LAUNCHER:
LOPIK: Stručnej seznam:
– Mizerně naladěnej podvozek. Je to dobrý jako cruiser na hladký silnici, jakmile se snažíte s tím jezdit jako se sporťákem, je to divně nejistý, rozevlátý a upřímně jsem v tom měl strach. Porsche Macan je mnohem sportovnější auto než tohle.
– NAPROSTO zoufalá ergonomie. Na Teslu nadávám, protože nemá tlačítka a má jen displej, ale ten displej má zase skvělý UX a dá se s tím žít. MG má ČTYŘI displeje, na každým je něco jinýho, rozdělení funkcí mezi ty displeje není úplně logický a nedá se zapamatovat. Dva z těch displejů (vlevo a vpravo od palubky) nejsou ze třetiny vidět přes volant a tak z půlky až 2/3 (já mám hubený ruce) když držíš volant. Abys viděl třeba čas dojezdu na navigaci, musíš pohnout hlavou.
– Kreténský dveře. Můj syn je zbožňoval, ale jemu je dva a půl. Začnou tě srát ve chvíli, kdy poprvé budeš potřebovat rychle otevřít auto, nasednout a odjet. Jdou otevřít jen elektricky a trvá to strašně dlouho.
– Spotřeba. Reálnej dojezd 300-350 km.
A na závěr to hlavní – cena. Stojí to 1,8 milionu. To bude na dostřel od elektrickýho Porsche Boxster, kterej bude nesrovnatelně lepší auto. Tohle má horší jízdní vlastnosti než Enyaq, jako sporťák se to jen tváří a na to, co to je, je to hrozně drahý.