• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KRUTAS: no a jestli příští great escape je do Číny, tak hurá, hurá hurá a rychle sem s ním!
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    JANZAT: no me to ten clanek hlavne prisel jako popsanej scenar z Gordon's Great Escape https://www.youtube.com/playlist?list=PLB16F2C7CCB9B4ED9 . Gordon dorazi do naky exoticky zeme, tejden tam zevluje a snazi se pochytit co nejvic o tamnejsi kuchyni,a na konci si to rozda s nakejma lokalnima kuchtikama. Pokud si dobre pamatuju nezridka prohraje.
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    TOOMIX: Gordon je člověk, kterej umí, ale pokud před něj postavíš člověka, co má stánek, ve kterym vaří dvacet let dvě jídla, ktery má fakt v ruce, tak to může bejt dost drsnej souboj. Já bych taky nechtěl stát na soutěži v přípravě Bun Cha proti frajerovi, co jí dělá deset let v SAPA :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: to vypada zajimave
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    ZUZKAOU: jo viděl :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAPTAIN_TACUD: no tu scénu kdy Bourdain si libuje nad klobásou z Václaváku, dokonce patrně střízlivý a Pohlreich nad ním nevěřícně kroutí hlavou si doufám viděl.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jen připomínám že na coursei začala Věda v gastronomii.

    https://class.coursera.org/scigast-001/class/index

    Absolvujete to někdo?
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    CAPTAIN_TACUD: po spanelsku tu mam Ricka v Indii.

    BBC - Rick Stein's India 4/6dilu

    http://www.bbc.co.uk/programmes/b033rhzh

    Rick Stein sets out on a journey around India to discover the different cuisines celebrated the world over.

    1/6 Rick Stein savours the British-influenced dishes in Kolkata and Chennai.
    http://www.uloz.to/xJuWewPv/Rick.Steins.India.S01E01.HDTV.x264-FTP.mp4

    2/6 Rick visits Mumbai and Pondicherry. He cooks the popular Parsee chicken dish Sali Murgh.
    http://www.uloz.to/xCSZtSTk/Rick.Steins.India.S01E02.HDTV.x264-FTP.mp4

    3/6 Rick learns about temple cooking in Madurai and makes a traditional Keralan pork curry.
    http://www.uloz.to/x1DNd42b/Rick.Steins.India.S01E03.HDTV.x264-FTP.mp4

    4/6 Rick visits Lucknow, reputedly the curry capital of India, and cooks paneer jalfrezi.
    http://www.uloz.to/xtDFa4PD/Rick.Steins.India.S01E04.HDTV.x264-FTP.mp4
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CAPTAIN_TACUD: jojo párek bez masa deluks, sekaná do housky ze separátu, smažák v housce, karboš v housce, polotovar v housce...ale zas všude točený pivo do kelímku!
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    87HIGHFLYER: soutěž v langoších :)))) Gordone vzdej to :))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TOOMIX: taky bych chtěl v čechách takovýhle pouliční kuchaře
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Slavný šéfkuchař Gordon Ramsay dostal na frak od pouličních kuchařů – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...12-slavny-sefkuchar-gordon-ramsay-dostal-na-frak-od-poulicnich-kucharu.html
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    CLUBEER: a cibulovy krouzky 101 kg
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    ZUZKAOU: my to za tolik berem myslim
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    v tom uplně původním odkazu některý šefkuchař popisoval jejich výrobu, kterou sem dneska vyzkoušel. Neloupaný pěkný brambory jen nakrájet a v pánvi pár minut osmahnout. Trocha soli a spousta luxusu! :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLUBEER: 90 za kilo je ale maloobchodní cena?
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    DAHY: my berem farm frites home made rustic a jako domaci vypadaj i chutnaj. taky stoji 90 kilo
    DAHY
    DAHY --- ---
    A taky bych rek, a mozna si to teda trochu maluju, ze pokud ma hospoda skutecne dobry hranolky, tak potom zakaznikum zadny americky brambory, brambory obaleny grilovacim korenim apod. chybet nebudou a praci v kuchyni to mozna i ulehci.
    DAHY
    DAHY --- ---
    Nicemene s kvalitnima mrazenejma hranolkama zadnou zkusenost nemam, takze netvrdim, ze cerstvy nahradit nedokazou. Proste jen trocha informaci z praxe.
    DAHY
    DAHY --- ---
    Taky bych pridal svoji nekolikamesicni hranolkovou zkusenost z anglicky hospody.

    Brambory se loupaly rucne. Loupaly predevsim pomocny sily, ale ruku k dilu prilozil kdokoliv vcetne sefkuchare, kdyz bylo potreba. Oloupany brambory prisly do velkejch kyblu pod vodu a z nich jsem prubezne vyrabel rucne hranolky nebo presneji masivnejsi anglicky chips, opet pod vodu do kyblu, ze kterejch si uz kuchar bral podle potreby. Po par tejdnech praxe uz ze me padaly hranolky jako z hranolkovace. Loupani a krajeni brambor byla proste typicka aktivita misto kopani se do prdele. Jelikoz to byla moje prvni prace v kuchyni, tak me nikdy nenapadlo, ze by ta rucni vyroba byla nejaka prace navic. Samozrejme bylo potreba spravne odhadnout, kolik toho kdy pripravit, aby nebyl zadnej odpad, ale tak uz to proste v kuchyni je. Dokud clovek vsechno taha z mrazaku, tak se to nenauci nikdy.

    Nekupovali jsme zadnou luxusni odrudu a fritovaly se jen jednou (nevim na jakou teplotu), cili urcite nebyly tak exklusivni jako Hestonovy, ale neskladovaly se nikde hodinu pod lampou a porad to byly jedny z nejlepsich, ktery jsem po hospodach ochutnal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam