• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    WOJTISHEK: strašná spotřeba kromě jiného
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PEPAZZ: na update autopilota by som sa nespoliehal, oni sa teraz sustredia iba na FSD, pokial dostane legacy autopilot nejaky update, tak to bude skor nejaky vedlajsi produkt vyvoja FSD, nejake vyrazne zlepsenie tam necakaj
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    PEPAZZ: kazové? nebo jaký mají problém?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    BOBASH: umej už 5 míst v long range verzi ? Co tažné lze? co nosiče na strechu, lze?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    WOJTISHEK: e-trony ne !
    JYRKA: to me taky sere ten stack neupdatujou schválně aby lidi kupovali FSD, opruz , souhlas.
    Věřím že nejaký update přijde když už človek ktery vedl FSD team přešel do autopilot teamu.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DZODZO: Nevidíš celý článek, musíš se zaregistrovat.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VDFLAT: Zajimaji me pouze tri druhy nabijecek, v tomto poradi:

1) Domaci - mam vyreseno.
    2) Destination chargers - leckde chybi (napr. Aqualand Maravia), ale lepsi se to.
    3) Po ceste, nejmene ale 150kW - nic moc.

Ano, taky je tu spousta zbytecnych 50, 75 kW humoru.
    KURE
    KURE --- ---
    JYRKA: videl jsem neco podobnyho. tohle jsou nejaky australaci a ti prostě vymontujou motor a převodovku z kamionu a daji tam swapovaci baterku a maji i nejaky nabijeci a swapovaci stanice.
    Janus Electric
    https://januselectric.com/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    VDFLAT: mne prebytok nabijaciek nevadi, teraz som dokonca u nasich na svk nasiel jednu nabijacku co je sice na druhom konci mesta asi 5 km daleko, ale zasa je to rychla nabijacka za cenu pomalej v centre a nikto tam nie je

este OT k clanku, to fakt idnes uvadza clanky ktore maju 4 odstavce ako premiove? alebo iba nevidim cely clanok?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ADAM: Na V3 SCH, který nejsou bokem, ale za autem, ani jinou možnost, jak nabíjet nemám, protože ty kabely jsou moc krátký. V4 má delší kabel, tak si musím ověřit, jestli je dostatečně dlouhý, abych mohl nabíjet čelem ke stojanu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAM: Pokud je boční stojan, tak ok. Ale včera jsem viděl, jak couvá ke stojanu, co byl za autem a to je bez pomoci dost blbý. Pomáhala mu manželka, ale když nad tím uvazuju, tak tam postava vždy dost lidí, tak by se asi vždy najde někdo, kdo ti ukáže...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ADAM: Já už jsem to párkrát absolvoval. Příjemný to není, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout. A to vozím čtyři kola na tažném. Enyaq to má stejně.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Teď je všude dost tesel s kolama na kouli a řeknu vám teda, že vidět je couvat ke stojanu je fakt zážitek. To s mojí cali, když si zajedu krásně popředu na senzory na pár cm, to je oproti těm Teslam zlatý...
    MISO
    MISO --- ---
    JYRKA: Som rad, ze to pises, Enyaq je totiz velmi prijemne auto na bezne pouzivanie!
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Včera jsem byl na českým launchi ID.3 Neo a je vlastně docela působivý, jak pár dílčích vylepšení z toho starýho krámu dokázalo udělat smysluplný auto. Furt je to docela drahý, zvlášť když tam je nějaká výbava, ale jako obrovskej posun vypadá infotainment, plus se zlepšila ergonomie (HW tlačítka všude!), mělo by to trochu míň žrát a taky to konečně vevnitř nevypadá tak plastově.

IMHO konečně udělali to auto, který to mělo bejt od začátku.

Facebook
    https://www.facebook.com/reel/2066843020587127
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Tak jsem si vcera dojel pro Enyaqa RS (model 2023) a je to s prehledem nejpomalejsi auto v rodine :)
    Zato je nejpohodlnejsi (Konkurence je Tesla 3 /2020 a Mustang Mach e 2024).
    Celkove ale velmi prijemne prekvapeni
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    JYRKA: Jako stop-and-go na VW funguje docela dobře už delší dobu, jen to má trochu problém s kruháčema, když tam máš nastavenou vyšší rychlost. Ten jejich travel assist ví o kruháči (rekuperuje před ním), ale už na něm nevidí auta a neumí ho projet. Takže ve finále na něj vyrazí jak splačenej a člověk to musí převzít
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KORKMAZ: Já jen reaguju na to že má plné FSD. Legálně v ČR zatím FSD používat nelze. Nějaké hacky asi existují, ale ne pro nejnovější verzi. To nejlepší, tedy FSD Supervised (hands off, eyes on), můžeš v EU používat jen v pěti státech. Auto registrované v ČR zatím nemůže mít FSD Supervised v14. A i kdyby bylo registrované třeba v Nizozemsku a mělo plné FSD, tak na trase, kterou jel Nighthunter, by stejně FSD aktivní nebylo.

Sám mám pouze základní Autopilot a ten prakticky nepoužívám. S Enhanced Autopilotem zkušenost nemám, ale klidně věřím, že v běžném provozu se skoro nedá používat a že asistenti v ID.7 můžou fungovat líp než v Tesle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam