• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: pro všechny, a okolní chalupáři sem chodí na plzeň, když už jsme u toho.
    TAPINA: s patnáctkou bych to zkusila, s třicítkou si to nelajsnu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: a vy máte normální restauraci a nebo jen pro hotelové hosty?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: Dokud to aspoň nezkusíte, tak nevíš, kolik lidí by si točený dalo, ale když není, tak si dá sodovku nebo točenou kofolu.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    GENTIANA: to se možná zeptej pinglů, kolik lidí jim ještě při dotazu na nealko pivo a při vidině lahváče řekne něco jako "To si dám radši Kofolu" ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZOIDBERG: já myslím, že se prostě kroutěj ze sportu. A co se kvalit piva týče, no, zrovna piju višňovýho nealko bernarda, normální pivo bez ovoce mi přijde hnusný všecko.

    TAPINA: máš těžký, podle spotřeby lahváčů soudím, že bychom možná, velmi možná, v hodně hustém týdnu vytočili patnáctku bečku... a potřebovali bychom další pípu, protože máme plzeň a tu desítku a obě dost jedou. Kdybychom byli pivnice nebo něaká hospoda u cesty, tak neváhám ani vteřinu.
    A plechovky neberu vůbec, kromě toho, že echt pivaři to nemaj rádi a většině lidí je to asi jedno, je to dražší a je z toho akorát fůra odpadků.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: Já bych udělala tu promo akci. Točený nealko aby člověk pohledal, všude mají pocit, že když člověk nechce alkohol, tak mu stačí lahváč nebo nedejbože plechovka.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Nechce se mi věřit, že by to promptně nevyměnili, pokud tam berete pravidelně hektolitry piva, tak si vás musí hýčkat. A pokud ne, vyměnit dodavatele... a nejlépe i značku piva, Radegast je e-e (a to bydlím skoro ve stínu jeho komína).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GENTIANA: ta promoakce u silnice není špatnej nápad ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CZTWEETY: naja, je na tom napsaný radegast, na faktuře to začíná radegast, bečka je třicítka, vypadá to úplně stejně, až na ty malý písmenka, takže jsem si to přebrala a nevšimla jsem si - kdyby mi místo toho strkali bedýnku květáku, tak mi to pochopitelně dojde.
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    GENTIANA: Tak pokud to neni otevrene tak by to nemel byt problem, ne ?
    Kazdej slusnej VO ci pivovarsky to vemou zpet, hlavne kdyz se to podchyti treba hned pri predavce.
    A pokud to nevemou, zmenit dodavatele ;)
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    SAMMAEL:
    Nevim co nechapes ? Kdyby jsi prisel do restaurace na jidlo a dostal jsi ruzne velke hranolky a jedna hranolka bude spalena, druha syrova ci zmrzla urcite budes nadavat. Proste nevim co nechapes...

    Hranolky musi mit urcite rozmery, podle toho jsou treba pojmenovany.
    6x6mm = Julienne / 18x9mm = steakové / klasické mají 7mm ci 9mm
    Restaurace berou hranolky dle rozmeru, k ruznym jidlum ruzne rozmery hranolek.

    Ale pochybuju, ze McDonalds bude brat hranolky z "celych" brambor.
    Tam kvuli cene budou Julienny z "bramborove hmoty" :)))
    ZCR
    ZCR --- ---
    GENTIANA: promoakce u nejbližší silnice? :-]
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Jsem krasavice inteligentní, uklepla jsem se, místo radegastu desítky jsem objednala bečku birellu... a dodavatel potraviny nechce brát zpátky, protože bioterorismus a podobně, takže to budu muset nějak ukecat, nebo tady vymyslet nějaký nealkofest.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    87HIGHFLYER: chápeš, proč se nikde než doma normálně nenajím? Protože ty polotovary znám, vím, jaká je nákupka, že když si patky od salámů, kůže od slaniny a odřezky z čehokoli semelu sama, tak mě to vyjde nekonečně levněji, protože vstupní hodnota surovin je nula... teda, pravda, musela bych si je nechat schraňovat nebo je lovit z popelnice.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    RAB1T: Velmi tiše a laskavě jsem mu sdělila, že tohle bude naposled a příště má důtku s výstrahou. Červenal se až na patách, že on si myslel... a ani moc neprotestoval. Když jsem opravdu nasraná, tak se mě lidi bojej, bohužel, jsem vcelku flegmoš.

    Provaz bych musela objednat, tady je všecko logistická akce jak noha, zatímco nějaké roští se tu najde snadno.

    Jo a máme dobrý výběr ovocných piv a jedno lepší, než druhé, protože vesměs nechutnají jako pivo:D
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    GENTIANA: nebuď škrt kup kus provazu a upleť si na ně devítiocasou kočku. Udrželo to na uzdě britský námořníky mohlo by to fungovat i na Bruntálce.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Recepční se dohodl se servírkou, že do práce přijde tak v deset místo na půl osmou, protože ráno se tu stejně nic neděje. Ná gut, jdu si sednout do recepce, v půl jedenácté prohodím, že mladej asi fakt hodně zaspal. Servírka na mě hodí ksicht jako že jsem úplně blbá, že oni se předomluvili, že přijde v jednu. No, došel asi tak o třičtvrtě na dvě.
    Recepční č. 2 rozhodla, že interní dělení hajzlíků na recepci a kuchyň je nedostačující, že se tedy odstraní cedule páni a dámy a nalepí se recepce a kuchyň. Má do pondělka volno, v pondělí ji přezkouším z vyhlášky, když tomu teda velí.

    A odpoledne půjdu někam do křoví a uříznu si lískovku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KRUTAS: no a jestli příští great escape je do Číny, tak hurá, hurá hurá a rychle sem s ním!
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    JANZAT: no me to ten clanek hlavne prisel jako popsanej scenar z Gordon's Great Escape https://www.youtube.com/playlist?list=PLB16F2C7CCB9B4ED9 . Gordon dorazi do naky exoticky zeme, tejden tam zevluje a snazi se pochytit co nejvic o tamnejsi kuchyni,a na konci si to rozda s nakejma lokalnima kuchtikama. Pokud si dobre pamatuju nezridka prohraje.
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    TOOMIX: Gordon je člověk, kterej umí, ale pokud před něj postavíš člověka, co má stánek, ve kterym vaří dvacet let dvě jídla, ktery má fakt v ruce, tak to může bejt dost drsnej souboj. Já bych taky nechtěl stát na soutěži v přípravě Bun Cha proti frajerovi, co jí dělá deset let v SAPA :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: to vypada zajimave
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam