• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASCOtaxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . .
    GLAVER
    GLAVER --- ---
    Ahoj, jezdim v Praze a okoli Wunder a budu jezdit i Uber, kdyby chtel nekdo lepsi cenu tak 776 637 225. Lukas
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    já tady mám v Irsku Hailo, klasika zadám Pick me up, někdo se chytne a jede pro mě. Dá se i nastavit na druhej den když člověk potřebuje na určitej čas. Platba kartou, takže pohoda... auto zastaví, a já rovnou vystupuju a nic neřešim.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    NYEMI: no já si v předstihu stáhnul tu Liftago aplikaci a mám tam 400,- kredit na první jízdu, tak asi z letiště pojedu domu s nima... co je za problém s liftagem? Nesleduju kromě hlavních zpráv dění z čech vůbec.

Uber a Wundercar maj taky tu aplikaci s mapou?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYEMI: Uber zkušenost dobrá. Platba jen kartou. Na email přijde účet s trasou, kudy jste jeli
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    KINGFISHER: U ticktacku nedelam od vanoc, posledni zpravy co mam, jsou ze presli zase na system beznejch taxikaru - na zivnostnak. Vic ale nic moc. I kdyz podle toho, jak porad jezdej, bych tomuhle screenshotu zas tolik neverila.

S liftagem bych nejela, ani kdyby to bylo jediny auto na svete, ten jejich "marketing" mne odradil fakt hodne.

U nas uz bezi Uber anebo treba Wundercar. Ani s jednim nemam zkusenosti, i kdyz znamej je chvalil oboje.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    Tak podle tohohle Tick tack nic moc... co liftago? Jsou ještě nějaký aplikace na taxíky (AAA ani omylem)?

KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    koukám, že v čechách to je nějaký vostřejší...

Novinář točil o nepoctivých pražských taxikářích, u štaflu skončil na zemi a politý kolou – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...poctivych-prazskych-taxikarich-u-staflu-skoncil-na-zemi-a-polity-kolou.html
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    NYEMI: mrdky no.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    KINGFISHER: Taxikari ♥
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    nebo tuhle nás vezl nějakej muhammed a to byla skoro vyhlídková jízda. Jsem mu třeba jednou řekl, že mohl zahnout dřív a neobjíždět to. Bylo nás víc, tak jsme se složili takže to tak nebolelo, ale fakt nesnášim takový vychcánky. A ještě pak dělal blbýho jakože jo, aha. Fuck that.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    si myslel, že když jsem nalitej, tak budu i blbej ... chyba lávky.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    vezl mě minulej pátek nějakej litevec v unavený audině domu z hospody, a ten sráč si tam přihodil 1e (jakože pasažér navíc) a k tomu nedal Start Trip na svym telefonu, takže já sedim v autě směr domu a na telefonu vidim, že řidič teprve přijel a čeká... no nic, tak jsem napsal tý společnosti že to bylo celý nějaký divný a nakonec toho týpka vyřadili a dali mě 10e kredit :-)) ... krást se nemá, dost pravděpodobně jsem nebyl první a poslední komu to udělal.

LE_JOUEUR
    LE_JOUEUR --- ---
    Ahoj,
    shanim co nejvic dat o taxi v Cesku - vyvoj cen, pocet taxikaru, rozdily mezi sluzbami - temi hlavnimi a novymi (Uber, Liftago,...).
    Vi nekdo z vas neco vic napr o Uberu? nedari se mi najit, kolik jich uz u nas existuje.
    Diky!
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Jasně, proto jsem psal, že je kritická. Pokud jedeš půl vzdálenosti za svoje, tak ti palivo spolkne půl ceny.
    Jinak Uber má jako všechny taxíky ještě složku časovou. Konrétně 4,- za minutu = 240 za hodinu
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NELDE: Ale cena neni jen o palivu. Mas tam naklady na auto. Mas tam zdravotni a socialni na ridice. Mas tam dane. Na to aby se mu vyplacelo jezdit za 10 na km placenych by musel mit 80-90% vytizenost. To neni priliz realne. Ne v Praze. Nehlede k tomu, ze z tech 10 odvadi procenta Uberu (pokud se bavime o UberPop)
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Při dosažení kritického množství aut a pasažérů ti klesá cena, kterou potřebuješ, abys nezkrachoval. Samostatný taxikář to nedokáže zařídit.
    Jinak je kritická hlavně cena benzínu (je až překvapivé, že nejezdí na LPG), která dělá 3,- na km. Pokud máš málo kšeftů, tak jedeš až půl doby za svoje.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NELDE: 10/km je likvidni cena. Zkusil si nekdo z vas, co nejezdej, spocitat naklady na vozidlo v podnikani. A na cloveka v tom vozidle? 10 kc/km je minimum. Ale na ujety a ne na obsazeny km.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    Pokud budu brat Liftago jako aplikaci k zprostredkovani jizdy a odmyslim si "letadlo" uvnitr, tak podle mne to ma budoucnost. Aplikace se v peubehu doby vyviji. V soucasne dobe umoznuje nastavit ridici nekolik tarifu. Pokud prijde zakazka, ridic odesle sazbu, za kterou je ochoten zakazku uskutecnit. Zakaznikovi prijde nabidka s cenami a on si vybere bud podle ceny, spokojenosti predchozich zakazniku nebo auta. Stejne tak v exponovanych chvilich (napriklad ledovka a nejezdici tramvaje) je komunikace pruznejsi. Nicmene chybi tam ta lidska cast. Dispecinky asi nenahradi, nicmene podle mne ma slusne naslapnuto. Ted je otazkou, jestli to nepohrbej nejakou kravinou.
    Jinam byl jsem jednim z tech, co to odmitali hlavne na zaklade tech spamovych reklam. Ted aplikaci mam a dobre 10-15% zisku jde pres ni :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Tak zkušenost dobrá. Auto přistaveno sice až za pět minut, ale vyšší třída než objednané. Cena dodržena, takže jsem to měl zadarmo (promo kód ALOHAVANOCE do konce roku). Po dojezdu přišel email, kudy jsem jel a spočítaná cena podle km a času. Řidič nemá šanci cenu ovlivnit. Cena velmi dobrá: 10,- za km a 4,- za minutu. Chápu, že se to taxikářům jezdícím dráže se to nelíbí.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Dostali jsme v práci nabídku využít Uber zdarma. Dám sem potom report.
    V rámci registraci mi to nabízí, že když použijete můj promokód získáte 200,. kredit na jízdy (a já také). Tak pokud máte zájem, tak tady je ten kód: https://www.uber.com/invite/ubernelde
    Ale pozor musíte zadat kartu včetně CVV kódu, což mě hodně štve, takže to potom asi zruším
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam