• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Tak to, co jsi sdílel, byl What Car?, jedno z nejtradičnějších automédií.

Ale ano, je to dost jak píše LAUNCHER:, tradiční média tak, jak fungovala posledních 20 let (tedy weby) mají problém, ale to měly už od začátku – co to přestaly bejt časopisy. Fungovat zůstanou ty nejlepší, který často zůstaly fungovat i jako papírový časopisy, což je jeden z mála způsobů, jak se na tom dají ještě vydělat peníze.

Jinak se to přelívá spíš do videí, protože lidi jsou líní číst. Web je teď trochu problematický médium, protože se blbě monetizuje a klesá mu návštěvnost.

U nás je to ještě specifický tím, že část motoristických "tradičních médií" (ve smyslu webu) jsou hobbíci nebo jednomužný redakce, což jsou v podstatě influenceři reálně. Věci jako Autojournal nebo Auto-mania jsou prostě jeden týpek, můj bývalej web Autíčkář.cz je sice parta lidí, ale furt to dělají víceméně všichni zadarmo.

Je ale vidět, že třeba na novinářských prezentacích je čím dál větší poměr influencerů a třeba technologických médií, vedle tradičních redakcí. Ale taky se to střídá podle toho, co je to za auta. U elektromobilů víc, na něčem jako okruhový ježdění s AMG jsou víc "tradiční".

Jinak já v tuhle chvíli nejsem úplně "tradiční automobilový novinář", protože kombinuju to, že jsem sice motoristický novinář v tradičním médiu, ale to médium není tradičně motoristické (Wired.cz) a web + videa, který dělám na sebe, což mě posouvá částečně mezi influencery nebo tak něco.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: P.S.:
    S tím influencerstvím mi to jde pomalu, na sledovanost videí od Vaculíka pořád nemám, ale pracuju na tom, už jsem na cca úrovni videí Garáž.cz, typicky.

Ale je to zatím hobby vedle Wiredu a normální práce, takže to jde zvolna :)

Vojta Dobeš (@ptejtesevojty) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/ptejtesevojty/
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: To tvrdit můžou, já tvrdím něco jinýho.

Jinak IM5 může být prémiový MG ale to je Cyberster zcela určitě taky a to je naprosto příšernej krám.

LAUNCHER: Tesla novinářům auta normálně půjčuje na týdenní test, stejně jako všichni ostatní. Aspoň teda u nás. Delší zápůjčky moc nedělá nikdo.

A většina novinářů, se kterýma se znám, vidí Teslu podobně jako já – byli naprostí průkopníci a dlouho zdaleka nejlepší na trhu elektromobilů, ale nejdřív ty auta byly strašný jízdně (což napravil Highland/Juniper) a dodnes jsou strašný ergonomicky, protože narvat všechno na jeden displej, byť s povedeným UX, je uživatelsky nepříjemný a jak se ukazuje, tak i nebezpečný.

Nikdy jsem Teslu jen nehejtil, vždycky jsem říkal, že minimálně v určitých kategoriích je to jasná volba – do cca 2021 to byla jasná volba v nových autech, teď už je spousta alternativ, který považuju za lepší, byť pořád chápu důvody, proč si koupit TM3 nebo TMY (TMS nebo TMX jsou vykopávky, to smysl nedává a taky v EU končí). Jen je spousta dalších značek, které umí nabídnout věci, které Tesla neumí, byť obvykle zase neumí něco jiného.

Nic jako "nejlepší elektromobil" neexistuje, stejně jako neexistuje nejlepší auto.

Je dost lidí, pro který bude super volba CLA, a je pořád dost lidí, pro který bude super volba TM3. O IM5 se nebudu vyjadřovat, tím jse mnejel.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Konkrétně pro zatím nezkušené Tesla kolegy. Tady máte slip start. Pozor, toto nenahrazuje ani řetězy při cestě do horských oblastí, ani specializované pneu do sněhu při provozu vozidla v Norsku.

KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER:
    Martin Vaculík zjišťuje, jak jezdit v zimě s elektromobilem. To zas bude diskuse…
    https://www.youtube.com/watch?v=zBDi4CKzdNg

zajimava věc, ktera nemusi každýmu dojít, v elektromobilu se zaplou rekuperaci sundání nohy z plynu = brždění.
    To neni uplně věc, kterou člověk chce dělat když mu jde auto do smyku.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Vážení, protože nám začala zima, apeluji na Vás:

1) Zimní pneu.

2) Nemrznoucí směs do ostřikovače.

3) Vyzkoušet na zasněženém parkovišti, at trošku víme co čekat.

4) To auto něco váží, většinou hodně. To je krásný, že ho snadno rozjedeme (soudím podle mojí TMYP na fancy pneu). Ale budete taky muset brzdit. Může se Vám stát, že budete na kluzkém povrchu brzdit tzv "rozjetý tanker".

5) Řídíči i chodci (a děti) kolem Váš dělají chyby. Myslete na to a nechte tam prostor na nějakou toleranci. Ohleduplnost.

6) Nemusíme být někde první. Musíme tam ale dojet celí.

Děkuji moc ♥️
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MESTREY_: Podle směru odlétávání sněhu od předních pneu tam má zpátečku, tlačí se někam dozadu.

Možná se tlačí proti zapuštěnému nebo těžkému předmětu za ním, ale nechci spekulovat a hlavně je to jedno.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MESTREY_: nemá letňáky? vzorek mi přijde plný sněhu.
    KURE
    KURE --- ---
    MESTREY_: prijde mi, že řidič je debil.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    We Tried To Crash Into A Self Driving Tesla
    https://www.youtube.com/watch?v=U2nGKk9JVL4&pp=ugUEEgJlbg==
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    LAUNCHER: Buď rád, že jsi těch jeho keců ušetřen. Už tady jednou proběhl, bohužel JYRKův obrázek už neexistuje [LAUNCHER @ Elektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌]
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIKDAS: Nevím o co jde, ale děsí mě to 😊😊
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    JANOS: Dej pak vědět, jak moc pod cenou to chtěj vykoupit.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    LAUNCHER: U nás bude pepa vrtal hnít na primě dokud nevymřou dnešní padesátníci.
    JANOS
    JANOS --- ---
    Hello, tak se po 5 letech vracim do auditka :)

Dnes jsem objednal novy Model Y, pokusim se jim prodat 7 lety Model 3 protiuctem.

Slibili mi presun FSD ze stareho auta, a pokud bude nove dodane pred koncem roku tak jeste i 3 roky superchargingu v cene.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DAN_F: V tomhle s tebou souhlasím, i když je otázka, jestli to už taky není trochu mýtus. Ale o tom jsme se vůbec nebavili.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    W_NOICE78: U těch tradičních automobilek je teda pořád nějaká přidaná hodnota v té servisní síti a její kapacitě.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Tu sílu toho útlumu si netroufam jako laik posoudit (a ještě řekněme zvlášť svět, EU, CZ) a ideálně by se k tomu mohl odborně vyjádřit právě on nebo někdo další z branže...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: Přesně tohle jsem včera slyšel, že tradiční auto-média už skoro umřela a nahradili je autoinfluenceři.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam