• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    MUTHA: To by mě v tom případě zajímalo, kolik stojí jídlo, když si ho člověk uvaří doma. V ČR dejme tomu stojí kebab ve stánku pade, ale za to si uvaříš doma dvě porce, pokud teda nemáš peněz nazbyt a můžeš si dělat, co chceš...

    ...ale schválně by mě to zajímalo mimo ČR teda.

    Ale jak říkám - myslela jsem jen, že to bude symbolickej poplatek, aby se jídlo nevyhodilo a ne "prodování jídla jako byznys", chápeš. To byla moje pointa.

    Jinak 42 Kč je cena pro studenty, ov koz, nechápu, proč by měli do menzy chodit nestudenti.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: 42,-? plná cena pro nestudenty?
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    MALKE: Já jenom říkám, že moje představa byla, že to bude nějaký symbolický poplatek, that's it, se z toho hnedka nepo*er.

    PAN_SPRCHA: U nás stojí kolem 42 Kč.
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    SPOBY: nezabloudil si ?
    MALKE
    MALKE --- ---
    SPOBY: Bože, i tady?
    1. Ano, pečivo s rajčetem vyjde laciněji.
    2. Taky se asi laciněji nají člověk u stánku. Jo, párek v rohlíku stojí míň.
    3. Jenomže pointa není najíst se JEN laciněji. Pointa je mít uvařené normální jídlo laciněji než v restauraci.
    4. Pokud domácí kuchtík není Babica nebo bydlenka, tak domácí jídlo a jídlo z menzy nejsou jen jiná liga, je to jiná HRA.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: za a) v jaký menze dostaneš jídlo za pade? (protože třeba tady v Podolí začínaj hlavní jídla na 69,-) za b) Srovnávat šlichtu z menzy s domácím jídlem?
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    PAN_SPRCHA: Tak jako jo, ale kdyby to byla alternativa v Čechách, tak za pade (dejme tomu polovina...) už mám jídlo v menze, a tam teda taky nechodím, protože je to drahý.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: no nevim co dostaneš v Aténách v hospodě pod 4 eura, ale dobrý jídlo to rozhodně nebude.
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    87HIGHFLYER: Zajímavý, ale 4 eura, to je stovka, za to se dá jít do hospody :). Než jsem četla článek, tak jsem myslela, že to bude spíš jen nějaký symbolický poplatek "aby se to nevyhodilo".
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VIDEO: Řezník hodnotil salámy ze supermarketu. Většinu neztrhal - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/reznik-frantisek-ksana-07q-/hobby-domov.aspx?c=A131001_105723_hobby-domov_bma
    DIVER
    DIVER --- ---
    DAWIDOS: jako Radotinak ti musim dat palec :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    87HIGHFLYER: Jak je to ve srovnani s Msenskym chlebem nebo Radotinem? Zatim jsou tyhle dva pro me top, i kdyz porad nedosahujou te vlacnosti, jako chleby z malejch moravskejch pekaren, na ktery sem byl zvyklej...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    HUGGI: sranda je, ze i kdyz ty housky a de facto i ostatni veci co tam maji nestoji korunu jako v tescu, tak je tam vecne narvano a fronta konci az u cinana v protejsim krame :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: Ty housticky jo..vytahují to tam z trouby..a spoluzacka tam byla pred par rokama na brigade
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Zacal americkej MasterChef Junior, a po prvni episode musim rict, ze se potvrdilo to, co jsem si vzdycky myslel - zakaz detsky prace je blbost... :-)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HUGGI: a ses si jistej ze tam i kdyz to tam primo pecou, ze maj normalni slození?
    1023
    1023 --- ---
    EVILMIND: Tak určitě. Proto, jak zmínil kolega HUGGI: , a na co já zapomněl, je nejlepší, když si ty rohlíky koupíš přímo v pekárně kde ty rohlíky dělají, nebo v obchodě kam je ta pekárna dodává.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Chleba má zoulek nejlepší, alespoň co jsem ochutnal (a počítám do toho i většinu těch farmářských pecnů atd).
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    HUGGI: maj... V ulici Na Slupi u zastávky Albertov.


    Pro upřesnění - to pekařství provozuje Zoulek a syn a mají jednak pekárnu ve Václavské pasáži a před několika lety pak udělali novou provozovnu o kus dál u Albertova. Stejní lidé, stejná receptura. Osobně tam mám nejraději kořenový chleba a koblihy. Málokde jsem narazil na lepší koblihy a kořenový chleba jsem nikde ani lepší nenašel (ale třeba má někdo jiné chutě). Ale pečivo od nich (kromě chleba a preclíků) nelze skladovat. Sníst jedině čerstvé.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: Proto stoji za to si to pečivo obcas koupit v pekárně kde ho delaj "normalne" čímž doporucuju pekárnu dole ve Vaclavsky pasáži na Karlově namesti..takovy housticky jinde nemaj..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam