MISO: 1) Já nemám křišťálovou kouli, nevím, co lidé v Evropě chtějí. Myslím, že se v Evropě zatím ani nedokážeme domluvit, po které straně silnice má auto jezdit, natož jaký by měl být „jednotný požadavek na auto“.
Nevím, kde všude v EU jsi pracoval ty, ale požadavky lidí v Bruselu, Neapoli, Praze, Vídni a Písku mi přijdou dost odlišné. A brutálně odlišná mi přijde zejména jejich kupní síla.
2) Asi mám kolem sebe výrazně chudší sociální bublinu než ty ze svého Porsche... Kolem mě lidé u EV řeší cenu, dojezd, kde to má servis a jak rozchodit ty fancy features, o kterých četli (s tím jim pomáhám).
3) Pokud vezmu tvůj příklad, nabízí se i protipříklad – pamatuješ, jak začínal iPhone? Možná sis i ty tehdy, stejně jako já, četl na fórech (pun intended) MobilManie, že:
* Evropský zákazník to nechce, ten chce tlačítka.
* V Evropě je tradiční Nokia.
* Nokia poskytuje kvalitu, prestižní zpracování (WTF? - Znova mě to dostává - v CZ je nejprodávanější auto Octavia, Fabia a spol - CN/Tesla se má od Fabie učit co, prosimtě?)
* Applu bude trvat hodně dlouho, než se od Nokie naučí dělat použitelný telefon.
* Přitom jsou v Applu úplně hloupí, stačilo tu Nokii okopírovat a místo Symbianu si do toho dát svůj OS.
* Jednotné místo na stahování/instalaci aplikací? Taková blbost, to nikdo nechce, určitě ne firmy.
4) Nicméně připomínám, že křišťálovou kouli nemám. Ale názor „CN a Tesla jsou úplně blbí, hihi, oni se to musí naučit od nás, hihi“ mi přijde dost arogantní a podobné názory by také mohly být konečnou pro car industry v EU.