• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ELIJEN: Už jsem viděl i úplně nový Bentley Flying Spur u Lidlu (a nebylo to tak, že bych ho měl půjčený jako novinářský) :)

Vím teda o jednom člověku, co míval Escalade s řidičem, ale u auta v ceně Mercedesu GLS to asi nebude úplně typická situace :)

AVATAREK: Leda že by člověk byl třeba členem americký vlády nebo kýmkoliv, kdo v USA používá "black car", na to se dneska místo Town Carů už používají Escalady a Suburbany, ale není to úplně typický použití, no.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    sry Z7 :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    SAic Z6 nove fotky/rendery - hezkej taycan

ELIJEN: Escalade je luxusní rodinný suv, jakej řidič? 😅 na suburban bych taky měl mít řidiče?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Tesla přestane 14.2. prodávat FSD
    Od té doby bude k dispozici výhradně jako měsíční subskripce
    https://x.com/Adrian_Smrcek/status/2011330526775300236
    #FOMO
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Jen jdu kolem, on-topic clanecek od Vojty.

Dočká se jednou i BMW? Co nám evropské Auto roku říká o elektrifikaci

Lidovky.cz - zprávy, analýzy, rozhovory
    https://www.lidovky.cz/nazory/automobilovy-prumysl-elektromobilita-auto-roku-mercedex-bmw-renault.A260113_142920_ln_nazory_lgs
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ADAM: podle mě je tam 30 minut zadarmo a pak tě odpojí, nedá se platit... (má to takhle víc zemí :-)
    LIDL | Puntos de recarga - Lidl España
    https://empresa.lidl.es/sostenibilidad/bueno-para-el-planeta/proteger-el-clima/construccion-y-logistica-sostenible/puntos-de-recarga

jinak obecně se taky dobíjí přes Lidl aplikaci - stačí v ní jít do menu Účet - Země a jazyk - a přepnout si do jiného státu (občas tam jako jazyk je aspoň angličtina, ale v Maďarsku jsem si s tím užil ;-))
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ADAM: Není to oficiální od VW, ale měl by to vyřešit jednoduchý adaptér, který zapojíš přes USB-C. Jen koukám, že je tam zatím ‚coming soon‘.
    Volkswagen ID. Buzz | Camping mode for ID.Buzz is here
    https://www.facebook.com/groups/vw.id.buzz.bulli/permalink/3093172677518179/
    ADAM
    ADAM --- ---
    Pls jak zjistím cenu DC u španělského lidlu, kdyz mi to ani jedna aplikace neukazuje? (mam electromaps a chargemap).
    Obecně, jak se dá zjistit cenu u elli? Mám jen cip, ale nenašel jsem k tomu appku
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    BOBASH: Pokud mas Escalade, tak rozhodne nebudes resit problem parkovani u obchodaku (vyresi ho za tebe tvuj ridic).
    ADAM
    ADAM --- ---
    W_NOICE78: Díky, zajímavé. Já se právě bál různého bastleni a zvolil raději factory řešení pro campovani. Musím říct, že jsem dost sklaman. Na to, jakou má značka California pověst, tak to campovani by šlo podle mě vymyslet o hodně líp. A integrace taky žádný zázrak. Jako funguje to nejak, ale 3rd party řešení budou asi všechny lepší...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LELI: aktualne 5,80,- mimo špičku
    LELI
    LELI --- ---
    BOBASH: tesla supercharger je kolikrat za 8 u DC, ...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MISO: W_NOICE78: CUKI: Pan CUKI dostal 7 dnu timeout, kdyztak na me houknete, diky.
    MISO
    MISO --- ---
    BOBASH: on ma hlavne pohotovostnu hmotnost cca 4,1 t, takze pripadne majitel nech si chysta OBU na mytne a ridicak sk. 96/BE a vys. Case closed

W_NOICE78: vobec sa s nim nevybavuj plz, je to tak lepsie pre vsetkych
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Jasně, na dálnici moc ne. Ale nabíjet na DC treba u Lidlu za 10 korun smysl dává.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    CUKI: S tím srovnáváním jsi začal ty, já jen reagoval na čísla. Nesmíš tolik číst diskuze na Novinkách. Vývoj jde dopředu a váha narostla i u spalováků, je to daň za bezpečnost a komfort. Navíc EV má výhodu v tom, že váha je rovnoměrně rozložená v podlaze, takže to má mnohem lepší jízdní vlastnosti.
    A k tomu zbytku, tvoje peněženka je mi upřímně ukradená. Ale co mi jedno není, je to, že mi tady s tím svým pekáčem čoudíš pod nos. To není o statusu, ale o tom, že já ostatním neničím zdraví lokálními emisemi, zatímco ty obhajuješ právo vypouštět jedy, protože je to 'levné’. To TCO už dneska vychází líp pro moderní technologie, smiř se s tím.
    CUKI
    CUKI --- ---
    W_NOICE78: Třeba v Rusku, Bělorusku, Severní Makedonii, dál na jihovýchod Íránem počínaje už to nemá cenu ani řešit, protože cena (Írán) vychází asi 0,015Kč/km :-)

Nechci trolit, Můžeš o tom napsat cokoliv, ale už beze mě. Tyhle auta mají tak neuvěřitelně vysokou TCO na km, že to "palivo" se v tom ztratí. To je point toho co jsem napsal. Primárně jde o status, cena paliva je bezpředmětná.
    A ne normální auto by nemělo vážit dvě tuny. To váží právě ta dodávka, kde naložíš klidně 3-4 plnotučné palety a ne sám svoji vlastní zadnici. Ale těžko tohle vysvětlovat v auditku, kde většina lidí má auto primárně jako status. Proto v tom prosím pokračuj už beze mě.

Ale o tom jsem psát nechtěl spíše by mě zajímalo jak a jestli zamává s vývojem SSB od koblihy.
    Já v tom cítím velkou skepsi protože vývoj baterií sledují už minimálně 1/4 století, ale pohádka se zdá být krásná. Vlastně svými deklarovanými vlastnostmi dokázali vyřešit všechny negativní vlastnosti současných SSB. Snad jen teplotu nabíjení nezmiňují...

Ale to čemu bych i věřil je rychlost nabíjený. To je vlastně ten zásadní problém proč ty auta musí vážit jako tank. Protože rychlé nabíjení se dá realizovat jen u velkých baterií, protože limit je velikost C. Navíc tady to vypadá že ten rozsah kdy je možné nabíjet rychle je mnohem větší.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    CUKI: To by mě fakt zajímalo, kde koupíš litr nafty za 16 Kč. O jakém tanku mluvíš? V mém případě je to necelé 2 tuny. Auto se dá velikostí, cenou i hmotností srovnat s průměrnou Škodou Superb nebo Škodou Kodiaq.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam