• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: no průšvih je, že do toho oleje je házíš mražený, takže se olejem nasáknou daleko víc, protože jaksi dostatečnou teplotu, za kterou už olej dovnitř neleze dosáhnou později. (to samé s kroketama, "americkejma bramborama" a vlastně i mražený obalovaný věci. Prostě cokoliv kde je zmrzlej škrob v oleji)
    Doma hranolky nedělám, protože je to opruz a právě proto si je dám jen v hospodě, kde mi udělaj pořádný.
    DIVER
    DIVER --- ---
    no ja nevim, ale hranolky z brambor si nedelam ani doma. pokusy byly, ale mrazeny jsou IMHO fakt lepsi nez vsechny, co jsem dokazal vyrobit.

    ono to bude nepochybne tim, ze nemam fritak, ale ani ho nechci. takze ja zustanu u mrazenejch. i cenove to vychazi lip nez si poridit brambory a litr oleje.

    v hospode - mno, asi bych dobry domaci hrany uvital, ale mrazeny me neurazej. a dovedu si predstavit, ze s nima fakt muze byt v provozu megaopruz. to neni jako knedlik, kterej v lednici vydrzi dva dny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    ZUZKAOU: Nevim kde to je, ale chci tam! Tohle vyhnanství přijímám :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ZUZKAOU: Fuj ta mrkev má různé průměry!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pokrmy - Rickshaw
    http://www.rickshaw.cz/pokrmy

    um - hospoda toho pána je asijská a hranolky vůbec nemá na menu. Proč proboha teda tvrdí, že je důležité, aby byly všechny stejné, když je zcela legitimní důvod - nemáme je na menu, takže jen potřebujeme mít v mrazáku pytlík do foroty, kdyby si to nějaký z hostů speciálně vyžádal.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tak pravda - čestr je místo, kam po smrti chodí spokojené kravičky...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: do nebe?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMMAEL: kam bychom přišli, kdyby to vypadalo takhle

    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tenhle důvod moc nechápu: "Doma různá velikost hranolek nevadí, ale u nás by to byl problém."
    Jaký problém? Je na to nějaká norma RVHP? Nebo by to kazilo estetický dojem?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: doufám, že to dělaj všichni nějak takhle...

    How It's Made (CZ Dabing) - Hranolky - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=fs6gyLPNF7U
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: takový ty zábavné tvary a některý typy hranolků nejsou nakrájené brambory, ale zpracovaná bramborová hmota.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: Co je myšleno tím nástřikem? O výrobu hranolek z marketu jsem se nikdy nezajímal...měl bych rychle začít?:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: to budou nějaké velkoobchodní velkopytle - a teda tuším že se dělaj i ze skutečných brambor, ne nástřikem...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mě spíš sere, že nikdo z těch vychvalovačů mražených hranolek neřekl, jakou značku používá. A není to dle mě tím, že by někomu nechtěl dělat reklamu (čímž by si odporoval). Prostě mají strach, že řeknou například McKein (či jak), nebo Avico a lidi se jim vyserou na to, aby u nich tyhle hranolky jedli.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZCR: jj, pečáky/pečeňáky jsou stále přetrvávající bašta

    ZCR
    ZCR --- ---
    DAWIDOS: u nás doma se dělávaly bramborové plátky pečené v troubě na plechu, prostě jen na cca půlcentimetrové plátky pokrájené brambory, osolit, omastit, česnek...
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Nevim, jak to delaji, ale bezkonkurencni hranolky pro me dela Cestr. Nebo aspon tak si pamatuju tu bramborovou chut dobryho smazenyho bramboru, kdyz se dela cerstvej a nemrazi se.

    Kdyz byly u nas driv doma hranolky, byl to svatek - tatka oloupal brambory, my jsme takovym tim starym krajecem vytvorili (sic!) ruzne dlouhe hranolky, hranolky se zabalily do uterky, aby se z nich vysala vlhkost, pak sup do fritaku, kterej se u nas startoval jednou za dva mesice. Kupovany hranolky se tomu nikdy nepriblizily.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    me na tom i zarazi ten Pohlreich (ne ze bych ho nemel tak trochu za pokrytce), ale celou dobu v Ano sefe plisnil vsechny kuchare za kupovany knedliky, a kdyz mu rikali, ze by nestihali/lidi sou zvykli/apod., tak jim docela resolutne odpovidal: "VYMLUVY!"
    S hranolkama se zaradil do uplne stejny party.
    Navic on byl casto v hospodach, ktery vazne cilily spis na lidi, ktery chteli hotovku k obedu za 80, a ne jako se snazi vypadat jeho Imperial, ze je neco vic, a nakone tam clovek dostane hranolky z pytle...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    TOOMIX: Já bych ty lidi nakopal do prdele za vety typu "jsou zvykli zrat kupovane sracky" ... Chapu ze to je vsechno o penezich, ale neverim tomu, ze nekdo preferuje Makro Horeca super value pack hranolky nad domacima s dobrym dipem ...
    To snad i lidi co chodi do restaurace na smazak musi byt chutove jasne, ze domaci jsou lepsi.

    My doma osobne razime tu cestu, ze do podniku kde se dela z polotovaru nejezdime. Pokud podnik na danou pochutinu, kde by varili normalne neexistuje, tak jedeme do makra a produkujeme doma (zase nutno rict, ze gastronomie v Ostrave moc pokrocila neni)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam