Jo, tak z těch informací jsem si vážně sedl na prdel. Celou dobu tu píšu o chuťových vlastnostech. Že se při ultravysokém záhřevu ztratí část pozitivního - byť malá - bylo navíc také přiznáno. Že je z nízkotučných a dalších "obyčejných" mlék odstředěna část materiálu, která je pak výrobně využita, resp. prodána jinak je též nasnadě, byť to zmíněno nebylo.
Jinými slovy, věda, potažmo vědecká pracovnice mi může tisíckrát vykládat něco o tom, že jsou všechna mléka
de facto stejná, mé chuťové pohárky si o tom nicméně budou i nadále myslet své. Jo, a smetanu mi v krabicovém mléku těmi svými kecy také nevyčaruje.
Ale pokus udělat z vlka vola to byl hezký, to se zase musí nechat.
Mimochodem, když už boříme ty mýty o mléce, tak krapet podrobnější informace než v bulvárním Pekle na talíři najdete v následujícím článku:
Nejčastější mýty o mléce | Svět potravin
http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=1797