• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    GENTIANA: nebuď škrt kup kus provazu a upleť si na ně devítiocasou kočku. Udrželo to na uzdě britský námořníky mohlo by to fungovat i na Bruntálce.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Recepční se dohodl se servírkou, že do práce přijde tak v deset místo na půl osmou, protože ráno se tu stejně nic neděje. Ná gut, jdu si sednout do recepce, v půl jedenácté prohodím, že mladej asi fakt hodně zaspal. Servírka na mě hodí ksicht jako že jsem úplně blbá, že oni se předomluvili, že přijde v jednu. No, došel asi tak o třičtvrtě na dvě.
    Recepční č. 2 rozhodla, že interní dělení hajzlíků na recepci a kuchyň je nedostačující, že se tedy odstraní cedule páni a dámy a nalepí se recepce a kuchyň. Má do pondělka volno, v pondělí ji přezkouším z vyhlášky, když tomu teda velí.

    A odpoledne půjdu někam do křoví a uříznu si lískovku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KRUTAS: no a jestli příští great escape je do Číny, tak hurá, hurá hurá a rychle sem s ním!
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    JANZAT: no me to ten clanek hlavne prisel jako popsanej scenar z Gordon's Great Escape https://www.youtube.com/playlist?list=PLB16F2C7CCB9B4ED9 . Gordon dorazi do naky exoticky zeme, tejden tam zevluje a snazi se pochytit co nejvic o tamnejsi kuchyni,a na konci si to rozda s nakejma lokalnima kuchtikama. Pokud si dobre pamatuju nezridka prohraje.
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    TOOMIX: Gordon je člověk, kterej umí, ale pokud před něj postavíš člověka, co má stánek, ve kterym vaří dvacet let dvě jídla, ktery má fakt v ruce, tak to může bejt dost drsnej souboj. Já bych taky nechtěl stát na soutěži v přípravě Bun Cha proti frajerovi, co jí dělá deset let v SAPA :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: to vypada zajimave
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    ZUZKAOU: jo viděl :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAPTAIN_TACUD: no tu scénu kdy Bourdain si libuje nad klobásou z Václaváku, dokonce patrně střízlivý a Pohlreich nad ním nevěřícně kroutí hlavou si doufám viděl.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jen připomínám že na coursei začala Věda v gastronomii.

    https://class.coursera.org/scigast-001/class/index

    Absolvujete to někdo?
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    CAPTAIN_TACUD: po spanelsku tu mam Ricka v Indii.

    BBC - Rick Stein's India 4/6dilu

    http://www.bbc.co.uk/programmes/b033rhzh

    Rick Stein sets out on a journey around India to discover the different cuisines celebrated the world over.

    1/6 Rick Stein savours the British-influenced dishes in Kolkata and Chennai.
    http://www.uloz.to/xJuWewPv/Rick.Steins.India.S01E01.HDTV.x264-FTP.mp4

    2/6 Rick visits Mumbai and Pondicherry. He cooks the popular Parsee chicken dish Sali Murgh.
    http://www.uloz.to/xCSZtSTk/Rick.Steins.India.S01E02.HDTV.x264-FTP.mp4

    3/6 Rick learns about temple cooking in Madurai and makes a traditional Keralan pork curry.
    http://www.uloz.to/x1DNd42b/Rick.Steins.India.S01E03.HDTV.x264-FTP.mp4

    4/6 Rick visits Lucknow, reputedly the curry capital of India, and cooks paneer jalfrezi.
    http://www.uloz.to/xtDFa4PD/Rick.Steins.India.S01E04.HDTV.x264-FTP.mp4
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CAPTAIN_TACUD: jojo párek bez masa deluks, sekaná do housky ze separátu, smažák v housce, karboš v housce, polotovar v housce...ale zas všude točený pivo do kelímku!
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    87HIGHFLYER: soutěž v langoších :)))) Gordone vzdej to :))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TOOMIX: taky bych chtěl v čechách takovýhle pouliční kuchaře
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Slavný šéfkuchař Gordon Ramsay dostal na frak od pouličních kuchařů – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...12-slavny-sefkuchar-gordon-ramsay-dostal-na-frak-od-poulicnich-kucharu.html
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    CLUBEER: a cibulovy krouzky 101 kg
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    ZUZKAOU: my to za tolik berem myslim
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    v tom uplně původním odkazu některý šefkuchař popisoval jejich výrobu, kterou sem dneska vyzkoušel. Neloupaný pěkný brambory jen nakrájet a v pánvi pár minut osmahnout. Trocha soli a spousta luxusu! :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLUBEER: 90 za kilo je ale maloobchodní cena?
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    DAHY: my berem farm frites home made rustic a jako domaci vypadaj i chutnaj. taky stoji 90 kilo
    DAHY
    DAHY --- ---
    A taky bych rek, a mozna si to teda trochu maluju, ze pokud ma hospoda skutecne dobry hranolky, tak potom zakaznikum zadny americky brambory, brambory obaleny grilovacim korenim apod. chybet nebudou a praci v kuchyni to mozna i ulehci.
    DAHY
    DAHY --- ---
    Nicemene s kvalitnima mrazenejma hranolkama zadnou zkusenost nemam, takze netvrdim, ze cerstvy nahradit nedokazou. Proste jen trocha informaci z praxe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam