• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    s hranolema se doma matlat bez fritaku je krec... na druhou stranu v hospode uz si dam radsi x jinejch priloh, vlastne ani nevim, k cemu bych je tam mel jist, vyjimkou sou fakt burgry (a nemam na mysli McShit)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    SAMMAEL: Kdysi jsem delal neco pro Farm Frites a treba McDonalds mel na hranolky od nich dane parametry, hlavne co se tyce delky (vypada to pak opticky lip, kdyz lip zaplni prostor krabicky). Restaurace to muzou mit podobne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: no průšvih je, že do toho oleje je házíš mražený, takže se olejem nasáknou daleko víc, protože jaksi dostatečnou teplotu, za kterou už olej dovnitř neleze dosáhnou později. (to samé s kroketama, "americkejma bramborama" a vlastně i mražený obalovaný věci. Prostě cokoliv kde je zmrzlej škrob v oleji)
    Doma hranolky nedělám, protože je to opruz a právě proto si je dám jen v hospodě, kde mi udělaj pořádný.
    DIVER
    DIVER --- ---
    no ja nevim, ale hranolky z brambor si nedelam ani doma. pokusy byly, ale mrazeny jsou IMHO fakt lepsi nez vsechny, co jsem dokazal vyrobit.

    ono to bude nepochybne tim, ze nemam fritak, ale ani ho nechci. takze ja zustanu u mrazenejch. i cenove to vychazi lip nez si poridit brambory a litr oleje.

    v hospode - mno, asi bych dobry domaci hrany uvital, ale mrazeny me neurazej. a dovedu si predstavit, ze s nima fakt muze byt v provozu megaopruz. to neni jako knedlik, kterej v lednici vydrzi dva dny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    ZUZKAOU: Nevim kde to je, ale chci tam! Tohle vyhnanství přijímám :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ZUZKAOU: Fuj ta mrkev má různé průměry!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pokrmy - Rickshaw
    http://www.rickshaw.cz/pokrmy

    um - hospoda toho pána je asijská a hranolky vůbec nemá na menu. Proč proboha teda tvrdí, že je důležité, aby byly všechny stejné, když je zcela legitimní důvod - nemáme je na menu, takže jen potřebujeme mít v mrazáku pytlík do foroty, kdyby si to nějaký z hostů speciálně vyžádal.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tak pravda - čestr je místo, kam po smrti chodí spokojené kravičky...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: do nebe?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMMAEL: kam bychom přišli, kdyby to vypadalo takhle

    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tenhle důvod moc nechápu: "Doma různá velikost hranolek nevadí, ale u nás by to byl problém."
    Jaký problém? Je na to nějaká norma RVHP? Nebo by to kazilo estetický dojem?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: doufám, že to dělaj všichni nějak takhle...

    How It's Made (CZ Dabing) - Hranolky - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=fs6gyLPNF7U
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: takový ty zábavné tvary a některý typy hranolků nejsou nakrájené brambory, ale zpracovaná bramborová hmota.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: Co je myšleno tím nástřikem? O výrobu hranolek z marketu jsem se nikdy nezajímal...měl bych rychle začít?:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: to budou nějaké velkoobchodní velkopytle - a teda tuším že se dělaj i ze skutečných brambor, ne nástřikem...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mě spíš sere, že nikdo z těch vychvalovačů mražených hranolek neřekl, jakou značku používá. A není to dle mě tím, že by někomu nechtěl dělat reklamu (čímž by si odporoval). Prostě mají strach, že řeknou například McKein (či jak), nebo Avico a lidi se jim vyserou na to, aby u nich tyhle hranolky jedli.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZCR: jj, pečáky/pečeňáky jsou stále přetrvávající bašta

    ZCR
    ZCR --- ---
    DAWIDOS: u nás doma se dělávaly bramborové plátky pečené v troubě na plechu, prostě jen na cca půlcentimetrové plátky pokrájené brambory, osolit, omastit, česnek...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam