• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    EXX
    EXX --- ---
    Statistika za posledni dva tydny

EXX
    EXX --- ---
    Jinak,musim rict ze kdyz porovnam tesli superchargery s tim co jsem videl v cechach, a s tim co vidim venku, to je proste tak smutny. Plzeň, tah na německo,tam jich je u Ibisu asi 6… to je to nejmensi co jsem potkal. Navic nijak proste nejspis "nepribejvaj" zde se zastavil jakykoli vyvoj,lidi budou holt muset nabijet doma pres panely nebo takneco. Treba Saturnin ve francii,tam jich je snad 40-50 ? Nemecko ma mens (treba 16 stojanu apod) i ale castejsi
    EXX
    EXX --- ---
    LAUNCHER: zatiim to vyreseny nemam. Ale nejspis nefunkcni zamek kufru coz jsem povazoval za banalitu co opravim pozdeji, hazi nejakou security chybu a auto proste AP s otevrenymi dvermi nedovoli
    EXX
    EXX --- ---
    EXX: bohuzel jsem to jen behem jednoho tydne dvakrat.. takze Cz-FR FR CZ . Da se to za 16h cca 1400km . Jedna noc na hotelu cloveka celkem nabije a vzhledem k nabijeni gratis to ani tak neboli. Posledni cestu jsem teda jel brutalne nalozenej.. 8 battery bloku S3 ktery kazdy vazi azi 30kg, blok baterek lifepo4 k tomu a spoustu, spoustu piva, auto sedelo jak pribity a nebrzdilo ani hovno, ale jelo to porad stejne a prislo mi ze i zralo porad stejne
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KORKMAZ: Operáky na EV jsou problém, protože leasingovky si nerisknou předpokládat, že ZROVNA TOHLE EV si bude držet cenu.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    KORKMAZ: Nedivim se, kdyz maji vyrobni kapacity vyplnene na 10 mesicu dopredu i po pridani smeny.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DZODZO: Viděl jsem na to fleetovou nabídku a zrovna neoslnila, jen operák a za nějakých 22k, což je teda významně nad ICE ekvivalentem.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    dobra recenzia na ix3 od vaculika, venuje sa tam takym tym technikaliam, ktorym uplne nerozumiem (napr. napravy), ale rozprava o tom tak dobre, ze ma to stejne fascinuje, zasa som sa dozvedel nieco nove :)

Revoluční BMW iX3 ve videu Martina Vaculíka: Začíná pohřeb spalovacích aut?
    https://www.youtube.com/watch?v=Tid0fTrb2aQ
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    dobove zabery ceskoslovenskeho elektromobilu EMA z brna :)

Výstava automobilov v Prahe (1970)
    https://www.youtube.com/watch?v=nqvekStx5_E
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: A tu část “ušetřit” jsem taky nerozporoval…
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH: Jenže já jsem nepsal jen „mimo tranzitní trasy“, ale i „když chceš ušetřit“. Když máš tak silný argumenty, bylo by dobrý si je aspoň ověřit. Superchargerů je víc než IONITY jak v ČR, tak v EU. Když platíš paušál u Tesly pro ne-Tesla auta, pořád jsi cenově za kWh líp na SCH než s Powerpassem Premium nebo Ultra Na IONiTY. S Powerpassem Premium máš fixní sazbu, takže nemáš možnost využít levnější nabíjení v noci nebo mimo špičku. AC nabíjení, kde já používám čipy PRE a E.ON za 8 Kč/kWh, máš za 10 nebo 12,50 Kč/kWh podle tarifu. Tesla má taky MultiPass, sice není tak rozšířený jako Powerpass, ale ta možnost platit jednou kartou tam taky je. Díval jsem se na dvě konkrétní destinace v Dolomitech a Tatrách, kde jsem musel řešit nabíjení přes další apku, a ani jedna není přes Powerpass dostupná.

Powerpass je sice pohodlnej roaming, jen ten podobnej roaming mám s čipama od PRE a E.ON i částečně s Tesla MultiPassem. Pro mě je hlavní cena, a ne počet sítí pod jedním účtem, a to s Powerpassem ani jiným roamingem nejde.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    MESTREY_: No mě právě několikrát zachraňoval, když někde nefungovaly karty jiných výrobců...
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    BOBASH: Me Powerpass vysplouchl 2x a byla to velice neprijemna situace. Takze uz jim neverim.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Reagoval jsem na tohleW_NOICE78:, což jsem ti vyvracel, protože je to blbost – Powerpass funguje všude, kartičky, čipy a appky s ním řešit nemusíš, protože nabiješ víceméně všude.

A těch 12,50 Kč za Ionity (což je v dvou nejdražších tarifech) odpovídá Superchargeru pro cizí značku v peak cenách, přičemž Ionity má větší pokrytí. Hlavně ale s Powerpassem nabiješ fakt skoro kdekoliv, zažil jsem snad jednou, že něco neměl pokrytý, a to je asi čtyři roky zpátky a byla to nějaká obskurní rakouská minisíť.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH: Powerpass řešíš jen ty, já o něm nic nepsal. Pro mě je předraženej a k ničemu. Jinak na žádnou otázku jsem ti neodpovídal.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Čímž jsi vůbec neodpověděl na otázku, proč by měl mít Powerpass smysl jen na hlavních trasách, když funguje úplně na všem.
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    Fakt by mě zajímalo, co některý lidi vede k parkování na vyhrazenym stání pro nabíjení. Zvlášť když je o pár metrů dál dost volných míst, poloprázdný parkoviště. 15 minut předtím než jsem tam přijel nabíjet jsem tam projížděl na kole a nestál tam. To musí bejt prostě blbec, jinak to neni možný.

Tentokrát nějakej starej spalovák. Před dvěma týdny tam ale podobně někdo parkoval Teslu (nevim vlastně co je horší). Ten ale udělal zajímavej trik - na oko připojil kabel, aby to nevypadalo tak podezřele. V appce se ta nabíječka jevila volná. Ta trafačka má dva porty, ten vedlejší svítil červeně. Nevim jestli z důvodu, že tenhle nezahájil nabíjení, nebo proč. Možná je to ochrana proti tomu, aby někdo nepřipojil kabel do druhýho portu a pak odstartoval nabíjení tomu cizímu autu na svoje náklady. Nebo prostě zrovna ten port nejel. Tesla tam takhle stála do druhýho dne večer. A když vlastně nezahájí nabíjení, tak PRE ani nemůže účtovat ty poplatky za blokaci...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH: Nemám vlastní nabíječku, neplatím žádný měsíční paušál a za 2 roky mám průměrnou cenu 9,50 Kč/kWh na veřejném nabíjení po celé Evropě. V ČR mi stačí Tesla SCH a čipy od PRE a E.ON. V zahraničí kromě SCH žádný roaming neřeším. Kde SCH není, použiju apku.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Tesla Supercharger Prices Europe | SuC Tracker
    https://suc-tracker.eu/
    Přehled cen Tesla Superchargerů v reálném čase po celé Evropě.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    hm tu pisu

V Česku Powerpass nevyhrává — ČEZ, ORLEN i PRE nabízejí rychlonabíjení levněji; síla Powerpassu je v zahraničí a na IONITY

Škoda Powerpass: ceník 2026, tarify a kdy se vyplatí | WattBox
    https://wattbox.cz/blog/skoda-powerpass

stejne mi to pride ujete si platit nejaky pausal aby som mal lacnejsie nabijanie pokial v tom nemaju aspon nejaky balik volnych kwh
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam