• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    KUATO: To byla škola SNOPA... Stejně tak posílal do prdele on mě. To se dědí :-)
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    KUATO: Celý náš život procházíš podobnou transformací, jako já, uvědomuji si to už od začátku. Pouze tebe to potkalo v mladším věku, což ti dává pravděpodobnostně příležitost delšího života v poznání.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: On byl JOGÍN vůbec drsňák, mně zas hodil na krk celý tenhle klub, že jsem mu mluvila do toho, jak se to má správně moderovat :)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Na mě zrovna přišla nějaká chandra, a to člověk na chvíli přestane vnímat ten obvykle úplně hmatatelný pocit smyslu, který má - a tak se ráda přiháknu ke kotvě druhého, protože pak skrz tu jeho zrovna průhlednější hladinu nahlédnu, že pěkné dno je i v tom mém rybníčku, který se zrovna zčeřil bahnem.
    KUATO
    KUATO --- ---
    teďka se mi připomělo, žes mě před léty, coby mládě naivní, ustrašené hrubým slovem posílal do prdele :o)))
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    Jo, něco se rodí... Až ti vyjde první kniha, chci ji s podpisem...
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO to opravdu píše tak, že člověku srdce usedá.
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    Ecce Homo...
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    V páteční příloze Hospodářských novin je pravidelná rubrika "anketa před knihovnou". Všem jejím účastníkům jsou tam kladeny stejné otázky.
    Václav Cílek se ovšem pěkně vzepřel (vybráno z rozhovoru):

    Četl jste nějakou knihu více než jednou? Proč?
    Jestli budete dávat tak hloupé otázky, začnu dávat hloupé odpovědi a vás vyhodí z těch vašich novin! Pil jste už nějakou značku vína víc než jednou? Proč?

    A vaše tři nejoblíbenější knihy?
    A recept na bábovku byste nechtěl? Vždyť tento typ otázek jde proti duchu četby - nejlepší knihy jako Miltonův Ztracený ráj, Ovidiovy Metamorfózy nebo Don Quijote jsou samy o sobě knihovnami a Deml, co napsal 120 knih, říkal, že celý život psal jen jedinou, a literatura je možná jen jednou knihou psanou po celé generace týmem podivínů.
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    KUATO, ty mi děláš radost...
    KUATO
    KUATO --- ---
    ony ty slova, když za nima nic nestojí, tak jsou prázdné. ale aby nebyly prázdné, tak musí být ze života. a aby nebyl život jen živoření, musí tu být podmínky pro rozvinutí lidských schopností. tytoď se někdy vyskytujou samy o sobě, jindy si je musí člověk vytvořit sám. pak nasedne do vozíku a z kopce už mu to jede samo. může se bát, že si dole rozbije rypák, ale když nepojede, tak neví o životě nic a nemůže s lidmi nic pocitově sdílet. samotného mě to v poslední zneklidňuje/překvapuje, protože jsem takové spíš samotářské povahy, ale cítím, že je nutno, tuhle hlínu zbožštovat, a to můžeme pouze, když si vědomě ponecháme lidství. sdílejme jeho plody, radost, úsměv, dary přírody. beztak máme všecko jenom tak na pohrání a vypůjčku a za chvilku umřem. ta smrt, ta tomu dává takovou zvláštní hloubku. být soucitný, nechtít spasit svět svou vizí pravdy, která akorat působí bolest, když se začne vymáhat u ostatních, jít příkladem.
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    Jo, chtě nechtě už se musím počítat ke starší generaci, která vzpomíná, jaké to bylo za mého mládí...
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    To se tak pěkně čte.
    Já se tak raduju, když vidím, jaké barvy v řeči jsou a jak se dá každá věta navonět.
    KUATO
    KUATO --- ---
    ta stará generace bývalých sedláků jó. mladší - já ti řeknu, všichni akorát všude serou baráky. velkých zahrad ubývá. nevím, co je to za pitomá móda. mít kolem chalupy malý pásek s anglickým trávníkem a bazén. aby s tím nebyla žádná robota a dalo se u toho požitkařit. dva tři malé zákrsky... idiotismus. přitom s udržováním toho špiglnygl dizajnu je víc práce než s užitkovou zahradou, pokud člověku nevadí, že tam je nějaký ten plevel a trocha pchači v koutě. přeci jen člověk si může mnohem snadněji dovolit rozdávat, když má z čeho dávat. pokaď máš jablek čtyři pytle a pár košíků slív a hrušek a pytel dva ořechů, no tak aď si děcka napchají břuchy dle libosti, když máš pět jablek a třešní kýbl, tak to není ani pro tebe, pak asi zamrzí, když ti to někdo oškube. no člověk může sadit stromky kolem dědiny po mezách :o). náletů sliv je hafo, akorát s tím je trochu práce to rozesadit. teďka mě dostává, jaká je to móda cpát jako zeleň do obce nějaké takové zmrdky stromky, co ani nejsou užitkové, přitom ořešáky nebo třešně - to si každý rád uškubne, když jde kolem, je spousta lidí, co doma třeba ořešák nemají a ti si chodí pod strom sbírat - starších lidí vidím vždycky na podzim několik takových.
    SNOP
    SNOP --- ---
    hele pokud se oprvdu ve vnitrku smeje, tak bych kazdy den dekoval Bohu za takove susedy.
    KUATO
    KUATO --- ---
    JOGIN: mi se to právě pojí s takyma všelijakyma zaškvarama, jak když děcka zajdu sušedovi přebrač hrušky, choť ma pšisko a potom seďu za murkem, srdco v galatach, jiskru v oku a v duši raj. huby vysmite. sušed potom rano přijde obhlidnut, jak se čemu daři a hned vidi, trava podeptana, haluze probrane - huba se mu křivi, ale ve vnitřku se směje, sam si vzpomina, že un teš jako maly synek chodil po sušedach. pěruni jedni. aspoň ty kvitka stare němušeli podeptač.
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    K tomu pěrun... Ono se to ale nevyslovuje pěrun, ale to u je něco jako ü. Ale ne úplně ü, ale tak zhruba na polovině foneticky mezi u a ü. Prostě pro Čehúny nedefinovatelné :-)
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    KUATO: Závěr 14:46:19 26.3.2007 je to oč tu běží ;-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    NATASHA: :oP
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: No vidíš, jak najednou pěkně překládáš, lenochu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam