• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEISHA: opékané, americké, hranolky, steakové hranolky, vlnky, mřížky
    ZUZKAOU: i na hranolky existuje hranolkovač, takže ani toho krájení bych se nebál :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BUNDA: v okamžiku, kdy máš hodíš brambory do takové té věci co je oškrábe, tak si nemyslím, že výsledná cena hranolek bude vyšší, než u kupovaných. POkud by si musel mít dvě ukrajinky na škrábání, tak by ty náklady asi byly vysoké. Ale ten stroj je v každé školní jídelně, takže to nic moc extra drahého nebude.

    A to že kuchař něco nakrájí a osmaží je jeho práce, ne náklad navíc!
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GEISHA: no je otázka jestli by ti lidé domácí hranolky i adekvátně zaplatili.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEISHA: proto si v hospodě hranolky nedávám, pokud nejsou uvedeny jako domácí. Největší voser jsou ale "opékané brambory", kdy vezmou brambory na kusy a proženou je friťákem
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MC_KALAPU: ty teploty mě docela zarazily...No, asi se s tim nechtěj srát jako Heston
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    TOOMIX: slusna snuska vymluv - kupovany sou lepsi, domaci lidem nechutnaj, je to moc pracny..
    Na domaci hranolky nic nema, kdyz sou udelany dobre.
    Taky je dobrej ten blabol, ze smazi hranolky 2x na 100 stupnu (asi to bude preklep), vzdycky se nejdriv smazej na 100-110 (kdy se vicemene jen uvari v oleji) a pak se rychle smazi na 170-190 (a to se dela krupava kurcicka).
    Na 100C by nikdy krupavy hranolky neudelal
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Právě jsem domluvila koupi 120 thonetek za dumpingovou cenu. Sice budou potřebovat nový potah, ale ten hnědý plyš je stejně neskutečně ohavný.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Kupované, nebo domácí? Jak dělají hranolky šéfkuchaři | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...703_140553_dobra-chut_ape#utm_source=idnes&utm_medium=text&utm_campaign=sph
    EDERA
    EDERA --- ---
    Naši teenageři (14-16) vyrazili na prázdniny. Druhý den do telefonu hlásili, že vařili polívku. Čekala jsem nějakou pytlíkovku nebo nudle yum-yum, ale prý normálně koupili kuřecí stehna a zeleninu a dělali vývar ze základních surovin. Pohlreichova osvěta není marná!:-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    V lese je narváno, máme tu těch asi 110 lidí. Někdo rozdrbal požární alarm, takže jsem v půl druhé vstávala, abych ho šla vypnout. A pak o třičtvrtě na dvě, ve dvě nula pět a celkem asi pětkrát. Pokaždé jsem ho poctivě vypnula, zkontrolovala, že odnikud nejde kouř a tak, a za deset minut zase. Když jsem usoudila, že je čas na pantok a štípačky, probudila jsem se natolik, že jsem vymyslela, jak ho ojebat. Pak jsem pro změnu nemohla usnout. Pokud to dnes v noci udělá zas, vyrvu ty dráty ze zdi.

    Žlutému ďáblovi se pokazila spojka, takže čekám, až ho dotáhne odtahovka.

    Taky mám angínu. Jak to tak chodí, tak čím větší vystrkov, tím větší pravděpodobnost, že člověku začne být mizerně mezi pátečním odpolednem a sobotním ránem. Protože jsem tady nic lepšího neměla, kloktala jsem pálenkou a v pondělí jsem si zajela do špitálu do Šumperka na ORL. Doktor mi schválil rozhodnutí neriskovat pohotovost v Bruntále, naznav, že on by teda taky radši chcípl, jakož i pesticidní medicínu, napsal mi hromadu léků, kdyby mě zas něco chytilo přes víkend a já začínám uvažovat o možnosti, že si najdu nějaký klidný flek doma v okresním městě. Třeba bych mohla dělat hajzlbábu na magistrátě, titul koneckonců mám. Nebo logistika u Maerska, na to brzy budu mít špičkovou kvalifikaci.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LEADA: hledani prostoru pro investice a jejich schvaleni jsou dve ruzny veci, zatim mi pripada, ze provozni vari, manazerka vede provoz a reditele si dela vlastnik :)
    navic imho nejde rict, ze nerozumim ucetnictvi, muzu jen rict, ze do toho pronikam za chodu
    fail on so many levels, its almost win :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LEADA: ja bych nezapominal na cz prostredi, zvlast v horni dolni... cz podnikatele neradi investuji nad ramec neceho, do motivace atd., vesmes to jede stylem - do auta ani korunu, dokud tomu neupadne aspon vejfuk
    LEADA
    LEADA --- ---
    PALEONTOLOG: samozrejme...ale tohle uz je spis na majitele....nevim, jake ma pravomoce rozhodovat o investicich apod....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LEADA: jako ředitelku by taky mohly zajímat investice a návratnost, režie a její úspory, výkony a pověst podniku, kterej si periodicky shazuje :) ale lidi mají rádi katastrofy :)
    LEADA
    LEADA --- ---
    GENTIANA: jediné, co tě na účetnictví jako ředitelku zajímá jsou náklady/výnosy. Jestliže Ti například náklady připadají moc vysoké, je dobré si je rozklíčovat pomocí jednotlivých tříd. To ti všechno ukáže účetní, co kde najdeš. Stejně tak s výnosama.
    Já tomuhle neříkám "rozumět účetnictví". Prostě ti doporučuju zajít za účetní, poprosit jí, ať si na tebe udělá chvilku času a řekne ti svůj názor. Z vlastní zkušenosti vím, že účetní má velmi dobrý přehled o tom, kde se zbytečně vyhazují peníze a kde by naopak bylo dobré přidat. Jistě, jsou to názory teoretického rázu, ale mohou ti pomoci. Je to zase jiný úhel pohledu....
    Probém ředitelů a manažerů je pouze ten, že nikoho nezajímá, co si "blbá účetní" myslí...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ALONSY: jinak znění toho nařízení mě zajímá, jediný co jsem zatím vypátral je, že mražený maso nesmí bejt použítý k chlazeným pokrmům
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    LEADA: psát jsem začla, ale jestli to někdo bude chtět vydat nebo dokonce číst, toť otázka.
    LEADA
    LEADA --- ---
    GENTIANA: kdy o tom napíšeš knihu? Hned si ji koupím, bude to trhák! (bez ironie)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ALONSY: spis to hadam podobnym smerem jako zakaz podavani jakehokoliv syroveho masa, napr. tataraku, nebo ze v provozovne musi byt dostupna pitna voda o teplote 60 C, ale jeste jsem nikoho takovou pit nevidel :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: s tímhle to bylo celkem humorné, protože jaksi najednou se (asi před měsícem) ozvala přes facebook autorka a že teda napíše článek a že do zítřka jí mám dodat fotku ve vysokém rozlišení. Nic jiného vědět nechtěla a na nic se neptala.

    Fotku nemám a ani nemám rozumný foťák, kterým bych ji vyrobila. Což jsem ji jaksi sdělila (a teda je to dost vidět na těch fotkách, které si dělám sama, že. A taky je to důvod proč spousta fotek jsou odjinud).


    Nakonec jsem v tom článku alespoń ve velmi vybrané společnosti.

    Pokud máte někdo hluboko ve skříni nějakou starší digitální zrcadlovku k dlouhodobému zapůjčení (či pronájmu za naturálie), tak tím výrazně pomůžete obrazové dokumentaci blogýsku ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam