• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pokrmy - Rickshaw
    http://www.rickshaw.cz/pokrmy

    um - hospoda toho pána je asijská a hranolky vůbec nemá na menu. Proč proboha teda tvrdí, že je důležité, aby byly všechny stejné, když je zcela legitimní důvod - nemáme je na menu, takže jen potřebujeme mít v mrazáku pytlík do foroty, kdyby si to nějaký z hostů speciálně vyžádal.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tak pravda - čestr je místo, kam po smrti chodí spokojené kravičky...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: do nebe?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMMAEL: kam bychom přišli, kdyby to vypadalo takhle

    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tenhle důvod moc nechápu: "Doma různá velikost hranolek nevadí, ale u nás by to byl problém."
    Jaký problém? Je na to nějaká norma RVHP? Nebo by to kazilo estetický dojem?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: doufám, že to dělaj všichni nějak takhle...

    How It's Made (CZ Dabing) - Hranolky - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=fs6gyLPNF7U
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: takový ty zábavné tvary a některý typy hranolků nejsou nakrájené brambory, ale zpracovaná bramborová hmota.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: Co je myšleno tím nástřikem? O výrobu hranolek z marketu jsem se nikdy nezajímal...měl bych rychle začít?:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: to budou nějaké velkoobchodní velkopytle - a teda tuším že se dělaj i ze skutečných brambor, ne nástřikem...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mě spíš sere, že nikdo z těch vychvalovačů mražených hranolek neřekl, jakou značku používá. A není to dle mě tím, že by někomu nechtěl dělat reklamu (čímž by si odporoval). Prostě mají strach, že řeknou například McKein (či jak), nebo Avico a lidi se jim vyserou na to, aby u nich tyhle hranolky jedli.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZCR: jj, pečáky/pečeňáky jsou stále přetrvávající bašta

    ZCR
    ZCR --- ---
    DAWIDOS: u nás doma se dělávaly bramborové plátky pečené v troubě na plechu, prostě jen na cca půlcentimetrové plátky pokrájené brambory, osolit, omastit, česnek...
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Nevim, jak to delaji, ale bezkonkurencni hranolky pro me dela Cestr. Nebo aspon tak si pamatuju tu bramborovou chut dobryho smazenyho bramboru, kdyz se dela cerstvej a nemrazi se.

    Kdyz byly u nas driv doma hranolky, byl to svatek - tatka oloupal brambory, my jsme takovym tim starym krajecem vytvorili (sic!) ruzne dlouhe hranolky, hranolky se zabalily do uterky, aby se z nich vysala vlhkost, pak sup do fritaku, kterej se u nas startoval jednou za dva mesice. Kupovany hranolky se tomu nikdy nepriblizily.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    me na tom i zarazi ten Pohlreich (ne ze bych ho nemel tak trochu za pokrytce), ale celou dobu v Ano sefe plisnil vsechny kuchare za kupovany knedliky, a kdyz mu rikali, ze by nestihali/lidi sou zvykli/apod., tak jim docela resolutne odpovidal: "VYMLUVY!"
    S hranolkama se zaradil do uplne stejny party.
    Navic on byl casto v hospodach, ktery vazne cilily spis na lidi, ktery chteli hotovku k obedu za 80, a ne jako se snazi vypadat jeho Imperial, ze je neco vic, a nakone tam clovek dostane hranolky z pytle...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    TOOMIX: Já bych ty lidi nakopal do prdele za vety typu "jsou zvykli zrat kupovane sracky" ... Chapu ze to je vsechno o penezich, ale neverim tomu, ze nekdo preferuje Makro Horeca super value pack hranolky nad domacima s dobrym dipem ...
    To snad i lidi co chodi do restaurace na smazak musi byt chutove jasne, ze domaci jsou lepsi.

    My doma osobne razime tu cestu, ze do podniku kde se dela z polotovaru nejezdime. Pokud podnik na danou pochutinu, kde by varili normalne neexistuje, tak jedeme do makra a produkujeme doma (zase nutno rict, ze gastronomie v Ostrave moc pokrocila neni)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: no něco mi říká, že v provozu hospody to jaksi nebude úplně praktické.

    A vůbec - mají jídlo nabízet jako celý pokrm, tedy i s přílohou, pak jednak budou potřebovat hranolek méně a přidají se na stranu restaurací a ne na stranu pouliních stánků...
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    TOOMIX: Kdyz kuchar rekne, ze priprava je zdlouhava a pracna, tak bych to jeste pochopil. V normalni restauraci by domaci hranolky staly asi prilis. Ale pokud mi kuchar tvrdi, ze mrazene hranolky jsou i lepsi nez ty domaci, tak je to az priblbly alibismus.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEISHA: opékané, americké, hranolky, steakové hranolky, vlnky, mřížky
    ZUZKAOU: i na hranolky existuje hranolkovač, takže ani toho krájení bych se nebál :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BUNDA: v okamžiku, kdy máš hodíš brambory do takové té věci co je oškrábe, tak si nemyslím, že výsledná cena hranolek bude vyšší, než u kupovaných. POkud by si musel mít dvě ukrajinky na škrábání, tak by ty náklady asi byly vysoké. Ale ten stroj je v každé školní jídelně, takže to nic moc extra drahého nebude.

    A to že kuchař něco nakrájí a osmaží je jeho práce, ne náklad navíc!
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GEISHA: no je otázka jestli by ti lidé domácí hranolky i adekvátně zaplatili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam