BOBASH: Já taky netvrdím, že je Tesla nejlepší. Asi to každý vidí svojí optikou. Píšeš, že má Tesla strašnou ergonomii, ale v tom videu ji naopak chválí. CLA má nejmíň prostoru vzadu a u IM5 jsou zase sedáky hodně nízko. Srovnávat prémiové IM5 s levnými MG modely je mimo, protože je to úplně jiná třída. A IM5 má ovládání doslova převzaté od Tesly a ve videu sami říkali, že když už někdo kopíruje, měl by se inspirovat právě Teslou.
Tesla je benchmark hlavně ve věcech, které u elektrického auta dávají největší smysl, tedy v poměru ceny, výkonu a efektivity. Všechno ostatní je buď zbytečně dražší, nebo technicky slabší.
Neříkám, že CLA je špatné auto, jen pro mě nemá žádnou přidanou hodnotu za tu cenu. Pro tebe to ale smysl mít může, protože je to víc klasické auto, je pohodlné a ovládáním ti sedí víc. U Tesly si většinou nemusíš nic nastavovat a všechno prostě funguje, ale když už něco měnit potřebuješ, může ti to připadat horší než u CLA.
A ještě mě zajímá, jaké konkrétní věci podle tebe Tesle za ty peníze chybí a co tě Tesla nutí používat, co by se podle tebe používat nemělo.
Ještě ta svíticí LED maska je taky pěkně kolotočářská. 😉