• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Rozhovor s výkonným ředitelem Českého svazu zpracovatelů masa Janem Katinou o kvalitě masa
    Český rozhlas Radiožurnál (archiv - Dvacet minut Radiožurnálu)
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2849883
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NIGHTFURY: Psss, to je nutné spořivým bydlenkám utajit.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MAR_TINA: Jenomže to by byla, i kdybys podobnou metodou znásilnila houbičku na nádobí..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WITTGENSTEIN: když ho pomažeš sklenicí tatarky, přikryješ strouhanou cihlou a upečeš, tak bude v pekáči dobrá šťávička. ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Šťavnatostí se výrobci křehčeného masa zaklínají standardně. Otázka je, zda maso není náhodou šťavnaté jen syrové, neb při tepelném zpracování má nastříkaná voda tendenci vytéct (předváděl to tuším Titus Eliáš s Pospěchovou na iHned).
    DIVER
    DIVER --- ---
    TOOMIX: no, me jeste zaujala "stavnatost" :)

    Přestat prodávat napíchané maso se Albert neodváží. Podle mluvčí Aholdu se totiž takto upravené maso těší mezi zákazníky značné oblibě. „Nejen kvůli konkurenceschopným cenám, ale také díky velmi dobrým chuťovým vlastnostem, zejména šťavnatosti,“ dodává.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Omlouváme se, kaje se Albert za předražené maso napíchané vodou | Moje peníze | www.lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...o-napichane-vodou-pbf-/moje-penize.aspx?c=A130320_142526_moje-penize_mev#utm_source=idnes&utm_medium=text&utm_campaign=sph

    "... Proto jsme se rozhodli realizovat průzkum zákaznických preferencí zaměřený na srozumitelnost značení...."

    to jsem zvědav, jestli někoho s takovým průzkumem u nás v Albertu potkám...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Už by to mělo být veřejné.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Meh. Zkusím s tím něco udělat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: obsah je nepřístupný.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: No, z vlastní zkušenosti musím říct, že zrovna žlučník není ve Fat Duck v ohrožení, viz: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.400098347861.182258.595657861&type=3
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAPTAIN_TACUD: no vzhledem k tomu, že bramborovou kaši dělá s 50% podílem másla a jeho hospoda se jmenuje Tučná Kachna, tak mi něco říká, že jeho žlučník je buď zvyklý a nebo vyoperovaný ;-)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    ZUZKAOU: tak pizzu jsem nedaval, ale Lokal s pivem a klasikama cesky kuchyne je ok, ale to by asi Hestonovi prdnul zlucnik :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tesco prodávalo herkules s koninou, salám pocházel od českého výrobce - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/konina-v-salamu-herkules-0xc-/ekonomika.aspx?c=A130320_171129_ekonomika_hro
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: jestli víš o nějaké jiné české hospodě s podobným doporučením, tak sem s ní.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU: co to má bejt?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Heston doporučuje Ambiente - kvůli pizze!


    Heston Blumenthal on gourmet fast food restaurants in London - GQ.COM (UK)
    http://www.gq-magazine.co.uk/entertainment/articles/2013-03/06/gourmet-fast-food-pizza-kebab-reviews/viewgallery/2

    It's funny, the only place I've had a pizza like that outside of Naples was, bizarrely, in Prague in a place called Ambiente Pizza Nuova (ambi.cz). If someone gets that right in this country, it will really take off.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja mam doma runstuka studeny pokrmy, protoze ano, museil jsme si to poridit do skoly..
    teply mam v nejakym programu, ale v podstate jsem na to koukla jen jednou, kdyz jsem se chtela podivat, jak se podle norem delala rajska omacka

    nicmene ve skole se s tim pracovalo akorat tak, ze jsme se podle toho naucili psat normy na jidlo (driv byly zavazny recepty, dneska si to dela kazdy sam) a mohli jsme se podivat na receptury veci, ktery nas cekaly na zkousce, jako takove odpichovatko, kdyz to bylo neco zcela neznameho.. (pro me napr. knedliky s uzenym..)

    ty studeny receptury jsem pouzila asi 4x, kdyz jsem se potrebovala podivat, jak se delaji zakladni dresinky a uprimne, to pouzivam dodnes.. slo mi o pomer a suroviny.. pak si je uz nastavuju podle sebe, ale k tomuhle to bylo dobry

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: v RVP jsou velmi obecné kecy

    http://zpd.nuov.cz/RVP/H/RVP%206551H01%20Kuchar%20cisnik.pdf

    z toho co se týká vaření

    - vyžívá znalosti o potravinách a výživě při výběru vhodných surovin
    a technologických úprav pro přípravu pokrmů;
    - orientuje se ve způsobech předběžné úpravy a přípravy surovin;
    - vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými druhy tepelných úprav pokrmů a umí je využít;
    - dohotovuje a expeduje pokrmy;
    - připravuje teplé a studené nápoje běžně zařazené na nápojovém lístku;
    - charakterizuje zásady přípravy dietních pokrmů podle různých typů diet;
    - orientuje se v kuchyních cizích zemí, charakterizuje používané suroviny a způsob zpracování a podávání;
    - sestaví nabídku pokrmů pro příslušníky různých etnických společenství podle jejich tradic a náboženských zvyklostí;
    - pracuje s normami, recepturami a odbornou literaturou;
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    GENTIANA: Hele na kachně v šouletu není nic špatného. Je to super jídlo když se správně udělá. Jen to potom chce vyrazit na celej den házet lopatou, protože k lehkému dietnímu jídlu to má daleko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam