• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: ještě je tu podvratná otázka - proč jde z Prahy do pohraničí?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: kuchařka psychopatka je ze hry a druhá kráva krávoucí taky, i když to ani jedna ještě neví:D dneska si Nejvyšší plácnul s novým provozákem, který myslí, vaří a tak, takže to bude lepší.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    No, a právě od toho by tam měl být nějaký ten šéf/provozní. Pokud bude systém nepravidelně pravidelných kontrol relativně častý a zaměstnanci budou mít strach, aby to na ně neprasklo, tak by se jedno z úděsných dědictví socialismu (kdo nekrade, okrádá rodinu) mohlo docela výrazně snížit, ne-li úplně vymýtit..
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    ZUZKAOU: Bojim se ze na to prijdou rychle. Pokud jsem pochopil tak to jede na principu automatickeho odecitani surovin podle prodanych jidel. Takže baby brzo začnou šidit na porcích.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: no proto se zavádí ten systém, který to hlídá, že. A proto z něj personál není nadšen.

    Výhodou je, že podle toho co G. píše, tak jim bude nějakou dobu trvat, než se ho naučí ovládat tak, aby v něm mohli šidit.
    STUPID_141
    STUPID_141 --- ---
    ZOIDBERG: Furt to jde, když se chce))
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Zásobování magi - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=zQGOt5Ielts
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Mít známého někde v kuchyni bylo u nás na vsi považováno za terno - hned se mohl koupit pašík na vykrmení navíc. Ale čekal bych, že dnes už si to bude majitel hlídat, asi jsem naivní.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEANKITTY11: potvrzuji, paní Zelenková z Křivé uličky sice dělala jen umývačku nádobí na mé ZŠ, ale domů jezdila s menším dvoukolákem. Byl modrý, měl odrazky a paní nijak neskrývala náklad mléka, másla a masa. Asi to sami doma žrali, s manželem byli oba tlustí. Ani nevím, zda ještě žijí.


    GENTIANA: Ubezdušte nejtučnějšího člena personálu, to bude na 90% spravedlivé ;)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GENTIANA: Na základce naše kuchařky chodily po práci domů každá minimálně s jednou kabelou velikosti zavazadla na týdenní pobyt, třeba to u vás funguje taky tak a zmíněnej konzum je utajenej u někoho v garáži.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Inventura vyhodnocena.

    Podle schodků v kde čem to vypadá, jako by někde za barákem někdo měl koloniál. Jenom aby se napravilo manko v oblasti masa, bylo by nutno ubezdušit nejmíň jednoho pocestného, nebo radši dva malé.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: hovězí špičku? Nejedla jsem u plachutty, ale je to starý vídeňský recept a na vařené hovězí to je dobré, ale fakt musíš mít co nejlepší suroviny, protože tam nic ničím nezamaskuješ. Včetně té zeleniny.

    1. udělat klasický silný hovězí vývar s klasickou aromatikou (pepř, nové koření, petržel, tymián, libeček, celerová nať)

    2. ve slitém vývaru táhnout maso a morkové kosti (jednu na osobu) tak 2 hodiny. Pak tam na 30-40 minut přihodit mrkev a případně další kořenovou zeleninu, kterou chceš pak jíst.

    Maso nakrájet na plátky, přidat kost, zeleninu, zalít vývarem, posypat pažitkou či petrželkou. K tomu křen s jablky, topinky na morek, případně brambory a různé omáčky.

    Tady to má Žídek

    Recept: Tafelspitz | Nebíčko v papuľke
    http://www.nebickovpapulke.sk/recept/tafelspitz
    DIVER
    DIVER --- ---
    STEPNI_VLK: "(...) tvrdí to alespoň proslulý vídeňský kuchař a restauratér Ewald Plachutta (to je ten, který naučil celý svět baštit vařenou hovězí špičku s morkem a pažitkovou omáčkou)..."

    znate to nekdo?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak připravit plíčky na smetaně? Poradí Roman Paulus | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/jak-pripravit-plicky-na-smetane-poradi-roman-paulus-fy1-/dobra-chut.aspx?c=A130117_173545_dobra-chut_ape
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ... a jedna veselá historka tak mimochodem.

