• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Mercedes CLA
    800V architektura
    Dojezd WLTP až 792km
    Cena okolo 50k€ (1 200 000 Kč)

Nový Mercedes-Benz CLA: Špičková efektivita a dojazd skoro 800 km
    https://www.mojelektromobil.sk/novy-mercedes-benz-cla-2025/

Někdo by řekl: konečně pořádnej sedan (kromě ID.7 samozřejmě :)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    NIKDAS: bozi diky!!!

btw preklad ty aplikace kde ma bejt APPLY jako Uchazet se :)))
    to presne ukazuje kam tesla speje
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    TRANCEWARP: V ČR mohou na SCH nabíjet všechny auta, v zahraničí jsou některé pouze pro Tesly.

Na webu Tesly jde zaškrtnout které SCH jsou otevřené i pro netesly.

https://www.tesla.com/cs_cz/findus?bounds=52.966418073422446,28.805803261263602,43.665380517345895,-2.834821738736397&filters=open_to_all_evs_superchargers
    NTR23
    NTR23 --- ---
    TRANCEWARP: Po me ne. Tesla aplikace. Pres ni nabíjíš i když Teslu nemáš.

TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    NTR23: Btw co to je za screenu? To je Tesla aplikace? To sem nikdy nevidel
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    NTR23: Po me to chce VIN toho auta co jeste nemam. Ta i4 ma CCS2, ale nikde nejsem schopnej prijit na to, ktery superchargery me nechaj tady nabijet.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NTR23: No NACS DC adaptors

NTR23
    NTR23 --- ---
    TRANCEWARP: Když si v app Tesly přidáš konkrétní tyč vozidla, tak ti to v mapě vyfiltruje jen ty SCh u kterých nabiješ
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    zvazuju si misto tesly koupit bmw i4
    jaky mate zkusenosti s nabijenim po cr a v evrope?
    ktery superchargery vam to dovoli bez tesly pouzivat
    nejsem schopnej to vygooglit
    mam z toho obavy, sit superchargeru je bozi a nevim, jakej je UX jinejch vozidel
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    COMODOR_FALKON: Možná doplním - tesla je ve skutečnosti taky taková dacia, jen si hraje na víc. Asi něco jako IPhone
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    Zoe. Bohužel nevím jaký ročník, jaká baterka. Ale má prokazatelně najeto 300 tis. km.

KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    IV0: To se dá ještě nějak snížit ta čezo-kauflandí cena 5,9 respektive 13?
    Jak to tak čtu, jsem rád za nabíjení doma. Za 20000km jsem nabíjel venku 15 minut, abych zjistil, jak funguje supercharger
    IV0
    IV0 --- ---
    RATTKIN: Já mám napríklad v mém plug&charge lepší ceny u Lidlu i Kauflandu (v případě jejich ČEZ nabíječek) než přímo od Lidlu/Kauflandu. Je to síce jenom 50kW resp AC11kW, ale tak zase si člověk nakoupí...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    RATTKIN: Ono mi to tolik nevadí. Dobíjím doma, na dovolené i Forda dobíjím většinou na Tesle a nebo Ionity.
    Nicméně souhlas, je v tom hroznej bordel a člověk je oškubán na všech rozích.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Jinak k té architektuře BMW více najdete třeba tady na Linedin: https://www.linkedin.com/posts/friedel_sdv-automotive-mobility-activity-7305494402607542272-W9wo
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JYRKA: do plug&charge dáš jednu kartičku a pak všude platíš zlodějské roamingy, které jsou někdy i 2x
    Technologie dobré, ale ano ignoruje se to a hlavně není jednoduchý poskytovatel, který by měl dobrou cenu všude. Jako má Tesla za 9,50 kč
    MAGE
    MAGE --- ---
    TEAPACK: Tak narazim na LOC 500 milionu vs 2 miliardy
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MAGE: A nepleteš si jednotky? je to 86 TB vs 20 GB ;)

Jinak můj ušmudlaný driver pro dva DC motory má dost přes tisíc řádků v asi 6 soubrech, protože je tam regulace podle tří parametrů, rampování pro plynulé přechody a synchronizace obou motorů jak podle natočení, tak podle dodávaného krouťáku.
    Takže 20 GB pro celý auto je vlastně docela přijatelný, hlavně když vezmeš v potaz, že tam je neskutečná security vrstva, kus robota od Boston Dynamics a k tomu herní počítač pro VR streaming, co jede třeba na 6 monitorech =)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MAGE: To se boj, protoze se to nijak nelisi od soucasneho stavu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam