CORIOLANUS: To se oklikou dostáváš téměř zpátky k původní receptuře. :)(Krom celozrnných knedlíků). Odedávna se používá libové maso vhodné na dušení - já mám nejradši loupanou plec. Nevím, který chytrák do toho začal cpát sval jménem svíčková, ale je to vražda i masa i omáčky.
A teď celý název : hovězí pečeně na zelenině se smetanovou omáčkou. A starší kuchařské knihy doporučují to smetanou jen zjemnit, tedy v množství od pár lžic do cca 1/4 l maximálně a to bývá rozpočet na 6 porcí. Stejně tak byla myšlena nejspíš smetana na vaření, tj. pod 20%, ta 33 % se používala na šlehání a označovala slovem šlehačka.
Svíčková je sakra moderní jídlo, jen se musí přestat prznit. Jen netuším, proč to neví Pohlreich. No asi ví, ale rád remcá proti Čechům, jak je to tu hrozný. Jak je libo, pane, hranice jsou otevřené, stačí koupit letenku a zmizet.