• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tak sem zahlíd kousek Vařte jako šéf. Zdá se mi to, nebo je to jenom kuchařka s tradičníma receptama? Jako chápu, že edukace mimibazaru atd, ale to je opavdu všechno? Jako najít si recept na boloňský špagety nebo svíčkovou zvládnu snad i bez něj.
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    tak tady je sken :)

    VANEK
    VANEK --- ---
    ZCR: Píše se na blogu. že je na to na Nyxu klub (na co tu taky není?): [ Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků ] . Ale houby jsou tam dost zanedbány.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    VANEK: Takhle nějak si představuju Stařenku Oggovou (v mladším věku) :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    VANEK: celý článek si přečíst sice nechci, ale mléčné kvašení palčivých ryzců a holubinek patří k mým nečetným životním metám
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KUNHUTA: pokud je to ta fanynka kvasení, tak ano ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Wut? Scan or...
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    V aktuálním respektu rozhovor se Zuzkaou pokud se nepletu :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    to bylo tady, ze jo.. ten hnus v ty krabici od dzusu..

    Šmakuláda roku! (soutěž) - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 816870)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/816870-smakulada-roku-soutez
    SKRZSMRT
    SKRZSMRT --- ---
    JUNIOR: Souhlasím s tebou, ze skoly si toho člověk moc neodnese, max zaklady české kuch.a trochu pochopí kuchyňský dril. Doma se nenaucis vařit tak abys mohl jít
    pracovat do seriozní rest.to ani náhodou.(jak si mysli mnoho "hobby" blogeru kuchařů.)
    Nejlépe po skole vstoupit do alespoň trochu dobrého podniku, pote jít rychle dal a do lepšího. Sebevzdelavat se.
    Zkusit hotel, lod, vypadnout za hranice... Kuchařina je řemeslo kocovne. Strašně dulezite je mít dobrého učitele v kuchyni, já nepochybuji ze Pohlreich jim je. Souhrn těchto zkušenosti(a více) z tebe muže udělat dobrého kuchaře.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BLOODRAT: Prej dle senzorických vlastností se jednalo o tavené plátky Apetito, noční můra každýho cheeselovera

    Nene! Fakt je nekdo tak neskutecne tupej, ze musi pouzivat takovyhle vyrazy? :-)

    zatímco si čecháčci večer v alpský vesničce užívali

    ...čecháček autorka se cpala bratwurstem a fondue. No a?
    DUCK
    DUCK --- ---
    MAR_TINA: Ja jsem tohle nerozporoval :) Ja rozporoval nesympaticnost jeho vyroku ;) Nicemene tech lidi, kteri to umi opravdu dobre a nemaji vzdelani je dle meho o dost mene.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLOODRAT: Fuj! To je tak hloupej článek, až je mi z toho smutno.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Já mám hlavně dojem, že mr.Z kritizoval především tyhle typy foodbloggerů - http://www.vyvarovna.com/2013/05/vyvarujete-frediny-postrehy-ze-svycarska.html
    Cuketkovi právo na kritiku koneckonců uznal a i ostatní názory se mi jeví víceméně příčetné.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Stejně nejkvalitnější vzdělání je tvrdá praxe. Zdenda moc dobře ví o čem mluví. A já ho chápu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DUCK: dobrá, obhajuješ možnost, že kdo vystuduje (českou) hotelovou školu obor kuchař, může umět vařit. To ti tady snad nebere.
    Ale já zároveň tvrdím, že zhodnotit kvalitu jídla nebo restaurace dokáže i člověk, který nemá závěrečné vysvědčení z takové školy. Chápeš ten rozdíl?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DUCK: protože máš málo zkušeností s českým školstvím. No dobře - z hotelovek jsem měla co dočiněnní jen s Jeseničákama, ale mno... V systému kde se potkává české pohostinství a české školství bych mnoho naděje nehledala.
    DUCK
    DUCK --- ---
    ZUZKAOU: Ano slysel. Ale porad nemam tendenci pausalizovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DUCK: ty si neslyšel toho Vaňka a povídání o soutěžích mladých učňů? http://www.stream.cz/peklonataliri/805857-peklo-na-taliri-proc-kuchari-neumi-varit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam