• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    Přemýšlím nad druhým autem do rodiny, na dojíždění do města. Jako první mě samozřejmě napadlo i3. Ale podvědomě tuším, že v něm najedeme víc, než ve spalováku, tak si říkám, jestli do rozhodování nezahrnout něco s delším dojezdem a rychlejším nabíjením, třeba Model 3.

Napadá vás co ještě zahrnout do výběru? (jde mi jen o ojetiny) Těch požadavků zas tak moc nemám: 4/5 dveří, isofixy, klima, parkovací senzory.
    Díky!
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ELIJEN: tak jen tam přidali Lite 😉

Here are the official release notes for FSD V14 Lite for HW3
    @Tesla
    owners:
    • Distilled the intelligence from HW4 V14 into HW3. This allows HW3 to directly learn how to handle scenarios using HW4 V14 as a guide. This process unlocks the improvements that have been made to HW4 including Reinforcement Learning (RL) and offline models for HW3.
    • Improved both proactive and reactive responsiveness across a wide variety of categories including navigation handling, merges and forks, pedestrian interactions, traffic lights, and vehicle cut-in scenarios.
    • Improved general comfort in nominal scenarios through fewer false slowdowns, smoother steering and more consistent lane centering.
    • Introduced parking, unparking, and reversing capabilities.
    Added Arrival Options for you to select where FSD should park: in a Parking Lot, on the Street, in a Driveway, or at the Curbside.
    • Speed Profiles are now available at all times, to further customize driving style preference.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    W_NOICE78: Full Self Driving V14 Lite (Supervised)

Nějak nám ten název bobtná
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    JYRKA: Jelikoz to delal Cariad, tak je asi dobre, ze to nakonec zarizli. Ti lidi nedokazali doladit ani Travel Assist, tak bych se bal u jejich autonomniho rizeni pustit volant. Jeste zariznout cely Cariad, nic jineho si nezaslouzi.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    JYRKA: A Rivian pro US
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LAUNCHER: souhlas. V článku spekulují o budoucím partnerovi, podle mého vynechali toho, s kterým do toho skutečně VW půjde - čínský Xpeng
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Tohle je, nepřímo, velký průšvih pro nás všechny v CZ a DACH. A zejména pro lidi v automotive a IT. Je mi to moc líto.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Dělal to Cariad a nepovedlo se to? To jsem fakt nečekal!
    Konec ambicí VW: partnerství s Bosch na autonomním řízení končí. Po 1,5 miliardě eur technologie nestačí ani na Teslu | EV Magazin
    https://www.evmagazin.cz/konec-ambici-vw-partnerstvi-s-bosch-na-autonomnim-rizeni-konci-po-15-miliarde-eur-technologie
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Btw:
    FSD V14 Lite has just officially started rolling out to
    @Tesla
    owners with HW3! It’s finally here!

V14 Lite introduces many of the same features for HW3 owners as V14 for HW4 owners, including:
    • Speed profiles
    • Start self-driving rom park
    • Arrival options
    • and much more!
    Sawyer Merritt on X: "FSD V14 Lite has just officially started rolling out to @Tesla owners with HW3! It’s finally here! V14 Lite introduces many of the same features for HW3 owners as V14 for HW4 ow...
    https://x.com/SawyerMerritt/status/2071484000204386709?s=20
    ALESH
    ALESH --- ---
    JYRKA: ano je to za branou, mimo mesto v polich. A porad tam nekdo je, takze zneuziti nehrozi.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DZODZO: Mají, ale po letošní úpravě ceníku E.ON od 20:00 do 8:00 časové poplatky neúčtuje, jen přes den. Proto na E.ONu nabíjím až večer.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    W_NOICE78: oni tam nemaju casovo obmedzene nabijanie? napr. greenway ma na slovensku nabijanie na 3 hodiny AC a 1,5 hodiny DC, potom uz platis poplatky za parkovne

ja som skusal nabijat EON v piatok v olympyji pri brne, ked ma supercharger faknul a nechcel nabijat DC, tak som siel na nejake ich AC nabijacky co tam maju, ale tam sa mi to po 2 minutach nabijania stoplo :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DZODZO:U 621kWh baterie může být u E.ONu úspora na jednom nabití klidně kolem 35 %. V extrému (50 kW v noci vs. HPC přes den, včetně časových poplatků) až kolem 55 %.

NIKDAS: Je to možný. Když jsem přijel, už tam stál a nikoho jsem u něj neviděl.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    W_NOICE78: Tipl bych, ze kamion ma povinnou prestavku, tak nabiji "pomalu"
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ALESH: a máš to za branou tak, aby tam v noci nemohl dojet kolemjdoucí hejhula?
    ALESH
    ALESH --- ---
    MISO: zadny naklady se rozuctovavat nebudou, vse plati firma. Je nas 4.5 a vetsina ani nema auto, netoz elektro, takze to je halvne pro me a v daleke budoucnosti pro sefa, ktery si ted koupil novej spalovak, takze EV tak za 5 let.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    W_NOICE78: no samozrejme kamion, ale mozno to tam tiez pichol aby usetril par korun :)
    MISO
    MISO --- ---
    ALESH: wallbox do prace smrdi tym, ze tam bude chciet pomerne zanedlho nabijat i niekto z kolegov a tej chvili budes musiet rozuctovat i naklady, tzn. nejaky pokrocilejsi s viacerymi kartami. Ak toto nie je problem, tak je to defacto jedno, staci aj 400 V / 16 A petikolik a mobilna nabijacka.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Poradite nekdo wallbox na nabijeni v praci? (Ioniq 6) Jsou nejake must have funkce? Nebo staci obyc bez appky?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DZODZO: Myslíš eActros, nebo Teslu? Já tam nabíjel čistě z ekonomického důvodu. Proč eActros nabíjel na 50 kW stojanu, netuším.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam