• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    KUTAS: Počkej, on mluvil o panoramatický střeše a ty mluvíš o střešním okně. To je úplně něco jinyho
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    NIGHTHUNTER, ABS: #kecy je to naprosto zbytečný riziko. Za pár let jsem to využil 2x (jednou, když nás vezly želvy ožralý přes Nuselák a kámoši tím lezli ven a podruhé s rodinou v Alpách, když jsme projížděli nějakým pasem), ani jednou to nestálo za KUTAS, kdy jsem díky sekundární infekci přišel málem o ruku (místo asi 3 měsíců jsem to včetně náročných rehabilitací, abych sevřel ruku, léčil asi 5 měsíců).
    Jako jasně byla to vlastně jediná moje nehoda se zraněním, řídím asi 27 let a už jsem měl od Felicie, nějakej malej Hyundai, Focus, Astru, V60, Sharana, přes tohle BMW po Kodiaqa. Když by mi teď někdo nabízel zase firemní auto po někom se střešním oknem, tak to s díky odmítnu.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NIKDAS: Teto oblasti nerozumim, sorry.
    Jedine, co vim je to, ze zlatych 11 kW. Podivej se na Cinu, tam obvykle dobiji jednou fazi…
    ABS
    ABS --- ---
    KUTAS: pokud se dá zatáhnout roletou tak tolik nevadí. Moje zkušenost, má to smysl v myčce s dětmi, to je baví. Jinak je to opravdu nesmysl, posouvá to těžiště auta výše, je to dražší, nejsou na to magnetické nosiče...
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KUTAS: Je to mozny, ale mohl bych teda poprosit o nejaky konkretni duvody nebo zkusenosti? 😉
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIKDAS: ono to taky musis uchladit... plus samozrejme vetsi proud = vetsi prurezy kabelu... problem to asi nutne neni, ale pracujes i s tim, kdo to realne vyuzije... mj. i v nasich podminkach tech 3x32A nema kazdej barak...

on to zas takovej problem neni... pokud cilis na mistni priblizovadlo, tak bud dobijes pres noc... nebo behem 8h, co stojis pred kanclem... a i ty baterce pomalejsi nabijeni dela lip...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    NIGHTHUNTER: Panoramatickou strechu nechces (vim o cem mluvim).
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Jinak jak jsem tady NIKDAS: rantil ohledně 11 vs 22kw AC nabíjení, tak bych se rád zeptal zkušenějších (ať už z automotive, nebo elektro - napadá mě ID JYRKA a ID GOR), v čem je to takovej problém tu palubní nabíječku zvětšit.

Jestli je to otázka váhy - nevím kolik může bejt rozdíl mezi 3x16A a 3x32A střídačem.
    Nebo jestli jde čistě o prachy (ano, vím že někteří výrobci jsou schopní škudlit na součástce za desetník, která pak dělá problémy i několika generacím)
    Ale já v tom pořád vidím docela velkou výhodu a čumím, že si ji ještě nikdo neuzurpoval (ani v TOP modelech) a naopak to vypadá, že od toho upouštěj, třeba Tesla to měla u starších S, ale teď už to myslím nedělá.

Díky :)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    JYRKA: Zajímalo by mě, jak moc se na tomhle finančně podílí LG, jsou to jejich vadný baterky, žejo.

Za mě by to měli zatáhnout celý + kompenzace za pošramocenou pověst, ale takhle jednoduchý to určitě nebude.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KORKMAZ: Nebesama myslíš panoramatickou střechu? Proč je to blbost? Resp. pár důvodů mě napadá, ale stejně bych to u dalšího auta chtěl 😉
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    JYRKA: Nebyl to iPace, co horel v podzemnich garazich ondinoj?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Au 😔
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Masakr

KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    W_NOICE78: šílený, mě ehybrid dodali za 6 týdnů a to byl v plný, teda kromě nebes, což je u EV totální blbost.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: mohl bych se podívat do statistik Škodovky, ale pro jednoduchost a moje bezpečí: velká část lidí radši objednává skladové vozy. Automobilky se snaží konfigurovat výrobu na sklad tak, aby pokrývala většinovou spotřebu. Ten vliv výroby na objednávku zákazníků není tak velký.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: Ja s tim problem nemam, jen vliv Muskova chovani na prodeje se urcite nepromitne hned v lednu, ale bude mit delsi setrvacnost.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: Ber to pozitivně. Kdyby sis to auto objednal u VW v roce 1631, tak by ti ho dodali nejdřív až v roce 1945
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    VW konecne dodalo auta objednany pred rokem.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SPEEDY: urcite v tom hra rolu ta polovicna cena
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam