W_NOICE78: Třeba v Rusku, Bělorusku, Severní Makedonii, dál na jihovýchod Íránem počínaje už to nemá cenu ani řešit, protože cena (Írán) vychází asi 0,015Kč/km :-)
Nechci trolit, Můžeš o tom napsat cokoliv, ale už beze mě. Tyhle auta mají tak neuvěřitelně vysokou TCO na km, že to "palivo" se v tom ztratí. To je point toho co jsem napsal. Primárně jde o status, cena paliva je bezpředmětná.
A ne normální auto by nemělo vážit dvě tuny. To váží právě ta dodávka, kde naložíš klidně 3-4 plnotučné palety a ne sám svoji vlastní zadnici. Ale těžko tohle vysvětlovat v auditku, kde většina lidí má auto primárně jako status. Proto v tom prosím pokračuj už beze mě.
Ale o tom jsem psát nechtěl spíše by mě zajímalo jak a jestli zamává s vývojem SSB od koblihy.
Já v tom cítím velkou skepsi protože vývoj baterií sledují už minimálně 1/4 století, ale pohádka se zdá být krásná. Vlastně svými deklarovanými vlastnostmi dokázali vyřešit všechny negativní vlastnosti současných SSB. Snad jen teplotu nabíjení nezmiňují...
Ale to čemu bych i věřil je rychlost nabíjený. To je vlastně ten zásadní problém proč ty auta musí vážit jako tank. Protože rychlé nabíjení se dá realizovat jen u velkých baterií, protože limit je velikost C. Navíc tady to vypadá že ten rozsah kdy je možné nabíjet rychle je mnohem větší.