• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    TAPINA: Blbost, pokud nemáš poslední zbývající chuťovou buńku, tak poznáš :-) Nealkoholické piva výrazně chuťově razí po mladině...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: Teď jsem slyšela v rádiu, že se řidiči vymlouvali, že jim museli v hospodě dát místo nealko piva normální, když nadejchali, takže teď je povinností řidiče sám si zkontrolovat, jestli dostal nealko. Tak to se na točený birell vyprdni, to si jinak než z lahváče nikdo nezkontroluje :o)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Našla jsem tu šanony s cca. deset let starýma papírama. Ing. Fábera, který tu dělal šéfa údržby nebo něco takového, zjevně patřil k tomu druhu lidí, co by měli mít zbroják na sešívačku, zvýranovač a štítky. Přesněji řečeno, měli by povinnost mít na zmíněné povolení a neměli by ho nikdy dostat.

    No, a fascinuje mě, jak různí lidé mají různé způsoby zakládání věcí. Fábera měl všecko ve slídách, ke slídám přišité vizitky nebo první stranu otýpky lejster, na slídě ještě štítek s popisem obsahu, jako by nebylo zjevné, že tam je, vimjá, objednávka na 100 litrů sava, a přes papír ještě pěticentimetrovými neonovými písmeny SAVO - BAZÉN. Na druhé straně mu slouží ke cti, že šanon nadepsaný Bazén obsahoval všecko možné, týkající se bazénu. Paní Kovářová, která tu dělala provozní kdysi v téže době, všecko krasopisně popsala, na každou blbost si založila složku, kterou velkými úhlednými písmeny nadepsala... a tak tu mám hromadu papírových zavěšovacích složek, vesměs prázdných, protože obsah se nedostavil nebo se házel do koše nebo nevim. Paní Kreativní účetnicví založila všechno a nevyhodila nikdy nic, ale systém zakládání zřejmě měl zmást KGB, CIA i Mossad, protože přísahám, že juxtapozice vyvážení žumpy - fasování pracovních oděvů - protipožární školení v šanonu nadepsaném Příjemky, nebo třeba kontrola výdeje jídla - faktury za praní - deratizace 2003 - 2008 - protokol o předání 120 ks reklamního skla z 14. zelence 2007 - faktura za pračku z loňska, a to v krabici nadepsané Voda, to vyžaduje buďto nějaký zločinný záměr, je to příliš systematické na totální tupost.

    (Dokumenty o zavraždění Kennedyho stále nenalezeny.)
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    GENTIANA: len som tym chcela povedat ze Birell ako bezalkoholovy sa kazi driv ako Pilsner :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NENUFER: to platí i pro jakékoli jiné pivo (ale pokusy s otvíráním sudů a čekáním, kdy to začne být nepoživatelné, jsem nedělala)... Vrácení jsem domluvila, ale ti moji pakoši zapomněli bečku strčit řidičovi. Co si člověk neudělá...
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    GENTIANA: problem Birella je ze ked ho nacnes nevydrzi roztoceny viac ako tyzden a to ho musis tlacit Biogonom a nie CO2 :-) Takze pokial si si neni ista radsej ho fakt vrat, pokial ma plastovu capicku tak po vyhrazke ze zmenis dodavatela by ti to pravidelny dodavatel ma zobrat :-)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    The Roux Scholarship 2013

    See every twist and turn of The Roux family's annual search for their next top chef as the scholarship celebrates its 30th year. Featuring masterclasses by some of Britain's finest celebrity chefs, including Rick Stein, James Martin and Raymond Blanc.

    http://watch.uktv.co.uk/shows/the-roux-scholarship-2013/

    Season 1 , Episode 1 - “Who’s In?”
    In this opening episode we discover why The Roux Scholarship is Britain’s toughest and most respected cookery competition. We meet the legendary Roux family and the tough line-up of stellar judges – including Rick Stein and James Martin – as they choose the 18 semi-finalists who will fight for cooking’s most prestigious prize.

    Season 1 , Episode 2 - “The First Challenge: Andrew Fairlie & Raymond Blanc”
    The Rouxs send the first group of semi-finalists to join Roux Judge Andrew Fairlie at his 2 Michelin starred restaurant in Gleneagles, Scotland to find out more about them. Andrew puts them under pressure with a series of challenges and Raymond Blanc flies in to up the ante.

    Season 1 , Episode 3 - “Rick & Jack Stein”
    The Rouxs send their second group of semi-finalists to join the scholarship Judge Rick Stein at his cookery school in Padstow, Cornwall. With his son Jack, they put the competitors through their paces with a series of challenges in preparation for the semi-final cook offs.

    Season 1 , Episode 4 - “Angela Hartnett & James Martin”
    The Rouxs send the last group of semi-finalists to join Angela Hartnett at her hotel in the New Forest. The surprise arrival of James Martin really puts them under pressure as they’re tested with recipe challenges. James tests them with sugar spinning and a stunning gateaux.

    Season 1 , Episode 5
    The semi-finalists cook their dishes for a judging panel including James Martin, Rick Stein and Angela Hartnett.

    http://netload.in/dateiaO3glg67yl/The.Roux.Masterclass.s01e01.hannibal.avi.htm
    http://netload.in/dateiVFA41v2waD/The.Roux.Masterclass.s01e02.hannibal.avi.htm
    http://netload.in/dateiWZqSQGWEJl/The.Roux.Masterclass.s01e03.hannibal.avi.htm
    http://netload.in/datei15ZcsB38fL/The.Roux.Scholarship.2013.pt4.hannibal.avi.htm
    http://netload.in/dateiqnBp1Mbjcp/The.RS.2013.pt5.hannibal.avi.htm
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: pro všechny, a okolní chalupáři sem chodí na plzeň, když už jsme u toho.
    TAPINA: s patnáctkou bych to zkusila, s třicítkou si to nelajsnu.
    FAT
    FAT --- ---
    ZOIDBERG: To dělali i na Ostravsku. Konkrétně v Těšíně. Hrůza.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Na divokém východě Polska ti automaticky nabídnou ke každému točenému pivu velkého panáka malinovky...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: a vy máte normální restauraci a nebo jen pro hotelové hosty?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: Dokud to aspoň nezkusíte, tak nevíš, kolik lidí by si točený dalo, ale když není, tak si dá sodovku nebo točenou kofolu.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    GENTIANA: to se možná zeptej pinglů, kolik lidí jim ještě při dotazu na nealko pivo a při vidině lahváče řekne něco jako "To si dám radši Kofolu" ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZOIDBERG: já myslím, že se prostě kroutěj ze sportu. A co se kvalit piva týče, no, zrovna piju višňovýho nealko bernarda, normální pivo bez ovoce mi přijde hnusný všecko.

    TAPINA: máš těžký, podle spotřeby lahváčů soudím, že bychom možná, velmi možná, v hodně hustém týdnu vytočili patnáctku bečku... a potřebovali bychom další pípu, protože máme plzeň a tu desítku a obě dost jedou. Kdybychom byli pivnice nebo něaká hospoda u cesty, tak neváhám ani vteřinu.
    A plechovky neberu vůbec, kromě toho, že echt pivaři to nemaj rádi a většině lidí je to asi jedno, je to dražší a je z toho akorát fůra odpadků.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: Já bych udělala tu promo akci. Točený nealko aby člověk pohledal, všude mají pocit, že když člověk nechce alkohol, tak mu stačí lahváč nebo nedejbože plechovka.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Nechce se mi věřit, že by to promptně nevyměnili, pokud tam berete pravidelně hektolitry piva, tak si vás musí hýčkat. A pokud ne, vyměnit dodavatele... a nejlépe i značku piva, Radegast je e-e (a to bydlím skoro ve stínu jeho komína).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GENTIANA: ta promoakce u silnice není špatnej nápad ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CZTWEETY: naja, je na tom napsaný radegast, na faktuře to začíná radegast, bečka je třicítka, vypadá to úplně stejně, až na ty malý písmenka, takže jsem si to přebrala a nevšimla jsem si - kdyby mi místo toho strkali bedýnku květáku, tak mi to pochopitelně dojde.
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    GENTIANA: Tak pokud to neni otevrene tak by to nemel byt problem, ne ?
    Kazdej slusnej VO ci pivovarsky to vemou zpet, hlavne kdyz se to podchyti treba hned pri predavce.
    A pokud to nevemou, zmenit dodavatele ;)
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    SAMMAEL:
    Nevim co nechapes ? Kdyby jsi prisel do restaurace na jidlo a dostal jsi ruzne velke hranolky a jedna hranolka bude spalena, druha syrova ci zmrzla urcite budes nadavat. Proste nevim co nechapes...

    Hranolky musi mit urcite rozmery, podle toho jsou treba pojmenovany.
    6x6mm = Julienne / 18x9mm = steakové / klasické mají 7mm ci 9mm
    Restaurace berou hranolky dle rozmeru, k ruznym jidlum ruzne rozmery hranolek.

    Ale pochybuju, ze McDonalds bude brat hranolky z "celych" brambor.
    Tam kvuli cene budou Julienny z "bramborove hmoty" :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam