• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SMRGL: to jsou jednofazove / 230V .... pokud chcs jit pred tech 16A. Cerveny jsou 3x230V/400V trifaz.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    SMRGL: Sorry, ty modrý by měli být karavanove..
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    CUKI: Obyc zásuvka 16A
    Průmyslová i 32A.. Ale tam bych se podíval, zda ten kabel má vidlici do průmyslové zásuvky.

Třeba kabel ecovolter má možnost připojit koncovku do obyc 230V i do průmyslové..
    Produkty, jako Přenosný Wallbox EcoVolter & EcoVolter PRO na nabijelektromobil.cz
    https://www.nabijelektromobil.cz/prenosny-wallbox-ecovolter-pro-ii-charger--3x32a-22kw-/

Na obr asi první a druhý zleva
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Zajímavý pohled do zákulisí vývoje Rivianu: https://youtu.be/kqC1HWYzXgA?si=YXiOQzf1GKZv7k_B
    CUKI
    CUKI --- ---
    Jaké jsou druhy jednofázových zásuvek pro elektromobily? A jaký je jejich maximální proud? Dělají se i 25A?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    dobra reklama :)

Auto od Xiaomi na Nürburgringu zlomilo rekord, porazilo Porsche i Rimac - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-auto-od-xiaomi-na-nurburgringu-zlomilo-rekord-porazilo-porsche-i-rimac-40525317
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    PEPAZZ: Kdyby jen lukoil.. Každá benzinka přece 🤦
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Lukoil jim Praze nevadí

Demonstranti Greenpeace vylezli na střechu prodejny Tesly v Čestlicích - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-proti-muskovi-a-trumpovi-demonstranti-greenpeace-vylezli-na-strechu-prodejny-tesly-v-cestlicich-40525213
    MAGE
    MAGE --- ---
    JIMIQ: Akorat ze cinani maji celkem track record v “uprave dat”
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MAGE: Cina zverejnuje ta data. Muzes Cinanum neverit, ale timhle zpusobem se da zpochybnit cokoliv
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    MAGE: Ten rok 2022 odpovída. Tenkrát jsem si to kontroloval z více zdrojů
    MAGE
    MAGE --- ---
    JIMIQ: No od koho ma ta data EIA od cinanu?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MAGE: hodne :)) je to z redditu, jako source byl uvedenej EIA EV outlook 2025
    MAGE
    MAGE --- ---
    JIMIQ: Hmm jak moc muzeme tem datum verit?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Can you actually road trip across the U.S. in the Volkswagen ID. Buzz? We tried it and in this video, we’re sharing everything we’ve learned.

🚐 How it really drives
    🔌 Charging on the road
    🌲 Our camping setup + lessons from freezing nights
    💸 The real cost of an EV road trip
    ...and if we’d buy the Buzz again 👀

This isn’t a car review. It’s the unfiltered truth from two people, who want to roadtrip all across the US.
    Is The ID.Buzz Worth It | Honest Review
    https://www.youtube.com/watch?v=ubfOMSq_qaE
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    čuz, jak je známo na fakapy typu kvantita, kvalita, frekvence nabíjení nemám moc čas, tak jedu phev. to je fajn! at si tohle užijou pozéři s teslama a péřovejma vestama patagonia, klídně s wishe

jen teda nevím, jak pečovat u tu baterii. výrobce VW/LG říká, že poměr je 1x DC na 3X AC. A to nemluvím o care modu, což je pod 80% plus nějaká odstávka plně nabitý. Tak na takývdle srandy už vůbec obyč spotřebitel nemá kapacitu. já jsem asi jako poslední generický člověk, co má trpělivost na tyhle píčoviny a nemůžu nabíjet furt AC (pravěký hasiči nedovolí v pozemce) a našel jsem svatá grál levná DC 7Kč, takže umím během nákupu jídla plně dobít.

Umí někdo vysvětlit tu fyziku náhledně životnosti aku při kombinaci Ac + DC při každém dobíjení?

Cokoliv, kromě výše zmíněného unikátního komba spustí benzín. což žere u 2tunového 5/100km na dálka po celé Evropě (teď je na to rekord, že to ujelo skoro 3k na naftu v superbu ma jednu nádrž).

No tak mi řekni, co tu vůbec děláme.? Páč mi týpek co mi to prodal řekl, že aktuálně jede VW akci, že dorovná cenu nafty a hybridu. To je jen akce v ČB. Tam jsou úplně jinde než zbytek opic v CZ.

Úplně lituju, že jsem si nekoupil TDI!

pidi eUp si samožejmě nechám, to má smysl, protože to si na nic nehraje!
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: nie je to preklep? Mozno chceli napisat novicok :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JYRKA: Bylo by vtipné, kdyby ho přijal a tím dostal Teslu na sankční seznam…🤡
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam