• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KURE: no napriklad infotainment, oproti tesle mala obrazovka a pomale, niektore funkcie nelogicky umiestnene, mozno keby som uz nepouzival teslu, tak oproti mojej starej mazde by mi to prislo dobre, ale ked uz vidis nieco co je dalej, tak sa tazko zvyka na to "horsie"
    KURE
    KURE --- ---
    DZODZO: Co ti přišlo technologicky zaostalé?
    Ja už jsem zaprdeny stary pan a vadí mi spíš nízký posed a to že stojí 1.7Mkc
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    vw to tiez nema moc ruzove a to nemusia mat ani muska vo vedeni, asi potrebuju najst nejaku rovnovahu medzi produktom a zakaznikom, lebo sedel som v ID7 a interierovo mozno pekne, ale technologicky mi to prislo strasne zaostale a auta s peknym interierom si budu kupovat skor zaprdeni stari pani co ale maju jasno v tom, ze chcu fosil a nie ziadne novoty

Zisk Volkswagenu se masivně propadl - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-zisk-volkswagenu-se-masivne-propadl-40531733
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Pripadne ja kdybych nemel FVE tak se umim dostat nekam k 5,65
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MISO: ja myslim ze tenhle prispevek ignoruje pausalni platby (jistic a dodavatel)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MISO: Tak nadhoď tarif kde nakoupím 1MWh nějak výrazně levněji?
    Tady je výpočet alternativ: [CUKI @ ENERGIE - ALTERNATIVNÍ ZDROJE - BUDOUCÍ ZDROJE ENERGIE] Jestli umíš vykouzlit něco za 5,9/kWh, tak sem s tím.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    W_NOICE78: Asi tolik k užitečnosti lidaru
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    MISO: OK, tak když mám spotřebu 1MWh ročně, tak kdo mi nabídne 5-6Kč/kWh včetně všeho? :-D
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MISO: S Ducatem tezko, jedine by tam musel mit nejakej battery pack. 😉
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Jsem na spotu a průměrná cena za posledních 12 měsíců s distribucí, DPH, daněmi a poplatky (krom fixních za jistič) mi vychází 4,90 Kč/kWh

Dost tomu teda pomáhá nabíjení baterií FVE v noci za nižší ceny a v NT distribuce.
    MISO
    MISO --- ---
    CUKI: What!?!? To mozes jazdit nabijat ku Kauflandu za 5,90 Kc/kWh a potom to doma sosat z auta do siete.

Za beznu cenu elektriny pre domacnosti v CR momentalne povazujem 5-6 Kc/kWh, se vsim vsudy. Ak ju nemate, zmente dodavatela/tarif.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JIMIQ: Teď nevím, ale vychází mi to asi na 15korun/kWh, pokud si pamatuju, nedávno jsem to tu někde počítal.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Test asistenčních systémů v Číně

216次碰撞 36车封闭高速路 生还率仅有?% 36 Cars, 216 Crashes Closed Highway ADAS Test! ?% Survival!
    https://www.youtube.com/watch?v=0xumyEf-WRI

KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    SMOKY: Co jsem slyšel, tak furt se nepodařilo přesvědčit hasiče na zmírnění požadavků (sprinklery, absence ramp). večer snad potkám nějaký policy makery a dám případně update. Taky mě to zajímá (udělat si nabíjení na stání - ten přenosný wallbox na 380V se mi osvědčil)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    CAL:
    STETKINS:
    s předpokládanou domácí spotřebou FVE 3,5MWh mi zbyde 3,5MWh ze sítě a tím pádem bude průměrná cena 6,9kč/kWh protože jistič bude větší část (i když silovku mám 3,2 a sazbu D57d, t.j. distribuce jen 0,25kč/kWh v NT)

myslím, že to povede k tomu, že stát bude dotovat jističe (nějakej Babiš, nebo Konečníková to prosaděj za pár let)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    CAL: ahoj, při započítání poplatků (dist, OZE, SS,.. bez platby za jistic) mi vychází cena kolem 7.40 a 5.10 (NT).
    Což není prakticky moc velký rozdíl od cen AC nabíjení(6-8 při využívání aplikací). pokud člověk nemá FVE a má nájezd do 100km denně , tak je otázka, jestli má cenu řešit svuj wallbox

u DC je to horší (protože náklady na DC nabíječku jsou řádově vyšší než AC) - stát měl místo podpory prodeje EV podořit výstavbu DC nabíječek (captain obvious..)
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CAL: s větším odběrem si může dovolit lepší tarif a lepší cenu. U malého odběru se ti ale nevyplatí platit větší stálé poplatky a tak je cena za 1kWh vyšší. Teď jsme řešili bytový dům, kde mají v bytech spotřebu kolem 1-1,5MWh ročně a tam platí přes 10kč/kWh... prostě platí litr měsíčně :-D
    CAL
    CAL --- ---
    Ty jo, tady lítaj šílený čísla. Nevím, jestli je chápu, ale přidám svůj datapoint. V nové fixaci od srpna mám cenu elektřiny samotné kousíček nad 3kč s dph a podle minulého vyúčtování očekávám celkovou průměrnou cenu elektřiny se vším všudy při mojí spotřebě 5-5.5 kč/kwh. Sazba D57d, ale on to zas takový rozdíl není. Jestli máte výrazně víc migrujte, je to opruz, ale jinak nám ty ceny budou šroubovat pořád.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Tak jsem prvně viděl naživo TMY Juniper, parkuje na Kolbenově na chodníku od stanice M-Kolbenova cca 100m směrem do centra…

Takhle hnusný auto už jsem dlouho neviděl…🤮
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Nevíte jak to vypadá s vyhláškou pro společné garáže? Nemůžu dohledat nějaký aktuální stav, jen že měla letos začít platit, ale byli s tím nějaké problémy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam