• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    KUATO
    KUATO --- ---
    Lesanka: jj, mam to podobne. Jeden den mi prijde, ze jsou deti uplne super a vydrzim se jim venovat. Druhy den tak serou, ze bych jim obema palicu urubil :o). Ale samozrejme ted uz je to dobre, clovek uz si zvykl, narozeni prvniho byla mnohem drsnejsi zatezova zkouska :o).
    LESANKA
    LESANKA --- ---
    EVA: na chvilicku je ted prave vlna nahore, jinak po narozeni hlavne prvniho ditete to par let bylo o statusu, ktereho jsem se drzela zuby nehty

    Things to do today:
    1. get up
    2. survive
    3. go back to bed

    a presto jsme s muzem pripominali spis zombie nez lidi. Ale...vsechno pomine....
    LESANKA
    LESANKA --- ---
    SNOP: Jeziiiis to je hezke!!
    Myslim myslenku, kresleni je trosku..ehm...na urovni meho ;-)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SNOP: kdybych uměl lhát, řekl bych, že se ti to nepovedlo a že neumíš kreslit:)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    SNOP: Mám vedení přes Dálnej východ, takže až teď...pěkný.:-)

    EVA_
    EVA_ --- ---
    LESANKA: To zní jak pohádka. Krásně si to užijte.:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    SNOP: ja myslim, ze je hezke :o)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    NATASHA: Sem nenaznačovala. Je toho jak reklam.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    SNOP: Čte se to zleva doprava, nebo zprava doleva?:-)
    SNOP
    SNOP --- ---
    Kdybych umel kreslit, udelal bych hezke prani :-)
    Kreslit vsak neumim, takze jsem udelal osklive prani :-)
    Ale myslenka z toho snad extrahovat jde...
    http://sklad.grimoar.cz/sam/rex_angelorum.jpg
    LESANKA
    LESANKA --- ---
    Na Vanoce se letos moc tesim. Kvuli detem. Jsou prave v takovem tom spravnem veku, uz to nejsou nepohybliva mimina co jenom koukaji, nebo uz i pohybliva ktere ovsem zajima balici papir vic nez obsah balicku...A jeste to nejsou takovi ti pubertaci co to berou vetsinou jako jenom ty darky a jejich hodnotu, seberou je a vic je nezajima...
    Je to pro me takovy navrat do vlastniho detstvi, kdy se jeste veri na nejakou tu nadrirozenou bytost ktera ty darky prinese, zaroven je citit ze vnimaji tu atmosferu kolem a kolem, stromecek, svetla, vyzdoba, venku a doma jako neco mimoradneho a podle toho se taky nastavi. Prave ted je ten vek, kdy je tam jeste to prirozene kouzlo.
    Zaroven i ty darky co dostanou uz nejsou takove ty miminovske, ale jsou uz takove ze maminka a tatinek vybyraji s ohledem na to s cim by si sami radi hrali spolu s detmi. Treba jeden ze synovych darku: "Praveke akvarium" kde se z vajicek vylihnou Listonohove. Na to se tesime i my rodice. Nebo ruzne skladacky, hrncirsky kruh a pod. A to ze se z toho tak nefalsovane tesi a zaroven jsou jeste ochotne to s nami sdilet...to je skratka moc fajn. :-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    STEPNI_VLK: Chceš říci, že po všech těch letech zde nepoznáš milý perníček? :)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Děkuji, to bylo velice milé :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SNOP: Pochopitelně také nevím. Ale stačí jen to množství pitomých půjček na vánoční dárky, které lidé dříve rozhodně nevyužívali - minimálně ne v takové míře. Nebo stále vyšší útraty v obchodech před Vánoci, s tím spojené stále dřívější obtěžování více či méně kýčovitými symboly Vánoc v nich atd.

    Ale faktem zůstává, že jsem chtěl především podpořit tu Kuatovu zmínku o důležitosti společenství. Na ostatní sere pes a je to každého věc, jak si to nastaví..

    NATASHA: V mobilu mám ještě fotku celé artilerie perníčků z minulých Vánoc. Nevím, zda je to něco milého či nikoli, nicméně budeš-li chtít, nahodit ji klidně můžu..
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    AIM_FREEMAN: Ano! Kaktus ve Wakatě (či kde)!
    Umístit, umístit.

    Potřebuji akutně něco milého.
    Tento prosinec je velice bohatý na výskyt všemožných ústrků ze strany hlupáků. To je asi ten konec světa, jak naznačuje EVA.
    SNOP
    SNOP --- ---
    Nevim. Nevim, zda ta ta komercionalizace je, ani zda se zhorsuje. Vim, ze pekne darky, ktere potesi me blizke, me kazdorocne stoji vic a vic penez, a cim dal hur se shani neco, co by bylo doopravdy esteticke.
    Ale jestli je to upadkem, nebo tim, ze uz mi blizci vsechno maji, ani co si mysli jini lide, kdyz kupuji darky, nevim.
    Vim, ze stedry vecer ma u nas doma zvlastni atmosferu - neco mezi totalnim vystresovanym shonem, posvatnosti a klidem :-)
    Ale jestli je tomu tak i u ostatnich, taky nevim...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    KUATO: Přesně tak. A to i při vší té komercionalizaci, která nás od dob revoluce válcovala. I kdyby měl člověk dárky obložený celý byt/dům, samotu to nikterak nepřebije, chmury nezažene, lásku nenahradí. Snad to časem opět bude jen symbol toho, že na druhého myslíme, že nám na něm záleží, a ne jen souboj o to, kdo dá víc a za víc. Ačkoliv je mi jasné, že u dětí to zase až tak jednoduché není..
    KUATO
    KUATO --- ---
    STEPNI_VLK: my delame jeste vetsinu veci kvuli decek, ale nejlepsi je, ze je s nima clovek doma a jak v zime neni venku co delat, tak se muzou hrat ruzne spolecenske hry a delat cajove dychanky a tak. az za par let vyleti z hnizda, tak se to taky zjednodusi. na vanocich je imho stejne jako jinde videt, ze spoustu veci je fajn jen skrze spolecenstvi jinych lidi. jak je clovek sam, tak ztraceji smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam