• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: otázka je, co pak děláš v klubu o jídle. já se taky na vejšce živil čímkoliv do čeho se dalo kousnout, ale teď už mám trochu jiný priority.

    SPOBY: proč by měli do menzy chodit nestudenti? proč ne? v podolí je tak 80% nestudentů. máme tu u firmy dvě kantýny a menzu kvalita jídla je ve všech +- stejná a menza je jediná, kde se člověk vejde jídlo+pití pod kilo.
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    TAPINA: Bych sem celkem asi netahala OT témata jako je moje životospráva, která BTW nemá na mě žádný negativní následky a nevadí mi.

    MUTHA: OK, tak jasně, já jsem ale právě myslela, že to má bejt právě ono "pokrytí nákladů" nebo zkrátka jen takovej "manipulační poplatek", aby se nevyhazovaly zbytky, chápeš.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SPOBY: Tvoje věc by to byla, kdybys pak nechodila po všech nyxích klubech a nestěžovala si na následky své špatné životosprávy. Ono už je to trošku únavné.
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    TAPINA: Tak každej to má jinak, někdo utrácí za jídlo a někdo za jiný věci, mně utrácet za jídlo přijde naprosto zbytečný a radši si koupím něco, co mi udělá radost než něco, co do sebe strčím jedním koncem a druhým to vyleze. Ale nech mě žít, je to moje věc, ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SPOBY: Aby se jídlo nevyhodilo, když tam studenti nechodí, protože je to pro ně moc drahý. Člověk by ti skoro řekl "Už proboha dostuduj, ať si vyděláš na jídlo", ale obávám se, že ty budeš mít vždycky důležitější věci na utrácení, než jídlo.
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    MUTHA: To by mě v tom případě zajímalo, kolik stojí jídlo, když si ho člověk uvaří doma. V ČR dejme tomu stojí kebab ve stánku pade, ale za to si uvaříš doma dvě porce, pokud teda nemáš peněz nazbyt a můžeš si dělat, co chceš...

    ...ale schválně by mě to zajímalo mimo ČR teda.

    Ale jak říkám - myslela jsem jen, že to bude symbolickej poplatek, aby se jídlo nevyhodilo a ne "prodování jídla jako byznys", chápeš. To byla moje pointa.

    Jinak 42 Kč je cena pro studenty, ov koz, nechápu, proč by měli do menzy chodit nestudenti.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: 42,-? plná cena pro nestudenty?
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    MALKE: Já jenom říkám, že moje představa byla, že to bude nějaký symbolický poplatek, that's it, se z toho hnedka nepo*er.

    PAN_SPRCHA: U nás stojí kolem 42 Kč.
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    SPOBY: nezabloudil si ?
    MALKE
    MALKE --- ---
    SPOBY: Bože, i tady?
    1. Ano, pečivo s rajčetem vyjde laciněji.
    2. Taky se asi laciněji nají člověk u stánku. Jo, párek v rohlíku stojí míň.
    3. Jenomže pointa není najíst se JEN laciněji. Pointa je mít uvařené normální jídlo laciněji než v restauraci.
    4. Pokud domácí kuchtík není Babica nebo bydlenka, tak domácí jídlo a jídlo z menzy nejsou jen jiná liga, je to jiná HRA.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: za a) v jaký menze dostaneš jídlo za pade? (protože třeba tady v Podolí začínaj hlavní jídla na 69,-) za b) Srovnávat šlichtu z menzy s domácím jídlem?
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    PAN_SPRCHA: Tak jako jo, ale kdyby to byla alternativa v Čechách, tak za pade (dejme tomu polovina...) už mám jídlo v menze, a tam teda taky nechodím, protože je to drahý.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: no nevim co dostaneš v Aténách v hospodě pod 4 eura, ale dobrý jídlo to rozhodně nebude.
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    87HIGHFLYER: Zajímavý, ale 4 eura, to je stovka, za to se dá jít do hospody :). Než jsem četla článek, tak jsem myslela, že to bude spíš jen nějaký symbolický poplatek "aby se to nevyhodilo".
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VIDEO: Řezník hodnotil salámy ze supermarketu. Většinu neztrhal - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/reznik-frantisek-ksana-07q-/hobby-domov.aspx?c=A131001_105723_hobby-domov_bma
    DIVER
    DIVER --- ---
    DAWIDOS: jako Radotinak ti musim dat palec :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    87HIGHFLYER: Jak je to ve srovnani s Msenskym chlebem nebo Radotinem? Zatim jsou tyhle dva pro me top, i kdyz porad nedosahujou te vlacnosti, jako chleby z malejch moravskejch pekaren, na ktery sem byl zvyklej...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    HUGGI: sranda je, ze i kdyz ty housky a de facto i ostatni veci co tam maji nestoji korunu jako v tescu, tak je tam vecne narvano a fronta konci az u cinana v protejsim krame :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: Ty housticky jo..vytahují to tam z trouby..a spoluzacka tam byla pred par rokama na brigade
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Zacal americkej MasterChef Junior, a po prvni episode musim rict, ze se potvrdilo to, co jsem si vzdycky myslel - zakaz detsky prace je blbost... :-)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HUGGI: a ses si jistej ze tam i kdyz to tam primo pecou, ze maj normalni slození?
    1023
    1023 --- ---
    EVILMIND: Tak určitě. Proto, jak zmínil kolega HUGGI: , a na co já zapomněl, je nejlepší, když si ty rohlíky koupíš přímo v pekárně kde ty rohlíky dělají, nebo v obchodě kam je ta pekárna dodává.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Chleba má zoulek nejlepší, alespoň co jsem ochutnal (a počítám do toho i většinu těch farmářských pecnů atd).
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    HUGGI: maj... V ulici Na Slupi u zastávky Albertov.


    Pro upřesnění - to pekařství provozuje Zoulek a syn a mají jednak pekárnu ve Václavské pasáži a před několika lety pak udělali novou provozovnu o kus dál u Albertova. Stejní lidé, stejná receptura. Osobně tam mám nejraději kořenový chleba a koblihy. Málokde jsem narazil na lepší koblihy a kořenový chleba jsem nikde ani lepší nenašel (ale třeba má někdo jiné chutě). Ale pečivo od nich (kromě chleba a preclíků) nelze skladovat. Sníst jedině čerstvé.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: Proto stoji za to si to pečivo obcas koupit v pekárně kde ho delaj "normalne" čímž doporucuju pekárnu dole ve Vaclavsky pasáži na Karlově namesti..takovy housticky jinde nemaj..
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    1023: nejhorsi je, ze ty za 2.60 se na mnoha mistech pravdepodobne nebudou o moc lisit...
    1023
    1023 --- ---
    PEPAZZ: Jo, to je tak, když se kupuje rohlík v Kauflandu v akci za korunu. U nás stojí opravdové rohlíky 2,60.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    TOOMIX:
    V64l72a29d40a36n 76Č15e90r64n81o63h75o49r59s68k18ý 2567685271916

    Rohlíky už nějaký pátek nežeru. To prostě nejsou rohlíky, ale parodie na rohlíky. Rohlíky jsou většinou gumové, nevalné chuti. Ke všemu si vemte tento příklad.

    Přijde do pekárny manažér přes pečivo z Kauflandu a majiteli řekne. "Budeme od Vás odebírat 5 000 rohlíků denně, ale za 0,60 Kč kus. Na to majitel, že výrobní cena je 0,80 Kč a to na tom nemá ani prd. Na to však manažér, že si nějak poradí, že jinak nebude kšeft." A co udělá pekař, aby se dostal na tu cenu? Semele staré rohlíky na strouhanku a šup je zpět do těsta. A rázem máme rohlíček jak malovaný za 0,60 Kč za kus. A co na to zákazníci Kauflandu, když je tento krásný rohlíček v akci za 1 Kč? Je třeba kupovat a rvát to do mrazáku. Není totiž nad čerstvý rohlíček z mrazáku s masem a zeleninou :-/

    P.S: S tou strouhankou se to dělá zcela běžně. Stejně tak i s chlebem. Dělám už x let pro jednu velkou pekárnu. Dobrou chuť Rv
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mouka, voda, sůl a droždí nestačí. Dnešní rohlíky mají i přes 30 látek - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...je-vice-nez-30-latek-f14-/ekonomika.aspx?c=A130924_122036_ekonomika_spi
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Je tady vydatný mejdan a tentokrát nezaperlili poddaní, pouze provozák (mírně) a nejmenované Makro.

    Pořadatel a plátce mejdanu si vybral víno, já jsem si říkala, že v rámci likvidity jakož i místa ve sklepě to objednám na úterý, co mi to tu bude zavazet a tak. Nu, objednala jsem. A v úterý ráno volá nějaká makrožena, že na kdy potřebuju těch 60 lahví Dornfelderu a 36 Malveriny, že mají čtyři a jednu, že by mi to objednali. Na zítřek, pravím. No co už, tak když nemáte Dornfelder, dejte Neronet, ale ať je ho minimálně 30 lahví, a když nebude Neronet, dejte André pozdní sběr, také aspoň 30 lahví.

    Takže tu mám čtyři a půl kartonu Neronetu, 19 Dornfelderů a hromadu Andrého. A jeden Modrý Portugal, který se vmísil mezi Neronety. Zítra budu velice sarkastická a budu se dožadovat refundace cenového rozdílu mezi portugalem a neronetem ve výši 5.21 Kč bez DPH.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam