• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    RAB1T: no, povodně tu moc nefungovaly, protože potok je níž a stejně se ani nerozlil, dobře pojistit a sundat hromosvod by při plechové střeše zabralo, kdyby ji nepřevyšovaly okolní geologické útvary, putyka je nekuřácká... takže nezbývá, než nachcat do pojistek. V případě, že se tu skrývá to neznámé evangelium, by to ovšem byla trochu škoda. A Angela jako velitelka ozbrojených sil, checht.

    A Nejvyšší nás oba přihlásil na kurs vaření sous vide, ať už je to cokoli a bude mi to k čemukoli. Ale vede to takový správný Ital, takže si aspoň pokecám.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    GENTIANA: když už jsi měla smůlu a nazachránili tě povodně i dobře umístěný zcela lokalizovaný požár dokáže svoje. Další možnost je vyhlásit válku Německu a doufat že si vzpomenou na bombardování Varšavy.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Jo a zprávy z lesa. Mám za sebou první dva flastry, od policie a od hygieny. Protože policajti přišli v neděli odpoledne a hygiena včera večer, tedy v době, kdy má normální člověk dávno po šichtě a válí se u vody, čuchám čuchám udání a dělám pořádek, protože tuším, že za chvilku tu bude ČOI, OSA, cizinecká policie a španělská inkvizice.
    Policajti byli v pohodě, jenom mi vysvětlili, že požadovaná dokumentace musí být papírová, elektronicky nestačí, což jsem obratem napravila, hygienická baba dusila kuchty a provozního a dobře jim tak, protože provozáka buzeruju já i Nejvyšší o některé věci už od začátku a svůj personál za pavučiny v restauraci zpéruju spolu s dalšíma věcma při sobotním školení o kvalitě a bezpečnosti práce. Nejvyšší je demokrat, takže nám dal kartáč oběma, provozák tu chodí a tváří se jak hladový buldok, kuchařka se hodila maród a já tady kydám papíry, protože jsem rozbory vody našla v archivační krabici (!!!) nadepsané Revize elektrospotřebičů (!!!). Kromě lejster od vody to bylo hojně proloženo nabídkami na Savo za výhodné ceny a podobnými poklady z třetihor, což je tady normální. Bohužel, toho mám před sebou ještě tři skříně, a v obálce nadepsané Ceníky, v šanonu označeném Výtahy, jsem našla ty revize spalinových cest, co je už tři týdny hledám. (Evangelium podle Marie Magdaleny a zakládací listina židozednářů stále nenalezeny.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    RESTINPEACE: Nevím, co na to prakul, ale košťál z brokolice je jediná chutná část této zeleniny.
    KOCHANSKA_CH: jo, tohle byl mor v seminářích, kde nezkušení a nervózní kolegové... no, rekord byl tuším 88 vlastně za 15 minut. O čom to bylo, si už pochopitelně nepamatuju, vlastně.
    GIANT
    GIANT --- ---
    RESTINPEACE: ja jsem rad, ze uz mu nekdo rek, at nepouziva slovo "jakoby". To zas bylo furt kdekoliv vystupoval predtim. Mam totiz vypozorovano,ze demence cloveka roste s frekvenci pouzivani slova jakoby.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KOCHANSKA_CH: u nás se přijímaly sázky, jestli chemikářka tentokrát víckrát řekne "bylo zjištěno, že" anebo "bylo dohodnuto, že"
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SAMOUT: Jo a místo, abyste pozorně poslouchali výklad, tak jste si dělali čárky.
    (to znám, dějepisář říkal furt "že")
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    RESTINPEACE: na gymlu řekla naše profesorka na biologii za jednu vyučovací hodinu 65x "prosim vás", tohle je ještě houby :-)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Krome tech tri zoufalcu me stve i sef s tim svym vecnym opakovanim slova "samozrejme". V minulym dile jsem napocital, ze to rekl 26x.
    PANTAREI
    PANTAREI --- ---
    Já myslím, že ti tři troubové tam mají fungovat úplně stejně jako v reklamě na vložky/pleny usměvavá žena lijící na produkt modrou vodu :D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MUTHA: já ho nesnáším za jeho máslíčko a jablíčka z vlastní zahrádky ze 4. dílu. A ta pipina je taky hrozná. Ten třetí, mladej, to je takovej trouba, kterej dohání to, co ho za 4 roky ve škole nenaučili
    RESTINPEACE: košťál teda asi ne, ale tušim, že to byl Aaron Craze na FoodTube, kterej ukazoval, že by se měly jíst i stonky z bylinek (třeba petržel), jelikož hodně chuti a šťávy je právě ve stonku, s čímž musím souhlasit ;)
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZOIDBERG: jenomže to by pak mohlo - čirou náhodou - vypadat jako zprzněné Hestonovo vaření. doporučuju díl o vejcích.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    RESTINPEACE: Edukativní to je, ale ti tři jsou tragičtí jeden vedle druhého. Možná kdyby to tak někdo prostříhal a nechal tam jen ty kousky, kde Pohlreich opravdu vaří...
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Jsou tragicky vsichni tri. Ja jsem mel chut to vypnout kdyz sef ochutnal cesnek a rekl "dneska se asi nebudeme libat" a ta pipina se tak culila a pta se ho "ne?"
    Jina situace kdy bylo ocividny, ze ten komparz jen papouskuje sefovy moudra byla, kdyz ten tutanchamon prohlasil, ze proc by se mel vyhazovat kostal z brokolice, kdyz to stalo penize... (Jen pro zajimavost dodavam, ze v Prakulu se uci, ze kostaly se nepouzivaji pro vareni, protoze v nich zustavaji skodlive latky z pudy).
    Tak ci tak, z praktickeho a edukativniho hlediska je to stale asi nejlepsi porad o vareni u nas (nemam tv, takze mozna nemam uplny prehled). Urcite se ale podivam na vsechny dily radsi, nez abych zabijel cas necim tak povrchnim jako jsou Kluci v akci.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    MUTHA: tak presne za tuhle vetu ho nenavidim.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Konečně jsem zkouknul 4. díl Vařte jako šéf...ty 3 kokoti mě začínaj neskutečně srát. Hlavně ten s tou helmou...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Říkejte si co chcete, mně se Vařte jako šéf líbí, já tam vždycky na něco dostanu strašnou chuť a musím to pak uvařit. Kulajda se povedla na jedničku, dál se chystám na rostbíf. Ten jsem v životě nedělala, nejedla, ale teď ho musím mít.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Jsem zrovna vcera dojizdel resty aktualne bezicich sezon HK a MC, takze me potom tenhle nahodnej prispevek ve FB feedu fakt pobavil o to vic, to je presny... :-)

    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    DOCKINEZ: vcera jsem vyzkousel prvni domaci majonezu:

    myslim, ze kritickej faktor je mnozstvi oleje, ackoliv se to nezda, tak cim vic oleje tim vic to "pudinkovati", ze zacatku jsem byl taky skeptickej a po 10 minutach slehani porad ne a ne zhoustnout, ale jak jsem pridaval a pridaval, tak to vypadalo porad lepe
    na 2 zloutky cca 3dcl oleje
    VANEK
    VANEK --- ---
    STARE_CASY: Anebo co má kdo proti separátu? ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam