• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    VORTAVOR
    VORTAVOR --- ---
    GENTIANA: analýzou problému, úplně v jiném oboru, docházím ke stejnému závěru, že dát lidem papír s daty, seznamem věcí co se mají udělat a dotazem "rozumíte tomu?" to nekončí, neznamená to, že všechno bude ready ....ovšem nesmíme na ně být zlí, jenom tak trošku bububu jako ve školce
    a za rohem zjišťuji, že já sama potřebuju takovýhle dokopávání občas taky :/
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    GENTIANA: k cemu ze mas toho provozaka?
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    GENTIANA: pokud funguje takhle tak nemá co dělat provozáka. Bohužel s tímhle přístupem ani šéfkuchaře. Pokud slušně vaří tak ať vaří a najděte si někoho kdo to povede.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZOIDBERG: Já se obvykle třicet sekund vztekám a pak začnu jednat, takže jsem vyhnala z nory svého obchoďáka v Makru, že potřebuju to, to, to, to, a pokud to nebude pěkný, tak jiný ovoce... slíbil mi, že to nachystá osobně a s domluvou typu Když ty banány budou zralejší než bleděžluté, tak místo toho jonagoldy a meruňky s ním nejsou problémy, Nejvyšší sice frflal, ale zajeli jsme pro to, mezitím jsem něco obtelefonovala... a bylo.

    Analýzou problému jsem přišla zhruba na toto: Já jsem zvyklá, že nadiktuju, co je potřeba, zeptám se, zda je všecko jasné, uslyším, že je všecko jasné, sdělení je tedy přijato a pochopeno, a pustím to z hlavy. Provozák očekává, že za ním budu chodit a říkat mu Jdi tam, udělej tohle, zítra v jednu, a zítra ráno mu ještě sdělím, že akce Jdi tam, udělej tohle... není změněna.

    Psychoprášky už žeru a mám pocit, že konečně zjišťuju, k čemu jsou dobrá ta leta zenové praxe.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Modrá stodola: V neděli jsme si řekli, že se tam zastavíme na oběd (cca 14:00). Po příjezdu na místo (párkrát jsme přejeli odbočku - přehlídli jsme ceduli či si ji všimli pozdě) jsme prošli celý podnik, pozdravili u baru a vybrali si místo "nahoře nad bowlingem". Čekajíc přes 20 minut na obsluhu, jsme na sebe tedy upozornili na baru, kde jsme zjistili, že podnik je i s obsluhou :) po dalších několika minutách přišel nejspíš zmíněný číšník JANZAT a ihned nás upozornil, že na jídlo si počkáme minimálně dalších 50-60 minut. Dobrá tedy, oběd "k večeři" jsme si odpustili s tím, že si dáme jen rychlé malé pivo a nealko Daiquiri - tipoval bych to na jahody s vodou a ledem, doplněné ustřiženým úzkým brčkem, kterým samozřejmě nešli kousky jahod pít a jako bonus brčko bylo klasické dlouhé „ožvýkané“ nůškami a tou rádoby ustřiženou stranou to bylo ještě směrem k puse. S pitím jsem požádal i o účtenku, že ji hned zaplatíme ať se nezdržujeme a vyrazíme někam na oběd... Na pití jsme čekali cca 15 minut, kdy ještě jako bonus zapomněl rovnou vzít účtenku. Abych to tedy shrnul, tak jsme za hodinovou návštěvu opustili Modrou stodolu s útratou 90 Kč a hladovější než, když jsme přicházeli :/

    Co se může hodit dalším, kteří by chtěli Stodolu navštívit je možná to, že je tam opravdu velký hluk z bowlingu + právě na víkendy mají různé rodinné akce, takže na klidný nedělní oběd po sobotním mejdanu nic moc :D
    Čekání na jídlo bych jim nejspíš odpustil, pokud bychom nečekali tak dlouho na obsluhu a po rozhlídnutí se po podniku bych ho definoval jako poloprázdný, takže představa, že přijde ještě několik lidí na jídlo, tak už by se čekalo asi 2 hodiny...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Nic si z toho nedělej, jinde je to stejné nebo horší. V naší velkodistribuci knih se dějí takové věci, že by se podle toho dal napsat velkolepý absurdní román ve stylu Hlavy XXII. Člověk otrne. Nebo se zblázní.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    GENTIANA: vzdycky mi udelas hezci den. nechcete abych s e vam na to tam podival? rad pomuzu abys mela klid od tupolidi

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GENTIANA: chapu to tak, ze si nemas komu postezovat. je tu nekde k mani nazev toho fantaskniho podniku ? pripadne prozradis? diky
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Zprávy z lesa.
    Jsem v okresním městě kvůli zařizování věcí. Včera mi volal provozák, že v baru došlo kafe - no nic, jako bych minulý týden nehučela do personálu, že má kontrolovat stav zásob a hlásit dřív, než dojdou, že už je málo čehosi.

    Zítra a pozítří máme dost velkou akci. Bavíme se o tom kdovíjak dlouho, naposled minulý týden, že ve středu k večeři bude raut, personál, bla, bla, provozák se staví v gastrošopu nakoupit nějaké věci atd. V pátek mi organizační ženská poslala poslední úpravy úprav harmonogramu, měla to v takových hezkých tabulkách, tak jsem to vytiskla, dala pokojským soupis pokojů, provozákovi jídla a harmonogram, recepci všecko.

    Dneska si tam přijeli montovat dataprojektory či co a provozák volá, že nic neví. Že přece chtěli mít nachystané stoly a já to nezařídila - no, mně o tom nikdo nic neřekl, protože mi bylo sděleno, a to písemně, že zatím nevědí počet židlí v jednotlivých místnostech. Provozák na mě řval, že tak se to dělat nedá, a co to jako má bejt, ty papíry na stole, a co budou mít k večeři a kdesicosi. Zlato, řikám mu, minulý týden jsme jim posílali výběr obědového menu na dva dny, takže si vybrali a napsali počty, to je jeden papír, jsou tam data, mimochodem. Jak mám vědět, jestli je to oběd nebo co. A k večeři mají raut č. 2, o čemž jsme se taky bavili, protože personál atd. Jakej raut, já o rautu nic nevim, kdy, co, kde, jak. No, na papíru s časovým rozpisem máš napsaný, že 1840 raut. Né, tam nic není. A stejně, já na to nemám materiál, však jsi mi říkala, že dnes pojedeš do Makra. Ne, neříkala jsem, že pojedu do makra, ale že objednám z makra...

    To pako umí vařit, to zas jo, ale nic si nepamatuje, včetně toho, co má na zodpovědnost, a pak mi ještě vynadá,že jsem mu nesdělila, že panstvo si přeje pít sauvignon, přestože sklepník jsem já a on se o víno nikdy nezajímal.

    ...
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    ALONSY: Budapest a strudel? keby povedal langos tak to chapem :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Instead, try Head to the Hauptbahnhof and buy a train ticket to Prague. It's only 4 ½ hours away. After stopping to admire one of the most attractive cities in the world, you will probably be hungry, in which case you should leave Prague as quickly as possible in order to get to Vienna, where you can eat and drink like a civilized person. From here, it's an easy ride to Budapest, where you will consume your weight in strudel, go for a schvitz at the baths in City Park and buy tickets to a classical music concert that will ideally include everything Dvorak ever wrote.

    Koukám, že jsme svou kuchyní opravdu vyhlášení :)

    David Landsel: 10 Terribly Overrated Destinations (And Where To Travel Instead)
    http://www.huffingtonpost.com/David%20Landsel/10-terribly-overrated-destinations_b_3030348.html
    EDERA
    EDERA --- ---
    WITTGENSTEIN: Je to takovej mainstream, že už pronikl i do Ikey. Poznání je z toho jediné - když se bojíš, že mezi hosty převažují ti "fůůůj, krvavý maso já nejííím", dá se metodou sous vide vyrobit vysušená podešev i z pěknýho hovězího.:-(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    bože ten s tou utěrkou na hlavě, ten neleze šéfovi do prdele, ten odtamtud ani nevylejzá
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    brečela jsem protože jsem nevěděla kde je t bone steak...wtf?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tyjo na jednu stranu si tady stěžujete, že ukazuje obyčejné klasické recepty a na druhou stranu že je obšlehává. Když už hledáte mouchy, tak ať si aspoň neodporujou :D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    zrovna originalita u receptů a postupů je hodně problematická záležitost:/
    GIANT
    GIANT --- ---
    jo ja myslel hlavne to vymackavani stavy ze steaku, ktery jsem videl u hestona a stejne tak vcera nekde v nejakym clanku, ze to v tom novym dile pohl taky dela, nebo ze vynda na zacatku zivou slepici. proste je to napul vobslehlej format i s nakejma receptama, tak me zajimalo, jestli mu za to neco plati. taky teda dil vajicka jasnej s tim ze ty jejich michany bych asi nezral stejne, ale diskuze na vajca uz tu probehla tak to nechci zbytecne vyrit.
    MIC
    MIC --- ---
    GIANT: jmenuj jednoho slavnyho kuchare, kterej nema navod treba na perfektni steak... a kdo z nich ma ten postup tak originalne svuj, ze by si na to mohl udelat ©
    GIANT
    GIANT --- ---
    STRANGERD: to sice jo, ale ty postupy a recepty jsou proste vykradacka.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    GIANT: to ani nemusi, vzhledem k tomu, ze sou to nebe a dudy - si jenom vem tady ty nadavky na jeho podrztasky, heston vetsinou taha svy primy kolegy, ktery dost mozna vari lip nez pohlreich...:))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: z diskuze pod článkem :))

    Oskar Kovařík
    Je tady čtvrtek a další nálož rad největšího experta přes všechno,Zdenka Pohlreicha.Copak nás dnes čeká?
    Určitě vlezlý komparzista s hadrou na hlavě,ptajíc se zda-li je "máslíčko hotový".Vtipný šéf,dementní otázky a kýčovité scénky.
    Come on Zdéňo
    GIANT
    GIANT --- ---
    a plati Hestonovi za copyright? :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pohlreich griluje Ameriku ve spreji. A vyučuje hovězí zeměpis - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...-pohlreich-grilovani-df1-/hobby-domov.aspx?c=A130619_101107_hobby-domov_bma
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam