• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    NIGHTFURY: Když to přepočteš na hmotnost, jsou houbičky moc drahé :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NIGHTFURY: Psss, to je nutné spořivým bydlenkám utajit.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MAR_TINA: Jenomže to by byla, i kdybys podobnou metodou znásilnila houbičku na nádobí..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WITTGENSTEIN: když ho pomažeš sklenicí tatarky, přikryješ strouhanou cihlou a upečeš, tak bude v pekáči dobrá šťávička. ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Šťavnatostí se výrobci křehčeného masa zaklínají standardně. Otázka je, zda maso není náhodou šťavnaté jen syrové, neb při tepelném zpracování má nastříkaná voda tendenci vytéct (předváděl to tuším Titus Eliáš s Pospěchovou na iHned).
    DIVER
    DIVER --- ---
    TOOMIX: no, me jeste zaujala "stavnatost" :)

    Přestat prodávat napíchané maso se Albert neodváží. Podle mluvčí Aholdu se totiž takto upravené maso těší mezi zákazníky značné oblibě. „Nejen kvůli konkurenceschopným cenám, ale také díky velmi dobrým chuťovým vlastnostem, zejména šťavnatosti,“ dodává.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Omlouváme se, kaje se Albert za předražené maso napíchané vodou | Moje peníze | www.lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...o-napichane-vodou-pbf-/moje-penize.aspx?c=A130320_142526_moje-penize_mev#utm_source=idnes&utm_medium=text&utm_campaign=sph

    "... Proto jsme se rozhodli realizovat průzkum zákaznických preferencí zaměřený na srozumitelnost značení...."

    to jsem zvědav, jestli někoho s takovým průzkumem u nás v Albertu potkám...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Už by to mělo být veřejné.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Meh. Zkusím s tím něco udělat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: obsah je nepřístupný.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: No, z vlastní zkušenosti musím říct, že zrovna žlučník není ve Fat Duck v ohrožení, viz: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.400098347861.182258.595657861&type=3
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAPTAIN_TACUD: no vzhledem k tomu, že bramborovou kaši dělá s 50% podílem másla a jeho hospoda se jmenuje Tučná Kachna, tak mi něco říká, že jeho žlučník je buď zvyklý a nebo vyoperovaný ;-)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    ZUZKAOU: tak pizzu jsem nedaval, ale Lokal s pivem a klasikama cesky kuchyne je ok, ale to by asi Hestonovi prdnul zlucnik :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tesco prodávalo herkules s koninou, salám pocházel od českého výrobce - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/konina-v-salamu-herkules-0xc-/ekonomika.aspx?c=A130320_171129_ekonomika_hro
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: jestli víš o nějaké jiné české hospodě s podobným doporučením, tak sem s ní.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU: co to má bejt?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Heston doporučuje Ambiente - kvůli pizze!


    Heston Blumenthal on gourmet fast food restaurants in London - GQ.COM (UK)
    http://www.gq-magazine.co.uk/entertainment/articles/2013-03/06/gourmet-fast-food-pizza-kebab-reviews/viewgallery/2

    It's funny, the only place I've had a pizza like that outside of Naples was, bizarrely, in Prague in a place called Ambiente Pizza Nuova (ambi.cz). If someone gets that right in this country, it will really take off.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja mam doma runstuka studeny pokrmy, protoze ano, museil jsme si to poridit do skoly..
    teply mam v nejakym programu, ale v podstate jsem na to koukla jen jednou, kdyz jsem se chtela podivat, jak se podle norem delala rajska omacka

    nicmene ve skole se s tim pracovalo akorat tak, ze jsme se podle toho naucili psat normy na jidlo (driv byly zavazny recepty, dneska si to dela kazdy sam) a mohli jsme se podivat na receptury veci, ktery nas cekaly na zkousce, jako takove odpichovatko, kdyz to bylo neco zcela neznameho.. (pro me napr. knedliky s uzenym..)

    ty studeny receptury jsem pouzila asi 4x, kdyz jsem se potrebovala podivat, jak se delaji zakladni dresinky a uprimne, to pouzivam dodnes.. slo mi o pomer a suroviny.. pak si je uz nastavuju podle sebe, ale k tomuhle to bylo dobry