    Vím, že sem leta letoucí jezdí v lednu jakási matematická konference. A taky lyžařský zájezd z jedné školy kdesi v Bohumíně. Taky se mi doneslo, že se jeden matematik pokoušel o sebevraždu z nešťastné lásky skokem z okna. Z prvního patra. Včera mě ovšem učitelé pozvali na slivovicu a kus řeči a dozvěděla jsem se, že se tu tehdy lyžák a matematici potkali, a že zdravotníkem byl jakýsi otec - chirurg, díky kterému matematik po pádu na hlavu chodí, myslí a podobně, a že tahle záležitost byla pro děti nejlepším zážitkem z výletu (tomu se nedivím, to ve škole nemaj).
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Dodělala jsem inventuru a musím zpracovat poznámky, ale už je jasné, že je tu kvalitní bordel.

    Nechtějte vědět, jak se zachází se žrádlem, když se nikdo nekouká. Je to lehce nehygienické (protože nikdo nedrhne decimálku po každém použití, které občas zahrnuje, že se na ni hodí půl syrového prasete) a silně děsivé - kdo nepřehazoval hromadu syrových kuřat, nepochopí.

    Dneska psal nějaký týpek z Jaguár veterán klubu, poptává po okolí cca 30 cimer a parkoviště pro podobný počet aut.

    Pak psal jiný týpek, jestli vaříme bezlepkově. No, doposud se o to nikdo nepokoušel, ale jakožto skorobezlepkáč se kurva podívám na to, aby se tu bezlepkově vařilo.

    Hotelová kočka se zájmem koukala skleněnýma dveřma, jak přehazujeme ty haldy masa. Zítra ji zkusím nafotit, je dost plachá, ale taky pěkně zvědavá a když se něco dole děje, čučí a kafrá do toho.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MEANKITTY11: Ne. A té plastikové je ve skladě asi 12 kg. Navíc jsem při dnešní inventuře objevila karton tetrapaků s umělou smetanou. Když jsem se ptala, na co to je, tak mi bylo řečeno, že z toho dělala psychopatická kuchařka tiramisu. A z pomazánkovýho másla.

    Pamatujete si tu scénu z Kill Bill, kde Uma Thurman přijde do toho japonskýho baru, kde vládne cholerický barman Sonny Chiba? Toho by to bylo třeba jak soli.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MOIRAIN: Já bych o tom natočil reality show, to by se Nejvyššímu mohlo líbit.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENTIANA: trochu vejce a ja :)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GENTIANA: A byla to aspoň opravdická šlehačka z láhve s bombičkama, jak onehdá nařídil nejvyšší?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Včera jsem se s architektama ožrala, takže k vyčerpání a spánkové deprivaci přibyla ještě kvalitní kocovina. No, ale to je můj problém.

    Brigádník se nebaví s recepční. Recepční je baba pomalá, ale hosti ji milujiou, protože je taková maminkovsky vlezná - jednou mě vzala kolem ramen a začala mi vysvětlovat, že kdesi cosi. Byla u toho moje matka, kterou by ranilo, kdybych na babu zaaječela, ať na mě doprdele nesahá, takže čekám na další příležitost. Nebo ne. Nevím, jestli by mi sprdunk udělal radost, která přehluší, že nesnáším otlapkávání. No, recepční je blbá a pomalá, brigádník je přidrzlej a klidně jí řekne, že si válí šunky, ona se urazí... a už se to valí. A kdo jim to má furt pískat. No nic. Včera jsem je sjela já, dneska si je sjel i nejvyšší.

    Mám žaludek poněkud na vodě, ale začla mě honit mlsná, takže jsem si objednala broskev Melba. (mentální poznámka, máme tu otřesnou zmrzlinu) Kuchařka mi ji zaplácala šlehačkou. Na broskev Melba šlehačka nepatří. Když jsem ji podrobila sokratovskému dotazování. tak začala jejkovat, že zapomněla.

    Kuchařka má furt obavy, že automatický skladový odpisy nebudou sedět, takže jsem s ní včera měla sezení, vysvětlila jí, jak to funguje, že když se dodržujou recepty, tak se to odepisuje správně... no a dneska zase improvizuje.

    Dělám ruční odpisy snídaňového bufetu a protože jsem poslední dny nestíhala, mám je tu od úterka nebo od kdy. Zatím jsem zjistila, že hostům servírujeme něco, na co nemáme skladovou kartu, něco, co účetně není na skladě... takže buďto je aspik taky vedený jako košťata, nebo tu někdo má pěkný bordel.

    Pingl neumí jídelní lístek.

    Ze všech nejradši mám hotelovou kočku. Občas ji vidím na kamerách, jak se potlouká okolo kotelny a její hlavní dobré vlastnosti jsou, že nedělá problémy a nic po mně nechce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam