BOBASH: mně to přijde strašně málo i na takhle malé auto.
Ano, vím jaký je průměrný nájezd v ČR a vím, že to ještě táhnou nahoru lidi, kteří najezdí výrazně víc. Sice za poslední dva roky k takovým patřím taky a mám nájezd skoro 70 tis. (není to pracovní auto, jsem na home office, to se prostě sešlo - stárnoucí rodiče daleko a k tomu pár výletů, stěhování...), ale byly roky, kdy jsem taky ujel sotva 8 tisíc za celý rok.
I v té době ale stačilo vyrazit na víkendový výlet, návštěvu za vzdálenějšími příbuznými a bylo to 500 km a víc. A když jsem chtěl zkusit auto, tak nebyl problém najezdit 1500 za týden, aniž bych omezoval práci nebo rodinu. Prostě mě to zajímalo, jaké auto je a potřeboval jsem si zvyknout a nemít jen dojem z krátké předváděčky, tak jsem pár dní jezdil do práce denně autem (a zkusil jsem si poskakování v zácpě), naplánoval jsem si pár návštěv a během dvou delších víkendových výletů a jednoho pracovního týdne s denním dojížděním to vždy bylo hodně přes tisíc km. Není potřeba žádné Chorvatsko, stačí vyrazit z Prahy do Jižních Čech, Krkonoš, Broumovska, Krušných hor... Velikost auta nehrála nikdy moc roli, dvě hodiny se dá vydržet v čemkoli, na místě se člověk projde a protáhne, aby zvládl dvě hodiny zase domů.