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: v RVP jsou velmi obecné kecy

    http://zpd.nuov.cz/RVP/H/RVP%206551H01%20Kuchar%20cisnik.pdf

    z toho co se týká vaření

    - vyžívá znalosti o potravinách a výživě při výběru vhodných surovin
    a technologických úprav pro přípravu pokrmů;
    - orientuje se ve způsobech předběžné úpravy a přípravy surovin;
    - vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými druhy tepelných úprav pokrmů a umí je využít;
    - dohotovuje a expeduje pokrmy;
    - připravuje teplé a studené nápoje běžně zařazené na nápojovém lístku;
    - charakterizuje zásady přípravy dietních pokrmů podle různých typů diet;
    - orientuje se v kuchyních cizích zemí, charakterizuje používané suroviny a způsob zpracování a podávání;
    - sestaví nabídku pokrmů pro příslušníky různých etnických společenství podle jejich tradic a náboženských zvyklostí;
    - pracuje s normami, recepturami a odbornou literaturou;
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    GENTIANA: Hele na kachně v šouletu není nic špatného. Je to super jídlo když se správně udělá. Jen to potom chce vyrazit na celej den házet lopatou, protože k lehkému dietnímu jídlu to má daleko.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: předpokládám, že někde na ministerstvu si lze najít rámcový vzdělávací program pro obor kuchař - číšník a vůbec by mě neudivilo, kdyby se na onu bichli hojně odkazovalo.

    Jako, většina těch věcí není a priori špatná, když se teda množství soli omezí tak na třetinu a nezajebe se to všecko moukou, zbyde taková solidní, v dobrém smyslu slova nudná česká kuchyně, možná poněkud staromódního ražení, protože kachnu v šouletu by asi nikdo nechtěl ani vařit, ani jíst.

    Nicméně je zajímavé, že krmné dávky a podobné věci zpracovávali opravdoví výživáři a že v jedné z těch bichlí receptur, která je přímo určena pro závodní stravování, jsou krmné dávky ve třech velikostech, podle námahy vyvinuté pracovníkem. Pro ouředníky byla určena porce s 50 g masa.
    VANEK
    VANEK --- ---
    TOOMIX: Že se "bichle Receptura teplých pokrmů" nelíbí Holcovi, dává smysl; že Vaňkovi, prosím; ale že i ředitel školy?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mladí kuchaři bývají často nevzdělaní, líní a mají komunistické návyky | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/49884/mladi-kuchari-byvaji-casto-nevzdelani-lini-a-maji-komunisticke-navyky.html
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Boloňa, lančmít, tuk, peklo na talíři. Kuchařské školy produkují diletanty | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/49867/bolona-lancmit-tuk-peklo-na-taliri-kucharske-skoly-produkuji-diletanty.html
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    :) "nejrozsirenejsi cesky koreni je strouhanka" :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TOOMIX: Co asi tak může být "crying steak z pupku doplněný líčky"? Steak z pupku je přece "flank steak", ne?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    taky dobrý... :)
    Špaček: Když za sebe nechá muž zaplatit? To je vrchol buranství | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/spacek-kdyz-za-sebe-necha-muz-zaplatit-to-je-vrchol-buranstvi-ptj-/dobra-chut.aspx?c=A130315_132008_dobra-chut_mc
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    My jsme byli U Štěpána na svatební cestě, 2 večeře. Jídlo dobrý až výborný, na to si nemůžu stěžovat. Třeba telecí roláda, pstruzi, super. Stejky v normě. Jenže moc hostů, obsluha vůbec nestíhala, večer přijela banda cca 20 cyklistů, srazili si stoly a krom jídla hojně panákovali, řvali a vůbec se chovali jak v putyce. Totéž další velká skupina o kus vedle. Buď chce mít Štěpán příjemnou restauraci s vynikající kuchyní anebo nalévat panáka rumu a zelené za 14 Kč. Obojí naráz nejde.

    Večer předtím jsme jedli u Anguse v SOběsukách a to je o dvě třídy lepší, tam se rádi vracíme. A ti si ty býky fakt zabíjí sami svoje. Docela věřím, že je majitel škrtí vlastníma prackama. :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Jinak samozrejme nemuze to bio mit z vlastnich krav, to je nesmysl. Bere maso z jatek Klatovy, cooz ale neni velky problem. Spis by me zajimalo kde bere ty "bio" stejky :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    TOOMIX: no jo, kdyz se serve jemnuje nejezto.cz, asi tam moc chvaly nebude.

    Jako jsem z mesta 10 km od Petrovic a musim rict ze se |Stepan zhorsil .. ale tezko rict, lidi dost pomlouvaji. Podle vseho je to tak 50 /50 nekdo spokojenej nekdo nasranej. A pri tom treba ve stejny vesnici je hospoda u Luhanu kde varej vytecne a stejky maj fak vymazleny. Ale zase jejich teta se nezna s produkcnim poradu v tlevizi, takze nemaji takovou reklamu :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    nějak na to asi začínaj srát...

    Hodnocení Hospůdka U Štěpána, Vojetice 9, 342 01 Sušice | Nejezto.cz
    http://www.nejezto.cz/hospudka-u-stepana-10124/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    čas 25:28

    Události: 18. 3. 2013 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/213411000100318/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam