• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    MAGE
    MAGE --- ---
    JIMIQ: Akorat ze cinani maji celkem track record v “uprave dat”
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MAGE: Cina zverejnuje ta data. Muzes Cinanum neverit, ale timhle zpusobem se da zpochybnit cokoliv
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    MAGE: Ten rok 2022 odpovída. Tenkrát jsem si to kontroloval z více zdrojů
    MAGE
    MAGE --- ---
    JIMIQ: No od koho ma ta data EIA od cinanu?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MAGE: hodne :)) je to z redditu, jako source byl uvedenej EIA EV outlook 2025
    MAGE
    MAGE --- ---
    JIMIQ: Hmm jak moc muzeme tem datum verit?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Can you actually road trip across the U.S. in the Volkswagen ID. Buzz? We tried it and in this video, we’re sharing everything we’ve learned.

🚐 How it really drives
    🔌 Charging on the road
    🌲 Our camping setup + lessons from freezing nights
    💸 The real cost of an EV road trip
    ...and if we’d buy the Buzz again 👀

This isn’t a car review. It’s the unfiltered truth from two people, who want to roadtrip all across the US.
    Is The ID.Buzz Worth It | Honest Review
    https://www.youtube.com/watch?v=ubfOMSq_qaE
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    čuz, jak je známo na fakapy typu kvantita, kvalita, frekvence nabíjení nemám moc čas, tak jedu phev. to je fajn! at si tohle užijou pozéři s teslama a péřovejma vestama patagonia, klídně s wishe

jen teda nevím, jak pečovat u tu baterii. výrobce VW/LG říká, že poměr je 1x DC na 3X AC. A to nemluvím o care modu, což je pod 80% plus nějaká odstávka plně nabitý. Tak na takývdle srandy už vůbec obyč spotřebitel nemá kapacitu. já jsem asi jako poslední generický člověk, co má trpělivost na tyhle píčoviny a nemůžu nabíjet furt AC (pravěký hasiči nedovolí v pozemce) a našel jsem svatá grál levná DC 7Kč, takže umím během nákupu jídla plně dobít.

Umí někdo vysvětlit tu fyziku náhledně životnosti aku při kombinaci Ac + DC při každém dobíjení?

Cokoliv, kromě výše zmíněného unikátního komba spustí benzín. což žere u 2tunového 5/100km na dálka po celé Evropě (teď je na to rekord, že to ujelo skoro 3k na naftu v superbu ma jednu nádrž).

No tak mi řekni, co tu vůbec děláme.? Páč mi týpek co mi to prodal řekl, že aktuálně jede VW akci, že dorovná cenu nafty a hybridu. To je jen akce v ČB. Tam jsou úplně jinde než zbytek opic v CZ.

Úplně lituju, že jsem si nekoupil TDI!

pidi eUp si samožejmě nechám, to má smysl, protože to si na nic nehraje!
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: nie je to preklep? Mozno chceli napisat novicok :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JYRKA: Bylo by vtipné, kdyby ho přijal a tím dostal Teslu na sankční seznam…🤡
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ABS
    ABS --- ---
    COMODOR_FALKON: omlouvám se sealion :)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    SMRGL: Jinak na palubě je 3000 aut, z toho 800 EV a zatím se neví, co to způsobilo.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    COMODOR_FALKON: myslis hate od MAGA posuku?
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    Zase prý elektromobily 🤦.

Kdyby jen tušili jak jsou trakční akumulatory zajištěné a jak se ta auta chovají během delšího skladování....

loď s auty hoří - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/lod-s-auty-hori/r~2cde712e42d511f09a9dac1f6b220ee8/
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ABS: Určitě to byl Seagull?
    Ten by se tu jednak měl prodávat pod označením Dolphin Surf, jednak by měl podle výbavy stát 500-600k Kč…?
    BYD Dolphin Surf výbava a cena | fDrive.cz
    https://fdrive.cz/katalog/byd-dolphin-surf

SCHWA: Brace yourself - po včerejšku ten hate v závislosti na dopadech možná začne nanovo…
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    GOR: U většiny aut je AC palubní nebijecka jako velký spínany zdroj - pls Google a zadat účinnost spinaneho zdroje podle zatížení.

Některé starší vozy, hlavně s 1f nabíječkou můžou mít trafo - pls Google a zadat účinnost trafa podle zatížení.

Zoe má primou nabíječku bez galvanického oddeleni. Je tam jen full mostovy usměrňovač a vyhlazení přes stator motoru. Proto jsou ztráty při pomalém nabíjení tak velké. Systém je dimenzovany na 22kW, ale pak ty ztráty pri 10* mensim výkonu jsou obrovské.
    GOR
    GOR --- ---
    SMRGL: Ja ted nerejpu, ale uprimne vubec nic nechapu. O jakych trafech je rec? Fixni jsou magnetizacni ztraty, ztraty ve vinuti rostou s druhou mocninou proudu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam