• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Já u toho Ferrari nechápu, proč mají tu polici vepředu. Kdyby to tam nebylo, působí to mnohem líp, myslím že by měli o polovinu míň kontroverzí.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FEDAJKIN: Ferrari Luce obecne - Nepoburuje me to a nektere prvky se mi libi, vcetne reseni te pride auta. Jasne, spis mnou, nemam vyhraneny nazor na to, jak by mel vypadat dobry nebo spatny design. Prekvapila me jen ta vnejsi zrcatka, jak napsal KORKMAZ. Zastal jsem se tu Cybertrucku, dovolte tedy abych se zastal i Luce. Kazdopadne cilovka nejsem, takze je to jedno.

Nicmene, mam k tomu jen 3 veci, mimo design:

1) Chvalim 122 kW baterii. Pral bych si jeste vic, ale dobry.

2) Negativni signal je pokles reakci akcii Ferrari a nazor byvaleho sefa Ferrari, Mr. Luca di Montezemolo, preklad z Italstiny: "...I hope they at least take the horse off that car..."

Pan je emotivni Ital, ale asi to auto melo dostat vice lasky (nebo jine lasky) od sve automobilky. Pan Ferrari prakticky zachranil pred bankrotem a naopek ji dostal mezi hvezdy automobilek, nejmene co se financi tyka.

Zdroj napr.:

Montezemolo: «Ferrari Luce? Si rischia la distruzione di un mito»
    https://www.youtube.com/watch?v=jiMTuqbyKgU

3) KURE: Kola - jakozto Forza Horizon 6 fanousek, ktera obsahuje stovky IRL disku - styl Rotiform AeroDisc me vzhledem neurazi, kde to dava smysl se mi to libi. Kdo ma rad polepy, da se to doplnit uzasnymi grafickymi napady. Vzniklo to puvodne pro maximalni rychlosti, ne pro "EKO". Takze ac to pomuze dojezdu, na Ferrari mi to rusive neprijde. Jasne, Rotiform maji nadhernou centralni matici pro zavody, tohle je "daily" s 5 sroubama.

Mozna znate Mr. Ken Block (RIP) - ten mel Rotiform pod svym Hooniganam a ostatne i na nekterych svych autech.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TOMBRIDER: Taky mě to nijak neuráží.

Plus nejsem cílovka, tak na mým názoru absolutně nezáleží.
    ABS
    ABS --- ---
    TOMBRIDER: +1, nekoupim si to, ale nevadi mi to
    marketingove to nezvladli torchu:
    i. spatna barva
    ii. barevne tele a cerna strecha je nejvetsi cliche EV - na prvni pohled to zapadne za Leaf
    iii. kola delaji auto a zde to je...
    iv. zrcatka - ano neco strejsiho by pomohlo

Nekde jsem cetl: "Je to svely design, mame jistotu, ze ho cina nebude kopirovat" :)
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    Je to Lagonda nasi doby.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    KORKMAZ: Ajo, těch jsem si ani nevšiml :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DZODZO: Nejdůležitější prvek italského auta v interiéru je vždy popelník a klakson, zbytek je vedlejší :-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TOMBRIDER: to bude beztak kvoli uspore hmotnosti, nieco jak na f40 kde si na otvaranie dveri pouzival iba snurku :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TOMBRIDER: A ještě ta vnější zrcátka. Nulová invence. To vypadá jako by to vyhrábli ze skladu z nějakýho dekádu starýho low cost Tipa a jen polili metlou
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Mám pocit že jsem asi jedinej, koho to nijak neuráží. Prostě pětimístné Ferrari, jak z Cyberpunk 2077.
    jen teda interiér-dashboard. To mě příjde na Ferrari hrozně laciné
    KURE
    KURE --- ---
    KORKMAZ: presne.
    jako auto to neni hnusny ale jen trhly. jako ferari to je hruza. obzvlast na tech "eko" kolech.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    FEDAJKIN: Jako nějakej prázdninovej švihlej citroen za pětikilo by to asi šlo, jenže price tag je v jiný měně
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Je to teda fakt ale strasne hnusný

FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    ASI nejlepší video k novému Ferrari :)

https://x.com/zero2turbo/status/2059164590957629521?s=46
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Jo jo, je to ukrutny auto. Jak jsem tu uz psal, pred tim nez vlezu do TM3P, zkoumam sjeti pneu z boku. Nekteri majitele jsou vlci v beranci kuzi :-))
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Je découvre enfin la Ferrari Luce ! (L’Apple Car !?) 🏎️⚡️
    https://youtube.com/shorts/w163T-StUTg?si=rWOHR9-7urdCBz2W
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Tady nějakej nerd co nemá rád auta jezdil s ledničkou ve Vysokém Mýtě 😄

🔋S Teslou Perfkou na okruhu v Mýtě🔋 S klukama jsme zas na okruhu trápili náš upravený závodní speciál se spalovacím motorem a na slickách, ale přijel jsem do areálu Teslou Model 3 Performance... a když už tam byla, byl by hřích nezkusit, jak to pojede na tomto malém okruhu. Do Vysokého Mýta mi přijde, že tahat příliš silná auta nemá smysl. V silné elektrice (cca 500 koní) jsem tam jel ale prvně.

Byla to extrémní prča. Lidi, kteří se svezli, to hodnotili spíše jako teleport. Když jsem si někoho nechal trochu ujet, stačilo pár sekund na přesun těsně za jeho zadek. Nicméně to překvapení nebylo ani tolik v tom, že tesla umí hodně akcelerovat. Spíše v její neskutečné ochotě během toho i měnit směr, takže dohánění aut se nemuselo odehrávat nutně na rovinkách - mnohem větší zábava to bylo právě v šikanách. Myslím, že se od teď na tuhle Teslu budu dívat úplně jiným způsobem.

Druhé překvapení bylo, že Tesla na okruhu nikoho vyloženě nedráždila. Kecy o vysavačích, které člověk schytá online od majitelů postarších TDI, se tu nevyskytovaly vůbec. Od ostatních jsme už na začátku spíš slyšeli, že Tesla určitě bude fungovat dobře a že se rádi svezou s námi.

Jinak spotřeba při ostré jízdě vyšla na 85,2 kWh/100 km, takže kdyby se tam mělo jezdit regulérně během dne, muselo by se to hodit třeba přes oběd na blízkou 50kW nabíječku na hodinu (myslím, že v okolí nic lepšího není). Takhle jsem tam odjezdil pár desítek minut a v pohodě pak zase autem odfrčel 140 km domů bez nabíjení.

Jiří Zima - 🔋S Teslou Perfkou na okruhu v Mýtě🔋 S klukama...
    https://www.facebook.com/share/1KTXU5vq4s/?mibextid=wwXIfr
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    RAGNAROK: Mít rád auta nemusí vůbec znamenat potřebovat jezdit tak rychle, aby člověk musel na okruh.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KUTAS: Můžeš klidně skončit třeba u Škodovky, to je taky značka pro lidi, který moc nemaj rádi auta a primárně chtějí, aby je ta věc nesrala. Akorát pro tu tradičnější část těch lidí :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    4.6. bude v ČB dobré kombo, přednášky o elektromobilech
    Událost Čtvrtkon #141 E(V) speciál - Čtvrtkon (ČTKN)
    https://ctvrtkon.cz/udalost/ctvrtkon-141-ev-special
    a pak Roxtar
    4.6. ROXTAR – Střecha Budějc
    https://strechabudejc.cz/4-6-roxtar/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam