• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    KURE
    KURE --- ---
    DZODZO: Co ti přišlo technologicky zaostalé?
    Ja už jsem zaprdeny stary pan a vadí mi spíš nízký posed a to že stojí 1.7Mkc
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    vw to tiez nema moc ruzove a to nemusia mat ani muska vo vedeni, asi potrebuju najst nejaku rovnovahu medzi produktom a zakaznikom, lebo sedel som v ID7 a interierovo mozno pekne, ale technologicky mi to prislo strasne zaostale a auta s peknym interierom si budu kupovat skor zaprdeni stari pani co ale maju jasno v tom, ze chcu fosil a nie ziadne novoty

Zisk Volkswagenu se masivně propadl - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-zisk-volkswagenu-se-masivne-propadl-40531733
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Pripadne ja kdybych nemel FVE tak se umim dostat nekam k 5,65
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MISO: ja myslim ze tenhle prispevek ignoruje pausalni platby (jistic a dodavatel)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MISO: Tak nadhoď tarif kde nakoupím 1MWh nějak výrazně levněji?
    Tady je výpočet alternativ: [CUKI @ ENERGIE - ALTERNATIVNÍ ZDROJE - BUDOUCÍ ZDROJE ENERGIE] Jestli umíš vykouzlit něco za 5,9/kWh, tak sem s tím.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    W_NOICE78: Asi tolik k užitečnosti lidaru
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    MISO: OK, tak když mám spotřebu 1MWh ročně, tak kdo mi nabídne 5-6Kč/kWh včetně všeho? :-D
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MISO: S Ducatem tezko, jedine by tam musel mit nejakej battery pack. 😉
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Jsem na spotu a průměrná cena za posledních 12 měsíců s distribucí, DPH, daněmi a poplatky (krom fixních za jistič) mi vychází 4,90 Kč/kWh

Dost tomu teda pomáhá nabíjení baterií FVE v noci za nižší ceny a v NT distribuce.
    MISO
    MISO --- ---
    CUKI: What!?!? To mozes jazdit nabijat ku Kauflandu za 5,90 Kc/kWh a potom to doma sosat z auta do siete.

Za beznu cenu elektriny pre domacnosti v CR momentalne povazujem 5-6 Kc/kWh, se vsim vsudy. Ak ju nemate, zmente dodavatela/tarif.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JIMIQ: Teď nevím, ale vychází mi to asi na 15korun/kWh, pokud si pamatuju, nedávno jsem to tu někde počítal.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Test asistenčních systémů v Číně

216次碰撞 36车封闭高速路 生还率仅有?% 36 Cars, 216 Crashes Closed Highway ADAS Test! ?% Survival!
    https://www.youtube.com/watch?v=0xumyEf-WRI

KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    SMOKY: Co jsem slyšel, tak furt se nepodařilo přesvědčit hasiče na zmírnění požadavků (sprinklery, absence ramp). večer snad potkám nějaký policy makery a dám případně update. Taky mě to zajímá (udělat si nabíjení na stání - ten přenosný wallbox na 380V se mi osvědčil)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    CAL:
    STETKINS:
    s předpokládanou domácí spotřebou FVE 3,5MWh mi zbyde 3,5MWh ze sítě a tím pádem bude průměrná cena 6,9kč/kWh protože jistič bude větší část (i když silovku mám 3,2 a sazbu D57d, t.j. distribuce jen 0,25kč/kWh v NT)

myslím, že to povede k tomu, že stát bude dotovat jističe (nějakej Babiš, nebo Konečníková to prosaděj za pár let)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    CAL: ahoj, při započítání poplatků (dist, OZE, SS,.. bez platby za jistic) mi vychází cena kolem 7.40 a 5.10 (NT).
    Což není prakticky moc velký rozdíl od cen AC nabíjení(6-8 při využívání aplikací). pokud člověk nemá FVE a má nájezd do 100km denně , tak je otázka, jestli má cenu řešit svuj wallbox

u DC je to horší (protože náklady na DC nabíječku jsou řádově vyšší než AC) - stát měl místo podpory prodeje EV podořit výstavbu DC nabíječek (captain obvious..)
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CAL: s větším odběrem si může dovolit lepší tarif a lepší cenu. U malého odběru se ti ale nevyplatí platit větší stálé poplatky a tak je cena za 1kWh vyšší. Teď jsme řešili bytový dům, kde mají v bytech spotřebu kolem 1-1,5MWh ročně a tam platí přes 10kč/kWh... prostě platí litr měsíčně :-D
    CAL
    CAL --- ---
    Ty jo, tady lítaj šílený čísla. Nevím, jestli je chápu, ale přidám svůj datapoint. V nové fixaci od srpna mám cenu elektřiny samotné kousíček nad 3kč s dph a podle minulého vyúčtování očekávám celkovou průměrnou cenu elektřiny se vším všudy při mojí spotřebě 5-5.5 kč/kwh. Sazba D57d, ale on to zas takový rozdíl není. Jestli máte výrazně víc migrujte, je to opruz, ale jinak nám ty ceny budou šroubovat pořád.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Tak jsem prvně viděl naživo TMY Juniper, parkuje na Kolbenově na chodníku od stanice M-Kolbenova cca 100m směrem do centra…

Takhle hnusný auto už jsem dlouho neviděl…🤮
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Nevíte jak to vypadá s vyhláškou pro společné garáže? Nemůžu dohledat nějaký aktuální stav, jen že měla letos začít platit, ale byli s tím nějaké problémy
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    NIKDAS:
    DZODZO: jo jasny, ja zapomnel na jistic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam