u aut nejspis nefunguje :(
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SCHWA: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/dph-dan-nakup-vozu-v-zahranici.A181108_105434_automoto_taj

Budes muset zaplatit DPH 2x a pak zadat o jeho vraceni z Nemecka.
    Nevim, jak jsou na tom Tesly cenove v DE, zda je to opravdu o tolik vyhodnejsi, ale jestli ne o tzv. moc, tak bych se na to vykaslala, protoze s tim papirovanim je to opravdu oser.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Jen abyste věděli, že v tom nejste sami. Tohle mi napsal Ford, když jsem si stěžoval, že mám rok a půl starou verzi software na novém autě.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SCHWA: Kamarád dovezl novou Teslu z DE nějaký čas zpět, myslím že říkal že DPH musel zaplatit 2*, pak mu to vrátili. Byl s tím opruz to papirovat. Pokud nesezes přesnější rady, můžu se ho poptat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SCHWA: pokud to chápu dobře, musíš si jeden vybrat na e-shopu a zaplatit nevratný poplatek. Když se ti na místě auto nelíbí, tak poplatek propadá. Prý bývá kosmetika tragedie a zkontrolovat si taky dokumenty.
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s nakupem Tesly v Nemecku? Maj tam velky vyber predem nakonfigurovanych a skladovych aut. Dojet si pro auto do Berlina mi nedela problem a rad si tam pri te prilezitosti udelam vylet. Vidite v tom nejaky zasadni problem? Samozrejme bych potreboval uplatnit odpocet DPH (reverse charge, nákup na firmu - jsem VAT registered, platce DPH). Díky moc
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KURE
    KURE --- ---
    MINER: ok, zkusim. dobrej tip.
    MINER
    MINER --- ---
    KURE: Nevim, jestli ti to pomůže, ale Android pověsí telefon, když mu řekneš ‚hang up‘ (když se to zapne). Musí tě slyšet do kapsy, no:) Já to dělám přes hodinky, což funguje vždy. Nevim, jestli iPhone má to samý.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KURE: Holt pitomců občanů, kteří nejsou tak úplně duševní velkostatkáři, je ve společnosti většina. A když jejich patologický chování nijak nekoriguje PČR, tak si takoví dobří lidé myslí, že si za volantem můžou dělat co chtějí.

A taky dělají.
    KURE
    KURE --- ---
    CERMI_FOX: no mě sere když ten telefon zvoní, prostě mě to ruší, takže i kdybych se rozhodl že s danym člověkem nechci (teď) mluvit, chci mít možnost ten telefon umlčet aniž bych se lovil v kapse.
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: Ty co za jizdy telefonujou a ještě tak, že ten telefon drží před xichtem jako chleba, vídam často, byť nemám žádný data ani odhad kolik takových je.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LAUNCHER: taky nemam, nevidim duvod :-)
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    LAUNCHER: je to zcela bezny i v ramci rodiny... ja jaktozto zbehlej IT vyuzivam v kazdym aute co jde a moje zena teprv nedavno po 10ti letech co mela moznost si nechala pripojit telefon aby ho uz nemusela drzet u ucha :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LAUNCHER: při pohybu po Praze potkávám velmi často řidiče telefonující s mobilem na uchu a řekl bych, že převážně v nových luxusnějších SUV.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Souhlas. Pro jistotu dovysvetlim: Ja se na nekoho takoveho vubec nezlobim, jen me prekvapilo, ze je mozna takovych lidi hodne. (porad nevim, jestli to JYRKA myslel obrazne, nebo ma realne cislo)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: přesně můj případ. Ne proto, že bych to coby vysokoškolák zadírající v IT nezvládl, ale jsem ten typ řidiče, co chce mít v autě svoji pohodu, přičemž telefonování za jízdy je s mojí představou o pohodě na palubě v příkrém rozporu. Audiosystém mám nadobro vypnutej a není tedy s čím párovat. Navíc telefonovat mě štve i normálně, natož v autě.

Každýmu dle jeho vkusu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam