• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    EXX
    EXX --- ---
    Dam osobni zkušenost, jel jsem ted starym eskem z 2015 EHM z čr do fr, jel jsem to tři dny od superchargeru k superchargeru. V čr jsem naplnil v Plzni u Ibisu, v německu ma clovek pocit ze je nabijecek vic nez aut, nikde se neceka, stojany relativne prazdny, ve francii jsem mel pocit ze je to jen tak tak a pak v Nantes uz jsem dokonce musel chvili čekat (ale byl tam blbe zaparkovanej mercedes co mel plneni z druhy strany a blokoval timpadem jeden stojan. Dneska jedu zase do čech a pak v sobotu zase zpatky do FR tak se pokusim o osobni rekord. Chtel bych to udelat pod 15h ale nevim jestli to fyzicky zvladnu. Jinak posledni zkusenost byla ze co 2h nabijeni na cca 40minut a nabijel jsem celkem 8krat.

Btw je tu klub na DIY opravy starych tesel ? Mam uz nekolik drobnych glitchu co bych rad vyresil.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Kdybych si smel takhle prat:

* 150 kWh ☺️ To mi prijde, ze by pro me byl ideal na to, kam je mi prijmne dojet + zpet. Bez nutnosti nabijeni v destinaci, nebo po ceste.

* V2G please - ac chapu, proc to na beznych autech neni, no. Alespon ze uz je V2L, hura ❤️

* Navrat 22 kW AC nabijeni doma. Prijdes, odpocines si a pak bys rad vyrazil nekam jinam, ale auto zatim prilis prazdne. Chapu, ze jsem se mel lepe ucit a mit doma DC nabijecku, ale snad si rozumime :-)

* Soudoba rychlost DC nabijeni zrovna mne staci, ale tu potrebu chapu.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: ještě k tomu tu 100 kWh baterku a 10–80 % SOC soc za 10-15min.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Líbí se mi to moc, ale chybí mi tam performance verze. Něco jako TMYP L bych pak uvítal jako moje příští auto, asi o fous raději než TMYP.

I Tested the NEW Tesla Model Y L…This Thing Is Ridiculous
    https://youtu.be/fVlZBx_VGXw?is=06pYptpGRMNfjZnn
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: Jakkoliv věřím v úspěch Luce, tak tenhle prodej s tím samozřejmě nemá nic společnýho. Je to dar na charitu, kdyby zrovna prodávali cokoliv jinýho, tak by koupil cokoliv jinýho (ten samej chlap koupil v tý samý charitativní aukci loni nějaký Ferrari za asi 26M).

Zajímavější je, že Luce už je vyprodaný snad na víc než rok dopředu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: LAUNCHER: Mám radost, že se Ferrari s EV daří 👍 Kus #0 prodán za $40m. Gratuluji šťastnému novému majiteli, Dr. Herbert “Herbie” Wertheim.

Chápu že si o tom leckdo bude myslet své, ale je to Evropský průmysl s prémiovým luxusním zbožím, prosím přejme tomu úspěch.

Meet the person who paid $40 million for a Ferrari Luce - The Supercar Blog
    https://www.thesupercarblog.com/buyer-who-paid-40-million-for-the-first-ever-ferrari-luce-revealed/

2026 Ferrari Luce 'Tailor Made' Sells for $40,000,000 USD | Full Bidding Battle
    https://youtu.be/SO9f2lkOvgQ?is=q02eGd-CFaqDN4Dm

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: 9,3kWh je takovej zaklad no na takovej stroj. Ideal by byl nekde na 12-15kWh aby to nekam dojelo ...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BOBASH: Akorát to bude komplikovat blowjoby za jízdy:)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    K dotazům, jak funguje středová konzole u Type 00. Tak jednak je pod ní prostor na telefony, a pak jsou v ní otevírací odkládací prostory a držáky na pití. Takže celkem má smysl:

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ELIJEN: Nabíječky ani ne, ta jaderka co na chlazení potřebuje vyšší hladinu Dunaje než je docela jo.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    DZODZO: Nevěděl jsem, že nabíječky potřebují déšť.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    myslim ze v niektorych pripadoch nemusia ani znizovat, lebo ten udavany vykon nabijacka aj tak nedosahuje :)

V Maďarsku omezují výkon nabíječek elektromobilů, důvodem je sucho a vlny veder - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-v-madarsku-omezuji-vykon-nabijecek-elektromobilu-duvodem-je-sucho-a-vlny-veder-40592708
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NIGHTHUNTER: Pokud prijedes na V3 s dlouhymi kabely, tak se postavis vzdy tak, abys zabral jen jeden stojan. Treba s Enyaqem jedu popredu misto couvani s Teslou. A V3 je uz vetsina, takze problem je jen v lidech.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JYRKA: viděl jsem několikrát, že pak někdo zabírá místo jiným Teslám tím, že má jako ta ID.7 nebo BYD konektor na druhé straně... Tesla pak hlásí volné konektory, ale volné stání k němu neni...
    (ale já nejsem žádnej ultra-Teslista, jen s koncernem po světě si radši zaplatím paušál u Ionity, když to dává cenově i počtem nabíječek smysl - a i pochopím, že třeba nedává a udělal bych to stejně ;-))

JYRKA
    JYRKA --- ---
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DZODZO: V aplikaci Tesla si vyberes nabijeni jineho Ev, pres geolokaci to najde spravny supercharger a pak jen vyberes podle cisla stojanu. Platim si pausal, abych platil stejne jako Tesly.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: ako funguje nabijanie non-Tesla auta na Tesla nabijacke? musis to v appke nejako manualne potvrdzovat? lebo predpokladam, ze to nevie automaticky komunikovat s nabijackou alebo je to rovnake?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MESTREY_: Vyhradne na Tesla nabijeckach, jel jsem podle ABRP.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FEDAJKIN: Jo. Lidi nevěří elektromobilům, dokud o nich jen čtou. Jakmile se baví s někým, kdo je má nebo s nima jezdí, případně je to nechá zkusit, začínají dost rychle chápat.

A každej majitel elektromobilu to ukáže sousedům, švagrům, kolegům v práci atd. a rozšiřuje řady těch, co to chtějí.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GOR: Jo, ale mimo fakt úplný socky už ani v tom roce auta bez ABS skoro neexistovaly, na konci dekády už téměř neexistovaly auta bez ESP. Já začal testovat auta někdy v roce 2008 a nepamatuju si, že bych měl v ruce novinářský auto bez ESP.

Stejně tak si nepamatuju, že bych někdy jel autem novějším než cca půlka 90s, který by nemělo ABS. A to jsem těch aut řídil HODNĚ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam