• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    PAN_SPRCHA: vono to funguje i na vesnici. Někdy, někde...

    Ale dost hospod točí slušné pivo aspoň dobrým štamgastům (a klidně to můžou bejt lufťáci, podstatné jsou osobní vztahy). Náhodným návštěvníkům nebo těm, se kterými mají špatné zkušenosti, s klidem šoupnou podmíráka nebo kapaný. Ale to je koneckonců až příliš častá pomsta výčepáka.

    Vždycky holt záleží na lidech. Co máme chalupu, tak to je malá vesnice, ale hospody tam jsou dvě. Jedna, která je zavedená, pěkně upravená, mají i kuchyni, zastavují se tam turisti, kteří se tam občas objevěj. Ale hospodskej s manželkou jsou magoři, lidi, kteří jim nepadnou do oka, s klidem oberou a hlavně kritizujou vše, co se neděje v jejich hospodě. Což se nelíbilo hlavně tamním dobrovolným hasičům (ale nejen jim), kteří tam táhnou na svým triku všechny zajímavé akce - dětské dny, sportovní turnaje (kromě hasičských závodů taky fotbal, závody fichtlů a další). Tak si nakonec udělali hospodu svoji ze staré hasičárny. Jeden má živnosťák na pohostinskou činnost a všechny papíry kolem, nakupuje na sebe a provozuje to jako hospodu s tím, že tam stejně choděj většinou jen známý (hasičárna je od pohledu hnusná a hlavně nijak neoznačená). Co vím, tak za víkend vytočej jenom dva nebo tři sudy, v týdnu tam nikdo není. Trochu víc se jim tam děje jenom při akcích, který pořádaj. Každopádně když chci na pivo, tak jdu rozhodně raději k nim. Točej slušně a mají dobrou míru, nikdo se tam nesnaží nikoho ojebat - mimo jiné i proto, že to neprovozuje zlatokop, který si představuje, že z hospody za rok zbohatne.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CHORCHE: to je právě to český podnikatelský myšlení, když nebudu okrádat, budu mít existenční problém. My tam točili poctivý piva a lidi se tam vraceli, měli jsme větší výtoč proto pak vyšší zisk. Majitel nebyl idiot. Věděl, že když vytočí za den o sud,dva víc tak se mu to na marži bohatě vrátí. (pravda, tohle funguje v Praze v konkurenčním boji(v okolí 200 metrů bylo dalších pět hospod), na vesnici, kde je jedna hospoda asi ne)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    co to je za prujem :D pena je samozrejme soucast piva, ale on taky ne kazdej umi natocit pivo/penu (nekde si snad myslej, ze cim driv zmizi pena, tim lip a ze kozu se bude kazdej stydet pit dlouho, zvedne jim to trzbu :D)

    na todle apod. jsou dobra videa od prazdroje - http://www.youtube.com/watch?v=GQQlOUF57ck takhle se ma tocit cz pivo (to aby zas nenabeh nejakej koumak s tim, ze v Anglii to delaj takhle....)
    no a ted ruku na srdce, v kolika vycepech/barech/restauracich/hospodach, to takhle vypada? kdyz bych rek v 1/3 tak budu vypadat jak optimistickej blazen ;)

    NENUFER: nema cenu se hadat s debilem, resp. buranem, ti budou mit porad nejakej problem a takovy zakaznik neni ani tvuj Pan

    PAN_SPRCHA: jasne, to je porovnani se situaci za krale klacka... prumernej provoz by todle mel jako zahy existencni problem (jen 50 piv ze 30ky a nebo by musel napalit cenu) - nebo mozna ne existencni, ale to pivo by pro ne ztratilo veskerej smysl, krom toho, ze ho mit u nas musis

    jeste dodam, ze pri provozovani cateringu na festech muj sef barmanum/vycepakum vyslovene povoloval smelit (predchazel tomu, ze to budou delat a namotaval si je, protoze to hazelo dyzka v tisicich za vikend na hlavu) - u barmanu, co jeli i ostatni ok, jen u vycepnich stanu to pak ale koncilo tak, ze mezi sebou zavodili a rekordy byly treba 115+ piv z becky :/ (spoctete si sami, co za dyzka to tem hajzlikum hazelo za 2-3dny v 10ti, kdyz vytocili pres 150 sudu) - samozrejme obcas byla vedra, ci se posrala pipa, takze toceni stylem hura, roztocit 10+ kelimku a pak to tam ruzne docvrnkavat...
    jeste si pamatuju 1 trik/zabavu - kelimek na odrazeni a penu... a kdyz te nekdo sral a poharek se naplnil, tak si mu strelil tudle namku, hlavne ani kapka na zmar

    jinak vesmes nesouhlasim s 0,4 - to je zas takova vyprcavka, 0,3 a 0,5 pokrejou vse, todle znaci jen dalsi obloz, protoze cena je stejna jako za 0,5 a par lidi si toho na uvod navic nevsimne (vyse zminovany boss z ketasu to samozrejme zaved do kavarny zahy - 0,4L Budvar)

    ja se s nikym nebudu hadat o chlup, ale 0,47 svedci zmrdstvo a kdyz je v pullitru pulka a prej to dojde, tak to je taky zmrdstvo - priste tam uz nepudu, nic vic, nic min - pro pivare je to ale nekonecne tema :D
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    H: "Pane vrchní, dotočíte mi toho podmíráka?"
    V: "To dojde."
    H: "Kolik to dělá?"
    V: "28 korun... ale to je jenom 20 korun!"
    H: "To dojde."
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MICKK: no jo, ale to po chvíli nebude půlitr tekutiny ne?:)
    MICKK
    MICKK --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MICKK: jakože rozhraní pěny a tekutiny musí bejt na rysce 0,5l?
    MICKK
    MICKK --- ---
    NENUFER: míra se počítá když je tam pěna
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    NENUFER: majitel si tohle musí ohlídat, což je těžký najít poctivý lidi, který pro tebe budou dělat. Ale podporovat je ve fixlech ještě tím, že snížím míru, to je vyloženě napřesdržku.
    Když jsem kdysi dělal brigády za pípou tak se počítalo, že z třicítky sudu se vytočí 50 piv a točili jsme vždycky tak aby byla míra piva a nad ní ještě pěna. Nikdy s tim nebyl problém vždycky to vyšlo. Majitel občas poslal někoho na anonymní kontrolu jestli točíme správně, což nás vcelku motivovalo k tomu aby jsme to neflákali.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PISKVOR: Spíš bych se optal po nějakém kursu asertivity pro pokročilé, který si potřebuje odbýt praktická cvičení; i průměrný nyxí flamer je nejmíň o jednu váhovou třídu proti zkušenému o/vyjebávacímu pinglovi z turistických pastí.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    CAPTAIN_TACUD: ale toto je vec ktoru proste u toceneho nezistis inak ako na konkretnom pullitri. Ked odtacas uvod sudu nikdy nevies kolko peny odtocis kym zacnes tocit nieco co pripada ako pivo :-) Nehovoriac o tom kolko piva vylejes v pene. Takze to je podla mna jedina sanca.
    Ano ked si slusny tak to tocis cez mieru ale to ti potom zase nadava majitel pretoze mu nesedia trzby voci vytoci. Ono najst tu spravnu mieru je tazke. Minule som sa takto pohadala s jednym hostom - vraj sme mu natocili pod mieru - tak sme mu nechali penu padnut a mal mieru, potom sa zase stazoval ze to pivo nema penu. Ono niektorym ludom holt nevyhovies :-( Na druhej strane od vtedy pije malinu a na tej mam viac takze nie som nespokojna :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    [počítá ikonky a ukazuje si na prstech...]
    DUCK
    DUCK --- ---
    ZCR: To zni jako plan ! :) To by mohlo byt hodne zajimave !
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    3000kc pokuta za nepsravnou miru u Pinkasu je vysmech! Pokuta se ma pocitat podle ucetnictvi restaurace nebo lokality kde se nachází. A nebo tam chodit kazdy tyden
    ZCR
    ZCR --- ---
    DUCK: možná tam začít pořádat zájezdy, vždycky tak deset patnáct lidí, nechat si natočit pivo a pěkně všechna si je nechat přeměřit...
    DUCK
    DUCK --- ---
    PAN_SPRCHA: Popravde, kdybych nahodou byl v takovem podniku, tak to udelam z gustem, zvlast, kdyz vim, ze uz tam priste nepachnu. A nepachnu tam uz jenom z toho duvodu, ze kdyz sidi takovym zpusobem, tak jak tam treba bude vypadat jidlo.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    STAROJDA: to je jasný, bohužel to je ten problém těhle turistickejch hospod v centru, že je vůbec netrápí, když se tam žádnej host už nikdy nevrátí.
    MIA_RSC
    MIA_RSC --- ---
    PAN_SPRCHA: žádnej, protože nikoho nenapadne že ti ofiko nalejvaj 0.47l / dost pochybuju že by si na ceduli někde venku jako lákadlo napsali že točej min než půllitru a dost pochybuju, že by jim tam šel někdo na pivo, kdyby to věděl předem
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    PAN_SPRCHA: proto bych se spíš inspiroval jiným doporučením zmíněného experta: " Doporučuji, pokud se host cítí být šizen a nemůže uplatnit svá práva spotřebitele, aby se takovému podniku příště vyhnul."
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    DUCK: ano máš, ale kolik hostů si řekne "přelijte mi to z toho půllitru do odměrky na 0,47"?
    DUCK
    DUCK --- ---
    SIRLOON: V tom clanku je receno, ze mas pravo pozadovat overene meridlo na 0,47l
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam